Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2017
Το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 17ου Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης 2017. Με “ χρυσό μετάλλιο” τιμήθηκε το Θεώνη – ΡΟΖΕ του Οινοποιείου SANTA IRENE, κερδίζοντας την προτίμηση 35 καταξιωμένων γευσιγνωστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και πετυχαίνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους ροζέ οίνους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
Το νεοσύστατο οινοποιείο, με μόλις 2 εσοδείες έχει καταφέρει ήδη 2 σημαντικές διακρίσεις, Ασημένιο με τη Βουνοπλαγιά (Ξυνιστέρι), και χάλκινο με τη Λαξιά (Μαύρο Αμπελίσιμο) στο διεθνή διαγωνισμό AWC WIENNA 2016. Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος και διεξάγεται σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).
Το Θεώνη, αποτελεί ένα ροζέ ξηρό οίνο που παράγεται αποκλειστικά από Μαύρο Αμπελίσιμο των ιδιόκτητων αιωνόβιων αμπελώνων που περιτριγυρίζουν το χωριό του Φαρμακά. Το απαλό ροζέ χρώμα και τα διακριτικά αρώματα φρέσκιας φράουλας και grapefruit συνθέτουν έναν ευχάριστο και απολαυστικό ερυθρωπό οίνο.
Η σημαντική αυτή διάκριση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής ανακοίνωσης της συνεργασίας του οινοποιείου Santa Irene με την εταιρεία Vino Cultura, η οποία αναλαμβάνει τη διανομή σε παγκύπρια βάση. Το οινοποιείο Santa Irene Winery στο Φαρμακά, παράγει γύρω στις 45 χιλιάδες φιάλες κρασιού ετησίως. Εκτός από το Θεώνη, η εσοδεία του 2016 περιλαμβάνει τη Βουνοπλαγιά (Ξυνιστέρι - Λευκός ξηρός),τη Λαξιά (Μαύρο Αμπελίσιμο - Ερυθρός ξηρός), το Daniel Blanc de Noir (Μαύρο Αμπελίσιμο – Λευκός Ξηρός) και το Πρωτάρι (Μαύρο Αμπελίσιμο – Ερυθρός ξηρός).
Σχετικά

Ζήσε τις τελευταίες μέρες δίπλα στη θάλασσα του Serena Bay
Πρόλαβε να απολαύσετε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα λίγο πριν το τέλος

Εκεί όπου η γεύση συναντά την ιστορία: Ταβέρνα Καμασιάς
Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, η οικογενειακή ταβέρνα στο Παραλίμνι προσφέρει πιάτα που έγιναν αναμνήσεις, μένοντας πιστή στην ουσία της φιλοξενίας

Το τελευταίο οφτό της σεζόν θα το απολαύσεις στου Θεοδόση
Τρεις τελευταίες βραδιές για συρτό κλέφτικο, πατάτες και πιλάφι στον ξυλόφουρνο

Η κυπριακή σεφταλιά ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα του κόσμου
Στη δεύτερη θέση της λίστας του TasteAtlas βρέθηκε το παραδοσιακό κυπριακό έδεσμα, με την Ελλάδα να κατακτά την πρωτιά χάρη στο σπετσοφάι

Το νέο, συναρπαστικά μοναδικό στο είδος του cafe λίγο έξω από τη Λευκωσία
Το νέο coffee bar σου σερβίρει καφέ σε χρωματιστά container

25 στάσεις για φθινοπωρινές εκδρομές και καλό φαγητό στην κυπριακή ύπαιθρο
Ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για να αφήσεις την πόλη και να ανηφορίσεις στα ορεινά χωριά για μεσημεριανό με σούβλες, μεζέδες και κυπριακό κρασάκι.
Το Jamie Oliver Kitchen Λεμεσού παρουσιάζει: Wine Tasting Gathering με το Οινοποιείο Zambartas
Η εκδήλωση αναδεικνύει το πάθος και την ανθεκτικότητα των τοπικών οινοποιείων

Ένα υπέροχο ταβερνάκι στη Λευκωσία, θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Πάμε να αποχαιρετήσουμε την φετινή οφτό-σεζόν

Η νέα ταβέρνα που βάζει ένα σχεδόν άγνωστο χωριό στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού
Μια παραδοσιακή ταβέρνα με "σπιθκιάσιμα" μεζεδάκια.... που φέρνει τη γεύση του τόπου μας, στο πιάτο μας

Tα Coffee Berry γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ στηρίζοντας το περιβάλλον
Έκπτωση αξίας €0.50 σε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ σε επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι

Το Οινοποιείο Ζαμπάρτας γιορτάζει με Μιχάλη Ττερλικκά, Fuzz Bus, καλό κρασί και χορό κάτω από το κλήμα
Μια αξέχαστη βραδιά με φθινοπωρινό αεράκι, εκλεκτό κρασί και εξαιρετική ζωντανή μουσική, για τη λήξη του τρύγου

Eπισκεφθήκαμε το γαστρονομικό «σπίτι» του Ηλία Λέκα στην Έγκωμη
Πήγαμε στο Maestro Place, δοκιμάσαμε τα πιάτα του και καταγράψαμε εικόνες κι εντυπώσεις