Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2017
Το χαριτωμένο ελληνικό ουζομεζεδοπωλείο της Λεμεσού άνοιξε ξανά (επιτέλους) μετά από προσωρινό κλείσιμο λόγω μετακόμισης. Στην ίδια περιοχή λοιπόν, αυτήν του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού, το αγαπημένο ‘Άριστο…Τέλειον’ επέστρεψε ανανεωμένο, για να προσφέρει τις ελληνικές του, αυθεντικές σπιτικές νοστιμιές, που μόνο αυτό ξέρει. Θα το βρεις πολύ κοντά στο παλιό μαγαζί, και συγκεκριμένα στον ακριβώς παράλληλο δρόμο, σε ένα πολύ γραφικό πλακόστρωτο δρομάκι. Πρόκειται για ένα χώρο μεγαλύτερο, άνετο και ‘δροσερό’, με τραπεζάκια έξω αλλά και μέσα, όπου η παραδοσιακή ξυλόσομπα ζεσταίνει την ατμόσφαιρα.
Από το μενού του μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου μεζέ ή να παραγγείλεις απλά το μεζέ ο οποίος στοιχίζει €15 και περιλαμβάνει πολλές επιλογές, όπως: 4 σπιτικές αλοιφές, σαλάτα, ελληνική φέτα με μέλι, κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικα, ζουμερά μπιφτέκια μοσχαρίσια, χοιρινές πανσέτες, σουβλάκι χοιρινό αλλά και κοτόπουλο και φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες. Στο μεζέ υπάρχουν και τα μαγειρευτά όπως το κοτόπουλο με μελιτζάνα στο φούρνο και άλλα πολλά, από τα οποία δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδοκιμάσεις. Επίσης θα τρελαθείς με τις σπιτικές πιτούλες από τυρί ή τις μοναδικές παστουρμαδόπιτες! Στο μενού ξεχωρίζει και το παραδοσιακό μπουγιουρντί, αλλά και οι επιλογές από θαλασσινά, όπως χταποδάκι, γαρίδες με ούζο, μύδια, γαρίδες σαγανάκι. Μάθε επίσης πως κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ προσφέρεται και ζωντανή μουσική από ρεμπέτικο ή ελαφρολαϊκό.
Σχετικά
«Τρυπώσαμε» στο Culinary Centre της Columbia Hospitality και ανακαλύψαμε τι φτάνει στο πιάτο μας!
Μπήκαμε στην καρδιά της κουζίνας της Columbia Hospitality και γνωρίσαμε από κοντά την ομάδα και τη διαδικασία πίσω από τα πιάτα που φτάνουν στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του ομίλου.
Απολαύσαμε ιαπωνική κουζίνα σε μίαν από τις πιο πολυσυζητημένες high-end αφίξεις στη Λευκωσία
Η σύγχρονη ιαπωνική γαστρονομία απέκτησε τη δική της διεύθυνση στη Λευκωσία
Το Φθινόπωρο έχει το δικό του σπίτι και είναι στα Starbucks
Pumpkin Spice, νέες γεύσεις, matcha creations και autumn essentials φέρνουν ξανά την πιο αγαπημένη εποχή της χρονιάς στα Starbucks
Ποιοτικό φαγητό για κάθε φοιτητική ημέρα, με 20% έκπτωση σε ΑΚΑΚΙΚΟ και Το Ελληνικό
Σε προνομιακές τοποθεσίες, κοντά σε πανεπιστήμια της Λευκωσίας, τα δύο εστιατόρια προσφέρουν δύο διαφορετικές γαστρονομικές εμπειρίες και πολλές επιλογές για ένα γρήγορο lunch break
«Ο Θεόδωρος»: Το θρυλικό σουβλιτζίδικο που έμεινε στη γεύση και στη μνήμη της Λευκωσίας
Από την οδό Ερμού του 1957 μέχρι τη Θεμιστοκλή Δέρβη και το οριστικό κλείσιμο, μια οικογενειακή ιστορία 57 χρόνων που έγινε κομμάτι της πόλης.
Harvest Table Experience: Μια ξεχωριστή φθινοπωρινή γαστρονομική εμπειρία γύρω από ένα κοινό τραπέζι
Με καλό φαγητό, κρασιά από το Ézousa Winery και μουσική από το Astoria Duo Violins
Bugatsas: Το νέο all-day food concept που θέλει να κάνει τη μπουγάτσα το επόμενο μεγάλο street-food trend
Το μαγαζί που ήρθε για να δώσει ένα νέο attitude σε ένα γνώριμο comfort food, τη λατρεμένη μπουγάτσα
Το μαειρκό που στρώνει το καθημερινό κυπριακό τραπέζι στα καλύτερά του
Ο Φίλιππος και η Μόνικα μαγειρεύουν όπως στο σπίτι μας
Το Brod έκλεισε έναν κύκλο – Μάθαμε τι ετοιμάζει (γνωστός σεφ) στη λεωφ. Μακαρίου
Τι έρχεται στη θέση του; Ένα νέο all-day με bakery, brunch και μεσογειακό lunch
Η Πυξίδα της Λεμεσού δείχνει τον δρόμο για το καλό ψάρι
Η απόλυτη πρόταση για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά με θέα θάλασσα!
RESERVA 52 LOUNGE: Μια all-day γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της Λευκωσίας
Iδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας -από τον πρωινό καφέ και το lunch, μέχρι το δείπνο, τα after-work drinks και τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις