Μουσική , Music News

Καθήλωσε η φωνή της Yasmin Levy στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Μια ατμοσφαιρική βραδιά με την ιέρεια των πολυπολιτισμικών ήχων

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2016

Η Σκηνή που Ταξιδεύει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 υποδέκτηκε στον τρίτο της σταθμό την ιέρεια των πολυπολιτισμικών ήχων και αισθήσεων Yasmin Levy για μια μοναδική συναυλία στην Κύπρο, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016. 

Με ένα μωσαικό Μεσογειακών ακουσμάτων, μια ατμοσφαιρική βραδιά, σε ένα κατάμεστο Αρχαίο Ωδείο η Yasmin Levy αποθεώθηκε από το κοινό που είχε την ευκαιρία να ζήσει μια μαγική και ιδιαίτερη εμπειρία.

Με ένα θερμό καλοσώρισμα της στα Ελληνικά, είπε χαρακτηριστικά: "Είναι τιμή μου που βρίσκομαι απόψε μαζί σας και συγχαίρω την Πάφο για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017" και συνέχισε καθ’όλη την βραδιά να ανταποδίδει την αγάπη του κοινού μέσα από τα τραγούδια, το χιούμορ και την αφήγησή της. 

Μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν επίσης και η σύμπραξή της με τον Ευαγόρα Καραγιώργη στο λαούτο, στο τραγούδι "Νάις Μπαλαμός – Το Τραγούδι των Γύφτων" σε στίχους του Διονύση Τσακνή - διευρύνοντας έτσι το ρεπερτόριο της μέχρι τον Πόντο.  To συγκεκριμένο τραγούδι το ερμήνευσε και στο άλμπουμ της "La Juderia" το οποίο έγινε για την ταινία Vengo του σκηνοθέτη  Τony Gatlif.

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 με την εξαίρετη ομάδα των μουσικών της από Ισραήλ, Αγγλία και Ιράν και η ladino  μουσική της Yasmin Levy κατάφεραν να ενώσουν ηπείρους και να γεφυρώσουν πολιτισμούς. 

Επόμενος σταθμός της σκηνής που ταξιδεύει στις 29 Σεπτεμβρίου στην Κάτω Βρύση στην Γεροσκήπου με τους Zohar Fresco και Ross Daly. 

Φωτογραφίες: foto LARKO    

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close