4-5 July 2016
Μουσική , Συναυλίες & Events

Για jazz στο ΑγλανJazz 2016

Δύο ολόκληρες μέρες στο αγαπημένο φεστιβάλ της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2016

Για δέκατη χρονιά ο Δήμος Αγλαντζιάς διοργανώνει το Αγλανjazz Festival στις 4 και 5 Ιουλίου, όπου θα συμμετέχουν σχήματα από την Κύπρο, την Αυστρία, την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Η γραφική πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς θα γεμίσει και φέτος jazz μουσικές και τραγούδια σε ένα υπέροχο καλοκαιρινό φεστιβάλ που αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από το κοινό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και στο χώρο θα πωλούνται φαγητό και ποτά.

Το φετινό πρόγραμμα

Δευτέρα 4 Ιουλίου
Savvas Savva - classic meets Jazz (Κύπρος), 21.00

Συνθέτης και πιανίστας. Απόφοιτος του κονσερβατορίου Μόσχας με τρεις πρώτες βραβεύσεις στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Έργα του εκτέλεσαν μεγάλες ορχήστρες και μουσικά σύνολα. Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Κύπρο και το εξωτερικό (Μεξικό, Αυστραλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Βρετανία, Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Κίνα). Έγραψε μουσική για όλα τα είδη και φόρμες και συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες και συνθέτες. Έργα του εκτελέστηκαν από πολλές ορχήστρες και σύνολα (Ακαδημαϊκή Ορχήστρα Μόσχας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Αγ. Πετρούπολης Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Εθνικής Ραδιοφωνίας Βουκουρεστίου, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.α.). Έγραψε μουσική για μεγάλο αριθμό ταινιών, ντοκιμαντέρ και πλήθος θεατρικών έργων, ενώ το κλασικό του ρεπερτόριο είναι ανεξάντλητο.


David Helbock Trio (Αυστρία), 22.00
Καινοτόμο και πρωτοποριακό, το Τρίο του David Helbock κερδίζει επάξια τη φήμη του στην παγκόσμια μουσική κοινότητα. Δύο βραβεία και το βραβείο του κοινού στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό τζαζ - σόλο-πιάνο του Jazzfestival Montreux , πολλά καλά reviews για τα CDs του και το πιο σημαντικό βραβείο στην Αυστρία το 2011 , το « Βραβείο του Εξαίρετου Δημιουργού». Ο David Helbock, ο μουσικός που κατάγεται από ένα μικρό χωριουδάκι της Αυστρίας, βρίσκεται, χωρίς αμφιβολία, στο δρόμο για μια μεγάλη διεθνή μουσική καριέρα . Δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Μεξικό, Ρωσία, Κιργιστάν, Κίνα, Μογγολία, Νότια Αφρική, Αιθιοπία, Κένυα, Σενεγάλη, Μαρόκο, Ινδονησία, Μαλαισία, Ινδία, Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Ευρώπη .

Funkastic 11 (Κύπρος), 23.00
Η μπάντα ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 από τον μαέστρο και πιανίστα Γιώργο Μορφίτη, που συνθέτει και ενορχηστρώνει τη μουσική της . Η στελέχωση της μπάντας έγινε από επαγγελματίες μουσικούς, με σπουδαία καριέρα. Παίζει Φάνκ, με μικρές δόσεις Τζάζ, και οι ρυθμοί και οι αρμονίες της ενώνουν το παλιό με το καινούριο σε ένα δικό της χρώμα, και υπόσχεται όμορφες στιγμές και ένα φανκαστικό βράδυ.

Τρίτη 5 Ιουλίου
Momo Trio (Ελλάδα), 21.00

Το Μomo Trio δημιουργήθηκε πριν από πέντε περίπου χρόνια, ως μια αυθόρμητη ανάγκη των τριών μελών του να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών, που επιχειρούν παίζοντας πρωτότυπες συνθέσεις με προσωπικό ήχο και ξεχωριστή προσέγγιση του υλικού τους. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από μια δυναμική όπου το περίτεχνο παίξιμο συναντά τη λιτότητα, η διαύγεια την πυκνότητα, η ευαισθησία την εκρηκτικότητα και η φαντασία την τεχνική. Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους δυο δίσκους βινυλίου. Ο πρώτος με τίτλο no vacancy κυκλοφόρησε το 2012 και ο δεύτερος με τίτλο Inati, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015. Και οι δυο περιλαμβάνουν εννέα πρωτότυπες συνθέσεις και κυκλοφορούν και σε ψηφιακή μορφή. Το τρίο έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ (Jazz φεστιβάλ Σύρου, Πανόραμα jazz, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Jazz Festival Τήνου, World Jazz Festival) και εμφανίζεται τακτικά σε μουσικές σκηνές.

Quadro Nuevo (Γερμανία), 22.00
Οι Quadro Nuevo είναι η απάντηση της Ευρώπης στο αργεντίνικο tango. Αραμπέσκ, βαλκανικό swing, μπαλάντες, τολμηροί αυτοσχεδιασμοί, οι μελωδίες της παλαιάς Ευρώπης και η ελαφρότητα της Μεσογείου αναμειγνύονται σε μοναδικά μουσικά κομμάτια, γεμάτα χαρούμενα χρώματα. Οι Quadro Nuevo έχουν περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο από το 1996, με πάνω από 3.000 συναυλίες, σε πόλεις όπως Σύδνεϋ, Μόντρεαλ, Οτάβα, Κουάλα Λουμπούρ, Κωνσταντινούπολη, Νέα Υόρκη, Νέα Ορλεάνη, Πόλη του Μεξικού, Πεκίνο, Σεούλ, Σιγκαπούρη και χώρους όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Η μουσική τους έχει τιμηθεί με το German Jazz Award, έχει σημειώσει επιτυχία στα Top Ten της jazz και world music και έχει αποσπάσει το πολυπόθητο European Phono Award στο Παρίσι.

TriCoolOre feat. Παντελής Στόικος (Κύπρος), 23.00
Το World Jazz Τρίο των TriCoolOre σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2013 στη Λευκωσία όπου είναι και η βάση τους. Εμφανές στη μουσική τους είναι τα fusion στοιχεία όπου εκρηκτικοί ρυθμοί παντρεύονται με νοσταλγικές μελωδίες που μυρίζουν παράδοση. Στοιχεία από διαφορετικά είδη δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στο οποίο ενσωματώνεται η ελληνική έκφραση, ισορροπώντας ανάμεσα στο κοσμοπολίτικο άκουσμα της τζαζ και των ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Ακροβατώντας σε αυτό το φάσμα ήχων και σε συνδυασμό με μια έντονη δόση αυτοσχεδιασμού, οι μουσικοί ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και ακολουθούν τα δικά τους μουσικά μονοπάτια. Τον Απρίλιο του 2015, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους Oregano Infused με εννέα αποκλειστικά δικές τους συνθέσεις.

Συνοδοιπόρος τους σ' αυτό το ταξίδι είναι ο Παντελής Στόικος, διεθνούς φήμης μουσικός και από τους σημαντικότερους τρομπετίστες των Βαλκανίων. Ο Στόικος, κινείται στους ήχους της περιοχής του με στοιχεία τζαζ και κλασικής μουσικής και αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει το δικό του στυλ πάνω στην παραδοσιακή μουσική. Η πορεία του περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό συναυλιών σε όλη την Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλ

21.00. Είσοδος ελέυθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close