Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Νόστιμα "Φαγομπλεξίματα" στη Μακαρίου

Μαγειρευτά, μεζέδες και live μουσική στο νέο εστιατόριο της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2016

Μπορεί ένα χελιδόνι να μην φέρνει την άνοιξη κάνει όμως την αρχή. Αυτό σκεφτήκαμε με την παρέα όταν επισκεφτήκαμε την ολοκαίνουργια άφιξη στη Λεωφόρο Μακαρίου με το εύηχο όνομα «Φαγομπλεξίματα». Ένας πολύ προσεγμένος χώρος με γαλάζιες ξύλινες καρέκλες και λευκά τραπέζια, με εξωτερική ξύλινη βεράντα με θέα τη λεωφόρο και ένα μεγάλο μίνιμαλ εσωτερικό χώρο.

Ξεχωρίζει το γωνιακό μπαρ με τα ιδιαίτερα φωτιστικά, οι τσιμεντένιες κολόνες και ο επενδυμένο γκρι τοίχος στο εσωτερικό. Το δροσερό, καλοκαιρινό αεράκι της Λευκωσίας δεν μας έδινε άλλη επιλογή από το να καθίσουμε έξω. Παραγγείλαμε ένα φρουτώδες κυπριακό ροζέ (€17) και μία μεγάλη χωριάτικη σαλάτα (€5) και πιάσαμε την κουβέντα με τον Μάριο, ιδιοκτήτη του μαγαζιού συζητώντας για το τόλμημά του να ανοίξει ένα εστιατόριο στην εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένη λεωφόρο Μακαρίου.

Το μενού περιλαμβάνει μαγειρευτά πιάτα από την κυπριακή και την ελληνική κουζίνα τα οποία σερβίρονται καθημερινά από το μεσημέρι, διάφορα πιάτα σχάρας σε μερίδες και κυπριακοί μεζέδες (€17). Βρήκαμε πολύ λογικές τις τιμές και θελήσαμε να δοκιμάσουμε τις μερίδες σχάρας αφήνοντας για μία άλλη φορά τους μεζέδες.

Παραγγείλαμε μία μερίδα mixed grill (€12), μπέικον χοιρινό κρασάτο (€9.00) και μία μερίδα σουβλάκι μιξ στο πιάτο (€9.50). Τα συνοδεύσαμε με homemade τυροκαφτερή (€2.50), ταχίνι (€2.00) και μαύρες ελιές οφτές (€2.00). Το σουβλάκι χοιρινό και το κρασάτο μπέικον έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ζουμερό, χοιρινό σουβλάκι, νόστιμες, πληθωρικές σιεφταλιές και μυρωδάτο μαλακό μπέικον.

Χαρήκαμε που βρεθήκαμε ξανά μετά από χρόνια στη Μακαρίου σε ένα καλό μαγαζί με νόστιμο, ποιοτικό φαγητό με unplugged μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ που θα μας ξαναβρεί κάποιο από αυτά εκεί.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close