Εστιατόρια

Για πλούσιο μεζέ πάμε Ορόκλινη!

Εδώ πρέπει να πας γιατο κυπριακό ταμπεραμέντο του που το πλασάρει με τον πιο ευχάριστο και νόστιμο τρόπο!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η Λάρνακα έχει αρχίσει να αλλάζει όψη. Η έξοδος δεν είναι πλέον μόνο ‘Φοινικούδες’. Σε αυτό φυσικά βοήθησε η ανάπλαση αρκετών περιοχών της πόλης, αλλά και το καλοκαιρινό mood για έξοδο. Σε τέτοιο mood ήμασταν κι εμείς, όταν επισκεφθήκαμε τη γνωστή ταβέρνα Βλάχος, που μεταστεγάστηκε σε έναν άνετο και μοντέρνο χώρο απέναντι από το δασάκι των κατασκηνωτών Ορόκλινης. Είναι ένα όμορφο, μοντέρνο μαγαζί σε τόνους του λευκού, του λαδί και του μπεζ, με λιτές γραμμές και με επίκεντρο την πέτρα και το ξύλο.

 

 

Στην κουζίνα του ‘Βλάχου’ ετοιμάζουν, ανάμεσα σε άλλα, αιγινό χαλούμι στη σχάρα, παστουρμά και λουκάνικο με σχίνο. Το μανιτάρι του πολύ γευστικό αλλά στα όρια του αλμυρού. Μελετώντας το μενού, διαπίστωσα ότι τιμές έχουν κρατηθεί χαμηλές, κι η ίδια… οικονομική πολιτική ακολουθείται και στο κομμάτι του ποτού. Απολαμβάνοντας την παγωμένη μπίρα μου κατέφθασε και το κραμπί με τα αβγά. Λίγο λαδερό πιάτο αλλά άκρως αρωματικό. Οι καραόλοι σερβιρίστηκαν σε δύο version, στη σχάρα  οι μεγάλοι και σε ρύζι οι μικροί -του λαχάνου. Να σου έφτασαν και τα σουβλάκια. Το χοιρινό καλοψημένο, αλλά το κοτόπουλο ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή γιατί στέγνωσε -εκτιμάται όμως η προσπάθεια χρήσης μόνο στήθους κοτόπουλου. Η σεφταλιά του γευστική και ζουμερή -για μένα ένα από τα δυνατά ατού του μαγαζιού. Με ενθουσίασε η ιδέα των αρνίσιων ‘μυαλών’ που σερβιρίστηκαν με λεμόνι. Ωραία ιδέα που δεν συναντάς συχνά, όμως πρέπει να έχεις και τα κότσια να το δοκιμάσεις! Συνήθως αυτό το πιάτο γίνεται το αστείο της παρέας, όπως είδα να συμβαίνει κυρίως ανάμεσα στις παρέες των ξένων.

 

 

Πληρώσαμε €23 το άτομο για μεζέδες και μπίρα. Το σέρβις νεανικό και ‘φρέσκο’, πάντα δίπλα μας. Η κάβα του αρκετά καλή με δυνατές ετικέτες κυρίως από Κύπρο. Θα το ξανα-επισκεφτώ σύντομα μια και ο Βλάχος’ είναι ένα υποδειγματικά ποιοτικό μαγαζί με την ψυχή και τη ζεστασιά του φαγάδικου. Ένας χώρος που έκανε πρωταθλητισμό ποιότητας-προσωπικότητας-τιμής. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close