Wine Guide , Εστιατόρια

Οινοποιείο Μακκάς: Όνομα συνώνυμο του καλού κρασιού!

Ποιοτικά κρασιά με διεθνείς βραβεύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2016

Η αγάπη των προγόνων για τη γη και τους καρπούς της και οι προσπάθειές τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν στην ίδρυση του οινοποιείου Μακκάς. Με σεβασμό στην ιστορία και παράδοση, οι άνθρωποι του οινοποιείου φροντίζουν με αγάπη και πάθος να τηρείται κάθε λεπτομέρεια της παραγωγής, με κύριο στόχο να προσφέρουν έναν ποιοτικό οίνο και να δοθεί συνέχεια στην παρακαταθήκη που άφησαν οι παλαιότεροι.

Οικοδομώντας στην παράδοση των οινοποιών προγόνων τους, οι άνθρωποι του Μακκά έθεσαν ως στόχο την ανάδειξη -τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό-, των ξεχωριστών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των οίνων που μπορεί να παράξει η κυπριακή γη! Ο εδαφολογικός και κλιματολογικός παράγοντας είναι καίριας σημασίας για την ποιότητα του σταφυλιού και του κρασιού. Τοποθετημένος στην εύφορη γη της περιοχής Στατού-Αγ. Φωτίου στην ορεινή Πάφο, σε υψόμετρο 900-1150 μέτρων, ο αμπελώνας του Μακκά συμβάλλει στην παραγωγή ποιοτικού σταφυλιού. Οι οίνοι Μακκάς έχουν ήδη φτάσει σε προορισμούς όπως αυτούς της Κίνας, της Ελβετίας, της Σιγκαπούρης, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι το οινοποιείο Μακκάς έχει κερδίσει τα μόνα δυο προγράμματα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2014.

Τρία κρασιά για το γιορτινό τραπέζι από το Οινοποιείο Μακκάς

Μαραθεύτικο
Τα σταφύλια προέρχονται από ελεγχόμενους αμελώνες της ορεινής Πάφου. Το κρασί παλαιώνει για 12 μήνες σε βαρέλια, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και γι' αυτό συστήνεται μετάγγιση. Στη μύτη θα διακρίνεις αρώματα πράσινου πιπεριού, βύσσινου και νότες σοκολάτας. Στο στόμα είναι γεμάτο και αφήνει μακρά επίγευση.

Ποικιλία: Μαραθεύτικο
Τύπος: Ερυρθό Ξηρό
Χρονιά: 2012
Αλκοόλ: 13.5%
Σερβιρεται στους: 16-18C
Συνδυασμός με φαγητό: Ταιριάζει απόλυτα με κυπριακή κουζίνα, καπνιστό χοιρινό, κόκκινο κρέας, π.χ. κουνέλι και αρνί με σάλτσα, και παλαιωμένα τυριά.

Ροδοστάφυλο
Το ροζέ κρασί του οινοποιείου φτιάχνεται με σταφύλια που προέρχονται από ελεγχόμενους αμπελώνες στην ορεινή Πάφο. Τα αρώματα που το χαρακτηρίζουν είναι βύσσινο, φράουλα και διακριτικές νότες ροδιού. Με μέτριο σώμα, στο στόμα έχει μια πολύ καλή οξύτητα.

Ποικιλία: Μαραθεύτικο και Λευκάδα
Τύπος: Ροζέ Ξηρό
Χρονιά: 2015
Αλκοόλ: 13%
Σερβιρεται στους: 10-12C
Συνδυασμός με φαγητό: Θα το απολαύσεις με διάφορα είδη κρέατος π.χ. αρνί, ασιατική κουζίνα και ιδιαίτερα γιαπωνέζικη σε πιάτα όπως σολομό, ξιφία, καθώς και μακαρονάδες με ελαφριές σάλτσες.

Chardonnay
Το Chardonnay 2014 του οινοποιείου φτιάχνεται με σταφύλια που προέρχονται από τους αμπελώνες στα χωριά Λετύμπου, Πολέμι, Χούλου, Στατός-Άγιος Φώτιος που βρίσκονται σε υψόμετρο 450-900 μέτρων. Με δυνατό σώμα, στο στόμα έχει καλή οξύτητα και αφήνει αρώματα από ροδάκινο, ανανά και λεμόνι.

Ποικιλία: Chardonnay
Τύπος: Λευκό Ξηρό
Αλκοόλ: 13%
Σερβίρεται στους: 14C
Συνδυασμός με φαγητό: Θα το απολαύσεις με διαφορετικά είδη κρέατος με λευκές σάλτσες, μεγάλα ψάρια στη σχάρα και παλαιωμένα τυριά.

> Ταυτότητα Οινοποιείου
Έτος ίδρυσης: 2007
Διεύθυνση: Τηλ:. 77772221, Φίλιππου Κρητιώτη 9, Στατός-Άγιος Φώτιος, Πάφος.
e-mail: info@makkaswinery.com.cy,
www.makkaswinery.com.cy.
Ώρες και μέρες επισκέψεων: Δ-Παρ και Σ-Κ κατόπιν ραντεβού.

Οινολόγος
Γιώργος Γιαλιτάκης
Γεωπόνος-Οινολόγος
Γιώργος Γκένος

Wine Awards
> 72 διεθνείς βραβεύσεις
> 9 βραβεία από τους 9 οίνους Μακκάς που συμμετείχαν στο Decanter 2016
> 10 βραβεία από τους 11 οίνους Μακκάς που συμμετείχαν στο AWC Vienna 2016

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close