Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2017
Το Barrafino συγκαταλέγεται αναμφίβολα ανάμεσα στα πιο όμορφα και ατμοσφαιρικά μαγαζιά της Λευκωσίας. Ένας ζεστός χώρος, με cozy ατμόσφαιρα που σου δίνει πολλές και εναλλακτικές λύσεις για την έξοδο σου. Εκείνο που παρατήρησα είναι πως το Barrafino προσφέρεται τόσο για ρομαντικά ραντεβού και έξοδο για ποτό με την παρέα όσο για οικογενειακές συναθροίσεις, επαγγελματικά δείπνα και ακόμη prive parties.
Μία μεγάλη, καλυμμένη εξωτερική βεράντα σου δίνει τη δυνατότητα αν είσαι καπνιστής να απολαύσεις τη βραδιά σου ή να επιλέξεις το εντυπωσιακό μπαρ στο εσωτερικό, τα ψηλά τραπεζάκια αν είστε παρέα 2-4 ατόμων ή ένα από τα τραπέζια του μεγάλου χώρου που απλώνεται μπροστά από το μπαρ. Εκείνο όμως που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το διπλής όψης τζάκι το οποίο προσφέρει άπλετη ζεστασιά στην πιο όμορφη γωνιά με καναπέδες του μαγαζιού με θέα την εξωτερική βεράντα.
Το Barrafino είναι διακοσμημένο σε μαύρους τόνους, κυριαρχούν οι σκούρες και γήινες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με χάλκινες προσθήκες, με induastrial διακόσμηση και cozy φωτισμό. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα fine dining εστιατόριο με twist το οποίο όπως θα καταλάβεις από το μενού του αγαπά ιδιαίτερα το κρασί αφού διαθέτει εξειδικευμένες κάβες και πάνω από 100 ετικέτες κρασιών από την Κύπρο και διεθνώς.
Το μενού σου δίνει 20 επιλογές κυρίως πιάτων από τη διεθνή κουζίνα και το υπογράφει ο Κύπριος σεφ Χρίστος Χατζηλύρας. Αρχή όμως μπορείς να κάνεις επιλέγοντας κάποια από τα ορεκτικά. Η παρέα μας επέλεξε αρχή μοσχαρίσιο φιλετάκι καρπάτσιο αρωματισμένο με λάδι τρούφας συνοδευμένο με τρυφερή σαλάτα και ελβετικό τυρί Tete de Maine (€11.80) και σαλάτα σπανάκι με μαριναρισμένα παντζάρια, φέτες πορτοκάλι, καρυδόψυχα και βινεγκρέτ μουστάρδας ντιζόν (€10.50).
Για το κυρίως πιάτο η επιλογή ήταν δύσκολη αφού οι επιλογές φαίνονταν ιδιαίτερα δελεαστικές. Μετά από αρκετή περισυλλογή καταλήξαμε στα πεντανόστιμα μενταγιόν από χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από σύκα και μέλι γαρνιρισμένα με προσούτο, πρώιμες πατάτες και φρέσκο σπανάκι (€14.50) το οποίο ήταν ένα πιάτο υψηλών επιδόσεων. Επίσης, μας άρεσαν πολύ τα σωστά ψημένα και εκλεπτυσμένα λιγκουίνι με γαρίδες, μύδια, καλαμάρι, ψημένα σε σάλτσα ντομάτα, αρωματισμένα με Pernod.
Τα φινετσάτα πιάτα μας επιλέξαμε να τα συνοδεύσαμε με signature cocktails από το μενού των 9 κοκτέιλ του μαγαζιού. Επιλέξαμε το Smoking hot Maria με premium aged rum blend, chili demerara homemade syrup, green tea, passion fruit και φρέσκο lime (€9.00) και το Barrafino Gin&Tonic (€7.00).
Μετά από αυτή την υπέροχη γαστρονομική εμπειρία καταλήξαμε στο μενού των γλυκών. Η μαύρη σοκολατίνα ganache αρωματισμένη με φουντούκι και μους σοκολάτας (€6.50) ήταν σκέτη απόλαυση ενώ σε πιο ήπια αλλά λαχταριστή γεύση ήταν η καραμελωμένη μπανάνα με toffee ανίλια μπαβαρουάζ (€6.50).
Το Barrafino είναι ένας πανέμορφος, ατμοσφαιρικός χώρος, με πολύ καλή κουζίνα, ταλαντούχο σεφ, σπουδαία κάβα, ιδιαίτερα κοκτέιλ και θα γίνει το αγαπημένο στέκι της Λευκωσίας πολύ σύντομα!
Σχετικά

Ο διάσημος Ιταλός σεφ και κριτής του MasterChef Italia, Giorgio Locatelli, έρχεται Κύπρο για τη γιορτή της Λευκής Τρούφας
Μαζί του και ο προμηθευτής τρούφας του σεφ, Carlo Caporicci, που θα μοιραστεί τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού

25 χρόνια «Κυρά Γιωργένα»: Μια ιστορία γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και διασκέδαση
Η αγαπημένη ταβέρνα της Λάρνακας γιορτάζει ένα τέταρτο του αιώνα με αυθεντικές συνταγές, φιλοξενία και στιγμές που έγιναν αναμνήσεις

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις τραπέζι στους 7 Λινούς
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις κι εντυπώσεις από ένα χώρο που έχει καταφέρει να γίνει το πιο πολυσυζητημένο τραπέζι της επαρχίας Λεμεσου

25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καψής, ο άνθρωπος πίσω από τη «Στοά του Δημήτρη»
Η Λευκωσία αποχαιρετά έναν άνθρωπο που σφράγισε με το έργο του την τοπική γαστρονομική ιστορία

Οι πιο λαμπερές νέες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου
Fine dining εμπειρίες, casual concepts, αυθεντικές κουζίνες και δυνατά ονόματα αλλάζουν το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.

Η Νεφέλη, η Ελισάβετ, η Αθηνά και η Στέφανη έφτιαξαν ένα πολύ χαριτωμένο καφέ-ζαχαροπλαστείο μέσα στη φύση
O ιδανικός προορισμός για καφέ, γλυκό, αλμυρό ή ένα χαλαρό απόγευμα μέσα στη φύση

Πρώτες εικόνες από το Khora, το ολοκαίνουριο εστιατόριο της Λευκωσίας
Πότε αναμένεται το opening της νέας άφιξης

Cyprus Wine Expo - Oenognosia 2025: Η μεγάλη γιορτή του κρασιού έρχεται στη Λευκωσία
100+ οινοποιεία από Κύπρο, Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν εκατοντάδες ετικέτες κρασιού και θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις μας

Όλοι μιλούν γι’ αυτό: Η νέα άφιξη του νησιού, με υπογραφή σεφ Andrew Tzo
Πρώτες εικόνες από τη νέα, πολυαναμενόμενη άφιξη της Λεμεσού, που μόλις άνοιξε τις πόρτες της

Η Chocolate Week επιστρέφει στο Colors Café
Η τέχνη της σοκολάτας επιστρέφει με νέες δημιουργίες και γεύσεις

Η Λευκωσία απολαμβάνει τα διάσημα γλυκά σε σχήμα φρούτων στο νέο ζαχαροπλαστείο της πόλης
Μοιάζουν με φρούτα… αλλά δεν είναι! Kι όμως έγιναν viral!