Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2013
Με σλόγκαν "Μαζί μπορούμε καλύτερα", μια παρέα ανθρώπων -καλλιτεχών και όχι μόνο- οι οποίοι είχαν συναντηθεί σε μια από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των προηγούμενων ημερών, αποφάσισαν να διοργανώσουν αυτή την όμορφη γιορτή! Πρόκειται για έναν άθλο, αν σκεφτεί κανείς πως μέσα σε 10 μόνο μέρες από την ώρα που συνέλαβαν την ιδέα, η εκδήλωση αυτή παίρνει σάρκα και οστά. Σημαντικότερο όλων είναι πως η ολοήμερη αυτή συναυλία αλληλεγγύης δεν είναι σε καμιά περίπτωση χρωματισμένη κομματικά και φυσικά, πως πραγματοποιείται για ιερό σκοπό. Συγκεκριμένα, ο κόσμος που θα έρθει στη συναυλία δεν θα κληθεί να πληρώσει κανένα αντίτιμο, αλλά αντ' αυτού θα μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε άτομα, οικογένειες αλλά και σύνολα που τα έχουν ανάγκη (από αλεύρι, γάλα παιδικό / παιδικές τροφές, γάλα μακράς διαρκείας, δημητριακά, ελαιόλαδο, ζάχαρη, λάδι μαγειρέματος, οδοντόκρεμες, όσπρια, πάνες για παιδιά, ρύζι / μακαρόνια, σερβιέτες, σαμπουάν, σκόνη πλυσίματος, στιγμιαίος καφές / καφές / σοκολάτα (για ρόφημα), υγρό πιάτων, χαρτί υγείας, χυμοί).
Από τις 16.00 το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα της 1ης Απριλίου, 50 περίπου καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά τοπία, από Κύπρο και Ελλάδα, ενώνουν τις φωνές τους και την τέχνη τους, έτσι όπως μόνο η γλώσσα της μουσικής ξέρει να ενώνει, δηλώνοντας με τον τρόπο τους την έμπρακτη στήριξή τους στους ανθρώπους του τόπου μας. Συγκεκριμένα, στη γιορτή αυτή συμμετέχουν οι Λίνα Νικολακοπούλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Δάντης, Ευριδίκη, Αντώνης Μιτζέλος, Βασίλης Χατζηλούκας, Δημήτρης Κοργιαλάς, Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ, Άλεξ Παναγή, Χριστίνα Αργύρη, Μάρλεν Αγγελίδη, Δέσποινα Ολυμπίου, Γιώργος Καλογήρου, Ευσταθία, Αργυρώ Καπαρού, Σώτος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μακρής, Ελεονόρα Ρούσσου, Τεύκρος Νεοκλέους, Νίκος Ευαγγέλου, Σαλίνα, Μυρτώ Μελετίου, Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής, Ρόδος Παναγιώτου και μια πλειάδα βιρτουόζων μουσικών, αλλά και επίλεκτες μπάντες όπως η 20μελής ομάδα κρουστών Batukinio και τα συγκροτήματα της τοπικής ελληνικής μουσικής σκηνής Λωποδύτες, Methexis και Πέραμα.
Info: Για εισφορά προμηθειών ΠΡΙΝ τη συναυλία, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Άρτος (22445456) ή στο ARTE (22676823) ή τη μέρα της συναυλίας στην τάφρο Κωστάντζα.
-
Τάφρος Κωστάντζα
01 Απριλίου 2013
Σχετικά
Η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στο Vinylio για μια βραδιά με μουσική και κρασί
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια εγκαινιάζει τις φθινοπωρινές μουσικές παραστάσεις του χώρου, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό.
To Summer Breeze ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τον Αύγουστο
Όλα όσα θα συμβούν στον απόλυτο προορισμό της Λεμεσού
Οι Γιαγκίνηδες συναντούν τον Δημήτρη Μεσημέρη στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση έρχεται στη Μουσική Σκηνή Κύκλος
Μίκης Θεοδωράκης – Νύχτα χωρίς άκρη: Αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα δημιουργό στο Φεστιβάλ Λάρνακας
Τη συναυλία παρουσιάζει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»
H παγκοσμίου φήμης σοπράνο Αΐντα Γκαριφούλινα στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Το RETROΛA ανεβαίνει στο βουνό για μία βραδιά γεμάτη αγαπημένες επιτυχίες
Η Πλατεία Οδού μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο υπαίθριο dance floor.... για ένα μεγάλο πάρτι
Μια τζαζ διαδρομή προς την «Ιθάκη» στην Αξιοθέα
Ο Δημήτρης Αγγελάκης παρουσιάζει το «Long Way Home», ένα μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον Καβάφη και τις προσωπικές διαδρομές της ζωής
Ο Στέλιος Πετράκης παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ Λυρικόν στην Αξιοθέα
Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που συνδέει σύγχρονες δημιουργικές αναζητήσεις με συγγενείς τροπικές παραδόσεις της Μεσογείου
To party: Οι Δευτέρες στο Garden Day & Night
Κάθε Δευτέρα, το Garden Day & Night μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό μουσικό καταφύγιο στην καρδιά της Λευκωσίας.
MYTHOS – Από την Κύπρο στον Κόσμο: Μουσικοαφηγηματική παράσταση ανοίγει το φετινό φεστιβάλ FANEROMENI ’26
Στη σκηνή συναντιούνται δύο συμβολικές μορφές: η Μνήμη και ο Μύθος
Καλοκαιρινές βραδιές «Κάτω που την Τερατσιά» στο Flea Theater
Με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει
Ο Günther Groissböck και ο Nelson Calzi φέρνουν τη μεγαλοπρέπεια της όπερας στο Minthis
Το πρόγραμμα της βραδιάς εστιάζει στον πλούτο του ρομαντικού ρεπερτορίου και στο έντονα εκφραστικό σύμπαν του lied