Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ανακαλύψαμε ένα γραφικό ταβερνάκι στο Φτερικούδι

Ένα παλιό σχολείο μεταμορφώθηκε σε ένα ξεχωριστό εστιατόριο με θέα και νόστιμο φαγητό

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2016

​​Το καλοκαίρι φεύγει έρχεται το φθινόπωρο και σιγά σιγά θα αφήσουμε τις παραλίες και θα ανέβουμε στα ορεινά όπου κρύβονται πολλές ομορφιές. 

Μικρά χωριουδάκια με γραφικά δρομάκια και υπέροχη θέα στο βουνό όπου μπορείς να ανακαλύψεις πανέμορφα μαγαζάκια με αυθεντικές γεύσεις από την κυπριακή κουζίνα. 

Ένα τέτοιο μαγαζί ανακαλύψαμε πρόσφατα στο χωριό Φτερικούδι της επαρχίας Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χώρο αφού το παλιό σχολείο του χωριού με τις δύο μοναδικές αίθουσες, που για δεκαπέντε χρόνια τώρα ήταν κλειστό (αφού το δημοτικό μεταφέρθηκε πλέον στο Παλαιχώρι), μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή ταβερνούλα και σε ένα γαστρονομικό ναό που εξυμνεί όλη τη νοστιμιά της κυπριακής κουζίνας. 

Το ταβερνάκι Σκολείο, βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του χωριού, σε μια φυσική υπερυψωμένη τοποθεσία με θέα το αμφιθεατρικό χωριουδάκι και τα καταπράσινα βουνά της Πιτσιλιάς. Καθίσαμε έξω, στην προέκταση της βεράντα του και απολαύσαμε τη θέα του βουνού. Το ταβερνάκι διαθέτει τζάκι και ανυπομονούμε να έρθουν τα πρώτα κρύα για να το επισκεφτούμε ξανά. 

Το μενού είναι καθαρά κυπριακό με έμφαση στο κρέας και τα είδη σχάρας ενώ τις Κυριακές θα το βρεις ανοιχτό και το μεσημέρι για να σου σερβίρει μαγειρευτά και σπιτικό ψωμί. Υπάρχει βέβαια και ο μεζές που χρεώνεται στα 15 ευρώ το άτομο όπου θα γευτείς παραδοσιακές γεύσεις όπως χωριάτικα μακαρόνια, κολοκυθάκια με χωριάτικα αυγά και διάφορα άλλα εποχιακά και μη εδέσματα.

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close