Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016
Το Ινστιτούτο Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ προτίθεται να διοργανώσει στις 5-6-7 Μαΐου 2017 το δεύτερο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest) στο Πάρκο Ακρόπολης. Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ θα είναι και φέτος ο Δήμος Στροβόλου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.
Η επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης τον περασμένο Ιούνιο, με δεκάδες θεματικά περίπτερα και χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Κύπρο, μας άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την καθιέρωση του Φεστιβάλ ως ένα γεγονός – σταθμό για το κυπριακό φιλαναγνωστικό κοινό. Στην επιτυχία αυτή εκτιμούμε ότι συνέβαλε σημαντικά η συνεργασία με σημαντικούς φορείς και η παρουσία δεκάδων περιπτέρων με πλούσιο υλικό για τους επισκέπτες.
Στόχος μας είναι το Nicosia Book Fest να μεγαλώσει, τόσο σε μέγεθος, όσο και σε περιεχόμενο, μέσα από τα χρόνια και την εμπειρία, έτσι που να καταστεί ένα γεγονός ορόσημο για τα κυπριακά δεδομένα. Επιδιώκουμε φέτος την επανάληψη της περσινής επιτυχίας και στην περαιτέρω αναβάθμιση του Φεστιβάλ με συγγραφείς από το εξωτερικό, μουσικό-θεατρικές παραστάσεις κ.α.
Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και άλλες οργανώσεις. Θα λειτουργήσει επίσης χώρος πώλησης μεταχειρισμένου βιβλίου, χώρος βιβλιοπαρουσιάσεων, συζητήσεων και υπογραφών από συγγραφείς, γωνιά για παιδιά, χώρος βιβλιο-ανάγνωσης και πολλά άλλα. Στα πλαίσια αναβάθμισης του φετινού φεστιβάλ έχει αποφασιστεί όπως είναι τριήμερο και περιλαμβάνει 3 μεγάλες εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσουν σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5-6-7 Μαΐου στο Πάρκο Ακρόπολης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στις 5 Μαΐου θα γίνει η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στις 18:00 και θα ακολουθήσει παρουσίαση ενός συγγραφέα εγνωσμένου κύρους από το εξωτερικό. Στις 6 και 7 Μαΐου θα λειτουργήσουν τα περίπτερα καθώς επίσης και οι παρουσιάσεις βιβλίων σε δυο σκηνές (παιδική και ενηλίκων). Στις 6 Μαΐου το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 14:00 μέχρι και τις 22:00 ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου θα αρχίσει στις 10:00 και θα λήξει στις 22:00. Με βάση την περσινή εμπειρία αναμένεται ότι θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ πέραν τον 5 χιλιάδων ατόμων.
Στο Φεστιβάλ μπορείτε να συμμετέχετε μέσω της ενοικίασης του δικού σας περιπτέρου. Στόχος της Διοργάνωσης δεν είναι το κέρδος από τα έσοδα των περιπτέρων αλλά η κάλυψη του κόστους. Επομένως παρόλο που φέτος το Φεστιβάλ θα είναι διήμερο δεν θα υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στην τιμή ενοικίασης περιπτέρου. Το κόστος του κάθε περιπτέρου (3Χ3m κιόσκι, τραπέζια, καρέκλες, λογότυπα) ανέρχεται στα €100. Επιπρόσθετα φέτος όλα τα περίπτερα θα έχουν παροχή ρεύματος και φωτισμό αφού το Φεστιβάλ θα λειτουργεί μέχρι τις 22:00. Όσοι οργανισμοί επιθυμούν την ενοικίαση πέραν του ενός περιπτέρου η τιμή θα διαμορφώνεται ανάλογα.
Ο κάθε οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στο περίπτερο του συγγραφείς για υπογραφή των βιβλίων του και επαφή με το κοινό καθώς και να αναλάβει να φιλοξενήσει κάποιο συγγραφέα από Κύπρο ή εξωτερικό ο οποίος θα ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα των βιβλιοπαρουσιάσεων του Φεστιβάλ. Όλοι οι οργανισμοί που επιθυμούν να αναλάβουν τη φιλοξενία συγγραφέων ή άλλες επιπρόσθετες δράσεις στο χώρο του Φεστιβάλ θα πρέπει να μας ενημερώσουν το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Θα ακολουθηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Νοείται ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τη δέουσα διαφήμιση στα έντυπα που θα κυκλοφορήσουν (φυλλάδια, αφίσες, πρόγραμμα) για δημοσιοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και στα διαδικτυακά μέσα, κοινωνικά δίκτυα και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.nicosiabookfest.com).
Παρακαλούμε όπως απαντήσετε κατά πόσο επιθυμείτε να συμμετέχετε, και με ποιο τρόπο, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017, ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει επίσημα και η διαφημιστική εκστρατεία της διοργάνωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο nicosiabookfestival@gmail.com ή στο τηλέφωνο 22432111.
Σχετικά
Ο Χορός του Φουντουκιού και όλα όσα θα συμβούν το καλοκαίρι στον Πολύστυπο
Το χωριό της Πιτσιλιάς έφτιαξε πρόγραμμα με εκδηλώσεις
Το Θέατρο Ριάλτο επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Ψηφιακή τέχνη, σινεμά, θέατρο, σύγχρονος χορός, λογοτεχνία και μουσική εγκαινιάζουν τη νέα καλλιτεχνική περίοδο στη Λεμεσό.
Μια οικογενειακή γιορτή για όλες τις ηλικίες, στο χωριό Άλωνα
Εκδήλωση Αγάπης και Προσφοράς, εις μνήμη Αλκίνοου Αρτεμίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άλωνας
Καλοκαίρι στον Μονιάτη: Όλα όσα σε περιμένουν στο χωριό
Tόμπολες, παραδοσιακή μουσική βραδιά με τον Στέφανο Πελεκανή, ποδοσφαιρικό αγώνα, θέατρο, stand-up comedy τζιαι θέατρο σκιών
Week Agenda: 14 εκδηλώσεις για να γεμίσεις όμορφα τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου
Θέατρο, συναυλίες, μπαλέτο, κωμωδία και καλοκαιρινές βραδιές μάς βγάζουν έξω από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου
Ο Πάνω Πλάτρες γεμίζουν μουσική, θέατρο και δράσεις για παιδιά τον Αύγουστο
Δωρεάν καλοκαιρινές εκδηλώσεις, εργαστήρια λεβάντας, μουσικές βραδιές και παιχνίδια μάς δίνουν αφορμή για εξόρμηση στο ορεινό χωριό
Οφτό, μουσική και διασκέδαση στην αυλή της Παναγιώτισσας
Η αυλή της Παναγιώτισσας ετοιμάζεται να γεμίσει ξανά με μουσική, χορό και χαμόγελα!
Η Σάσα Μπάστα ανεβαίνει στη Λεμύθου για μια μεγάλη καλοκαιρινή χοροεσπερίδα
Μαζί της ο Γιώργος Βανής, η Γιώτα Χρίστου και ο Άκης Πολυχρονόπουλος
Weekend Agenda: 25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο και γεύσεις μάς ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Κύπρο
O Αγρός έφτιαξε (πλούσιο) πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων ετοίμασε για το καλοκαίρι ο Αγρός
Γεμάτα χαμόγελα και επιτυχία τα Lidl Better Living Days στη Λεμεσό – Επόμενη στάση το Παραλίμνι
Μετά τα δύο επιτυχημένα διήμερα στα καταστήματα Lidl Αγίας Φυλάξεως και Lidl Ύψωνα, το καλοκαιρινό roadshow ευεξίας της Lidl Κύπρου συνεχίζει το ταξίδι του στις 24 και 25 Ιουλίου.
Motion Comedy: Οι τελευταίες παραστάσεις της περιοδείας σε όλη την Κύπρο
Κωνσταντίνος Ψιλλίδης, Ζαχαρίας Ζαννέττου, Παύλος Παυλίδης και Χαμπής ανεβαίνουν για τελευταία φορά στη σκηνή σε πέντε παραστάσεις γεμάτες γέλιο