Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φρέσκο ψάρι της βάρκας στον "Αλουπό"

Μία ψαροταβέρνα στους Αγίους Τριμιθιάς με καπνιστό χταποδάκι

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2016

Η ομάδα του Check In Cyprus πήρε ξανά τους δρόμους και βγήκε εκτός Λευκωσίας για να επισκεφτεί αυτή τη φορά μία άγνωστη, απάχικη ψαροταβέρνα στους Αγίους Τριμιθιάς που ονομάζεται «Αλουπός».

Ο πατέρας Γιώργος Αλουπός διατηρεί αυτή την ταβερνούλα τα τελευταία 30 χρόνια σερβίροντας ολόφρεσκα ψάρια από τη βάρκα του και μαζί με το γιό του Γιώργο και τη νύφη του Λίζα δίνουν συνέχεια σε αυτό το μαγαζί όπου δουλεύουν με μεράκι.

 

 

Ένα κλασικό, απάχικο μαγαζάκι με ενυδρείο στην είσοδο, ξύλινα τραπεζάκια και δαντελωτές κουρτινούλες κραμμασμένες με καραβόσχοινο στα παράθυρα με τα ξύλινα παραθυρόφυλλα του μαγαζιού.

 



Δοκιμάσαμε μερακλίδικο παστό, καπνιστό χταποδάκι

 

Ο «Αλουπός» θα σου σερβίρει ψαρομεζέ με 17 ευρώ το άτομο που περιλαμβάνει ολόφρεσκο ψάρι που ψαρεύεται από το αλιευτικό καταφύγιο και περιοχή Ζυγίου με την βάρκα του «Στέλλα». Εμείς μαζί με το φρέσκο ψαράκι μας φάγαμε ρύζι πιλάφι με γαριδούλες, king prawns, καλαμαράκι φρέσκο τηγανιτό, σουπιά στα κάρβουνα, σαλατούλα και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Εκείνο, όμως, που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν το παστό, καπνιστό χταποδάκι που δοκιμάζαμε για πρώτη φορά αλλά και το ράζα τηγανιτό που είναι το σελάχι και έχει ιδιαίτερη γεύση.

Ο «Αλουπός» έχει πλακόστρωτη αυλή μπροστά από το μαγαζί του και βγάζει έξω τραπεζάκια τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου. Κάθε Πέμπτη, μάλιστα, ανάβει τους φούρνους του στην πίσω αυλή και σου φτιάχνει συρτό οφτό κλέφτικο και τταβά κλεπηνιώτικο με ρύζι, από το κατεχόμενο χωριό Κλεπήνη τόπο καταγωγής του κ. Γιώργου Αλουπού. Με παγωμένη μπιρίτσα είναι ό, τι πρέπει!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close