Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017
Σύμφωνα με άρθρο της διακεκριμένης εφημερίδας The New York Times, που δημοσιεύτηκε στις 4 Ιανουαρίου 2017, η Κύπρος, και ιδιαίτερα η πρωτεύουσά της Λευκωσία, είναι ανάμεσα στα 52 μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2017.
Η Κύπρος μάλιστα καταλαμβάνει την 21η θέση ανάμεσα σε εξωτικούς και ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς όπως ο Καναδάς, το Doubrovnik της Κροατίας, η Tijuana στο Μεξικό, το Αμβούργο της Γερμανίας, το Marrakesh στο Μαρόκο, το Εκουαδόρ, η Οσάκα, η Στοκχόλμη και η Μαδαγασκάρη.
Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτεύουσα Λευκωσία λόγω των αξιοθέατων που διαθέτει, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, η οποία στεγάζει πάνω από 800 έργα τέχνης, αλλά και στην γαστρονομία της πόλης, αναφέροντας εστιατόρια που ξεχωρίζουν για την κουζίνα και την αισθητική τους.
Όντως η Λευκωσία καταφέρνει να συνδυάσει κουλτούρα, καλό φαγητό και καλό καιρό, στοιχεία απαραίτητα για κάποιον που επισκέπτεται την πόλη για σύντομο χρονικό διάστημα.
Διαθέτει πάνω από 15 μουσεία που ικανοποιούν όλα τα γούστα και αμέτρητα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία, ενώ σφύζει από ζωή και από πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε είδους καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Είναι επίσης ιδανικός γαστρονομικός προορισμός καθώς διαθέτει αμέτρητές επιλογές σε όλα τα είδη κουζίνας, καθώς και ένα σημαντικό αριθμό wine/cocktail bars.
Δες ΕΔΩ και τους 52 προορισμούς.
Σχετικά

Μικρή ανάσα από τα 40αρια - Στους 37 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 24 προορισμούς, με τιμές που ξεκινούν από €24
Η εταιρεία ανακοίνωσε πτήσεις με 15% έκπτωση, για δύο μόνο μέρες

Το Βουνί πριν και μετά (τη φονική πυρκαγιά)
Η σημερινή εικόνα του χωριού δεν θυμίζει τίποτα από το άλλοτε καταπράσινο χωριό

Κάτι νέο ξεπρόβαλε στην παραλία Κάππαρη
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας του Δήμου για αναβάθμιση των υπηρεσιών και της εμπειρίας που προσφέρονται στις παραλίες του

Το απόλυτο comeback στα ορεινά
Το Pendeli Resort μας ξανασυστήθηκε με ένα εντυπωσιακό PR Event

Καιρός: Μικρή ανάσα μετά τον καύσωνα - Ισχυροί άνεμοι το απόγευμα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Ένα vεολιθικό χωριό στην καρδιά του Πρωταρά
Ανοιχτός από σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουλίου για εξερεύνηση




Κίτρινη προειδοποίηση με 41 βαθμούς σήμερα- Έρχεται νέα πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας