Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017
Σύμφωνα με άρθρο της διακεκριμένης εφημερίδας The New York Times, που δημοσιεύτηκε στις 4 Ιανουαρίου 2017, η Κύπρος, και ιδιαίτερα η πρωτεύουσά της Λευκωσία, είναι ανάμεσα στα 52 μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2017.
Η Κύπρος μάλιστα καταλαμβάνει την 21η θέση ανάμεσα σε εξωτικούς και ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς όπως ο Καναδάς, το Doubrovnik της Κροατίας, η Tijuana στο Μεξικό, το Αμβούργο της Γερμανίας, το Marrakesh στο Μαρόκο, το Εκουαδόρ, η Οσάκα, η Στοκχόλμη και η Μαδαγασκάρη.
Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτεύουσα Λευκωσία λόγω των αξιοθέατων που διαθέτει, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, η οποία στεγάζει πάνω από 800 έργα τέχνης, αλλά και στην γαστρονομία της πόλης, αναφέροντας εστιατόρια που ξεχωρίζουν για την κουζίνα και την αισθητική τους.
Όντως η Λευκωσία καταφέρνει να συνδυάσει κουλτούρα, καλό φαγητό και καλό καιρό, στοιχεία απαραίτητα για κάποιον που επισκέπτεται την πόλη για σύντομο χρονικό διάστημα.
Διαθέτει πάνω από 15 μουσεία που ικανοποιούν όλα τα γούστα και αμέτρητα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία, ενώ σφύζει από ζωή και από πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε είδους καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Είναι επίσης ιδανικός γαστρονομικός προορισμός καθώς διαθέτει αμέτρητές επιλογές σε όλα τα είδη κουζίνας, καθώς και ένα σημαντικό αριθμό wine/cocktail bars.
Δες ΕΔΩ και τους 52 προορισμούς.
Σχετικά
            
        
            
        Αίθριος και ζεστός καιρός με αραιή σκόνη – Πότε αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
            
        «Hotel Hopping»: Η νέα ταξιδιωτική τάση στη διαμονή που κερδίζει συνεχώς έδαφος
Τι σημαίνει πρακτικά;
            
        Οι διαφορετικές εκδοχές της Black Friday - Πότε «πέφτει» φέτος
Η προέλευσή της συνδέεται με διαφορετικές εκδοχές, που φωτίζουν την εξέλιξη του όρου μέσα στον χρόνο.
            
        «Φεγγάρι του Κάστορα»: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό η πανσέληνος Νοεμβρίου
Μάλιστα, για περίπου 15 με 20 λεπτά, το φεγγάρι προβλέπεται να λάμψει σε πορτοκαλί απόχρωση, διασχίζοντας το πυκνότερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας
            
        Η Lidl παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη καμπάνια «Γιατί όλα τα υπέροχα αξίζουν κάθε μέρα»
Η Lidl λανσάρει διεθνή χριστουγεννιάτικη καμπάνια, καλώντας μας να μεταφέρουμε αυτές τις μικρές χειρονομίες εκτίμησης και φροντίδας στην καθημερινότητά μας
5 ντοκιμαντέρ στο Netflix που δεν πρέπει να χάσεις
Από καθηλωτικές ιστορίες εγκλημάτων μέχρι θέματα που αγγίζουν την ψυχή
            
        Η Αριάνα Γκράντε στην 13η σεζόν του «American Horror Story»
Η 13η σεζόν του «American Horror Story» αναμένεται να είναι μία από τις σημαντικότερες της σειράς
            
        Το «The Voice of Greece» παραμένει στην κορυφή
Κατέκτησε μία ακόμη –διπλή– πρωτιά στους πίνακες τηλεθέασης
            
        
            
        Μπεχντάτ Μπαρόνι: Η εκπομπή «24 Ώρες Μαζί» παρουσιάζει τη συναρπαστική ιστορία ενός ανθρώπου που πάλεψε κυριολεκτικά και μεταφορικά
Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 18:50