29-30 March 2013
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

E-motional Bodies and Cities

Ανταλλαγές παραστάσεων και φιλοξενίες καλλιτεχνών στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2013

Fearghus Ó Conchúir at work with Olga Zitluhina

Η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού φιλοξενεί και πάλι, τους καλλιτέχνες Fearghus Ó Conchúir (Ιρλανδία) και Olga Zithulina (Λετονία) οι οποίοι θα δουλέψουν στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος E-Motional Bodies and Cities. Οι δύο καλλιτέχνες θα συναντηθούν και πάλι από τις 24 μέχρι και τις 29 Μαρτίου για να  συνεχίσουν την έρευνα τους μέσα από μια συνεργασία που ξεκίνησε μεταξύ τους ενωρίτερα τον περασμένο Νοέμβρη στη Λεμεσό.

"Realia" από τον Farid Fairuz (Βουκουρέστη/ Βυρητός)    

Το "Realia" (Βουκουρέστη/ Βυρητός) του Farid Fairuz εξετάζει το ευπαθές όριο μεταξύ του πραγματικού και του πλασματικού, υπογραμμίζοντας κατά συνέπεια μια ομιλία βασισμένη στην κατασκευή των πολλαπλών ταυτοτήτων. Η προσέγγισή του υπογραμμίζει τη δυνατότητα του σημερινού πολιτισμού να επιβάλει το μη πραγματικό ή και πλασματικό ως πραγματικότητες και ως συστατικά μιας σφαίρας στην οποία η γραμμή μεταξύ της πιθανής, εικονικής και πραγματικής δεν λειτουργούν πλέον όπως πριν.

Marina Poyiadji at work with Virginia Negru

H Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού φιλοξενεί την Κύπρια χορογράφο Μαρίνα Πογιατζή στα πλαίσια του προγράμματος E-Motional Bodies and Cities. Η Μαρίνα θα δουλέψει με τη Ρουμάνα χορεύτρια Virginia Negru από τις 18 μέχρι και τις 30 Μαρτίου και θα παρουσιάσουν έργο σε εξέλιξη σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας τους.

"What is Zeir?" από την Kristine Vismane (Λετονία)

Η χορογράφος προσκαλεί έναν σκηνογράφο για να είναι ο δάσκαλός της στη κίνηση. Δύο νέοι, επερχόμενοι καλλιτέχνες η Kristīne Vismane και Rūdolfs Baltiņš συναντιούνται για πρώτη φορά και δημιουργούν μαζί μια παράσταση με τιτλο "What is Zeir?" όπου μιλούν για το χορό και χορεύουν τον χορό.   

"Match" από τον Fearghus Ó Conchúir (Ιρλανδία)

Το "Match" είναι ένα ντουέτο για δύο άτομα που αρχικά δημιουργήθηκε για μια ταινία χορού όπου στήθηκε με  σκηνικό πάρκο Croke εικονικό στάδιο της Ιρλανδίας των παραδοσιακών γαελικών παιχνιδιών. Θέμα του έργου είναι ο ανταγωνισμός όπως στις σχέσεις, τον αθλητισμό και τη μάχη, όπου ο ένας προκύπτει ισχυρότερος και επιζεί περισσότερο από ότι άλλος.

            

Ώρα: 21.00-21.15 - "Match" από τον Fearghus Ó Conchúir (Ιρλανδία). Δωρεάν είσοδος σε όλες τις παραστάσεις και παρουσιάσεις έργων σε εξέλιξη.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close