Wine Guide , Εστιατόρια

Ένα ξεχωριστό οινικό συμπόσιο

O Σύνδεσμος Οινοχόων Κύπρου, φιλοξένησε το διήμερο τον διακεκριμένο Έλληνα Master Wine, Γιάννη Καρακάση

Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016

Ο ιδιαίτερα ενεργητικός και με ποικίλες οινικές εκπαιδευτικές ημερίδες να είναι σημειωμένες στο καλεντάρι του, Σύνδεσμος Οινοχόων Κύπρου, φιλοξένησε το διήμερο 22 – 23 Νοεμβρίου τον διακεκριμένο Έλληνα Master Wine, Γιάννη Καρακάση. 

 


 

Στόχος της επίσκεψης του ενός εκ των, μόλις 340 Masters of Wine στον κόσμο, ήταν η επιμόρφωση των μελών του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου για το παγκοσμίου οινικής απήχησης, Ασύρτικο κρασί, και πιο ειδικά η γευστική δοκιμή διαφόρων τύπων και χρονιών. 

 

Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση στο ξενοδοχείο Four Seasons, των Οινοχόων, αλλά και των Κυπρίων Οινοποιών, Οινολόγων και φίλων του κρασιού, που μέσα από ποικίλες διαδραστικές δραστηριότητες, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σε τομείς που αφορούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του εν λόγω οίνου, των δυνατοτήτων παλαίωσής του, αλλά και της συνδυαστικότητάς του με διάφορα πιάτα. 

Τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Κασιανός, όσο και ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, Βάσος Μανώλη, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την τεράστια επιτυχία του οινικού συνεδρίου, δίνοντας την υπόσχεση για περαιτέρω και πιο συχνές εκπαιδευτικές δράσεις, που όλες μαζί στοχεύουν στην όσο το δυνατό καλύτερη κατάρτιση των μελών του Συνδέσμου. 

Η βραδιά έκλεισε φυσικά με ένα πλούσιο οινογαστρονομικό δείπνο, με πρωταγωνιστές την ελληνική κουζίνα, το ψάρι και φυσικά το Ασύρτικο κρασί.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close