Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2013
Είναι η ταινία που μπήκε αθόρυβα στο ‘παιχνίδι’ των φετινών Όσκαρ και απέσπασε οκτώ υποψηφιότητες (μεταξύ άλλων Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Σκηνοθεσίας), με τις τέσσερις να πηγαίνουν στο πρωταγωνιστικό cast, κάτι που έχουμε να δούμε από το 1981 και το “Reds” του Warren Beatty. Καθόλου τυχαίο, αν αναλογιστείς ότι ο Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης David O. Russell (“Three Kings”) έχει το μοναδικό χάρισμα να αγγίζει τα υποκριτικά όρια των ηθοποιών του, μέσα από εύθραυστους χαρακτήρες που πατούν -με κωμικοτραγικό τρόπο- πάνω στη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ σωφροσύνης και παράνοιας (θυμήσου τους αντισυμβατικούς ρόλους των Jason Schwartzman στο “I Heart Huckabees” και Christian Bale στο “The Fighter”). Με το ρόλο του Pat Solitano στο “Silver Linings Playbook”, ο David O. Russell χάρισε στον 38χρονο Bradley Cooper μια ερμηνεία ζωής, μέσα από την οποία απέδειξε -για πρώτη φορά- ότι εκτός από ωραίος είναι και ταλαντούχος. Η υποψηφιότητα που κέρδισε για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου ήταν πέρα για πέρα δίκαιη και θα είχε στην τσέπη το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι, αν για κακή του τύχη δεν είχε απέναντί του το ‘ιερό τέρας’ της 7ης τέχνης, που ακούει στο όνομα Daniel Day-Lewis. Έχοντας χάσει σπίτι, δουλειά και σύζυγο, ένας πρώην δάσκαλος (Bradley Cooper), μετά από τέσσερα χρόνια που παραμένει κλεισμένος στο ψυχιατρείο, επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του (Robert De Niro και Jacki Weaver) στη Φιλαδέλφεια. Ακροβατώντας ανάμεσα στην τρέλα και τη λογική (υπέροχες οι σκηνές που κάνει jogging φορώντας μια σακούλα σκουπιδιών), ο Pat Solitano θα προσπαθήσει να ξαναβρεί τον παλιό του εαυτό και να κερδίσει πίσω τη σύζυγό του. Αρωγός σε αυτή του την προσπάθεια, η (επίσης προβληματική) πρώην νυμφομανής χήρα Tiffany, την οποία υποδύεται -ηδονικά- η πλέον υποσχόμενη νεαρή ηθοποιός του Χόλιγουντ (βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της) Jennifer Lawrence, η οποία μετά το “Winter’s Bone” μάς εντυπωσιάζει ξανά με την υποκριτική της δεινότητα. Καθώς ο καιρός περνά, ένα αναπάντεχο δέσιμο δημιουργείται μεταξύ τους και μέσα στο σκοτάδι, τα πρώτα σημάδια αισιοδοξίας (αυτό θα πει άλλωστε ‘silver linings’) αρχίζουν να παρουσιάζονται στις ζωές και των δύο. Μέσα από μια ρεαλιστική κομεντί, η οποία ‘φλερτάρει’ άψογα με το άγχος και το στρες που διέπει την εποχή μας, ο David O. Russell (υπογράφει και το σενάριο της ταινίας) καταφέρνει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να στείλει το δικό του ελπιδοφόρο μήνυμα: η αγάπη θα σε βρει όπου και να ’σαι. Ακόμα και όταν συναισθηματικά είσαι εντελώς κουτσουρεμένος.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
17 Μαΐου - 21 Μαΐου 2013
Σχετικά
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους
Λίαμ Νίσον: Κινηματογραφική επιστροφή με το θρίλερ δράσης «Κωδικός Τεχεράνη»
Το κυνήγι του χρήματος οδηγεί σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή
4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους
Αγωνία σε ιλιγγιώδες ύψος, σκοτεινός Πινόκιο, προϊστορικές περιπέτειες και ένας σπουδαίος Willem Dafoe συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού
Pinocchio: Unstrung
Ο Πινόκιο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά, στην πιο... τρομακτική του εκδοχή!
Late Fame
Μια μελαγχολική και απρόσμενα αστεία ιστορία για την τέχνη και τις δεύτερες ευκαιρίες
Στην όμορφη αυλή του Έρμα για θερινό σινέμα και τον Σεπτέμβριο
Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπέροχες ταινίες, με ελεύθερη είσοδο