Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δευτέρα του Πάσχα πάμε Καλοπαναγιώτη για σούβλα και κλέφτικο

Μία πολύ καλή αφορμή για μίνι εξόρμηση και καλό φαγητό στο "Παλιό Σινεμά"

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2016

Αν ψάχνει κάτι διαφορετικό για τη Δευτέρα του Πάσχα πέραν των οικογενειακών τραπεζωμάτων και θέλεις να ξεφύγεις πάρε την παρέα, γέμισε βενζίνη το αυτοκίνητο και πάρε τα βουνά.

Ο Καλοπαναγιώτης είναι ότι πρέπει αυτή την εποχή όπου όλα ανθίζουν και η φύση βάζει τα καλά της. Η Δευτέρα του Πάσχα είναι μία πανέμορφη ημέρα του χρόνου η οποία είναι συνδεδεμένη με χωριό, παράδοση, παιχνίδια και φυσικά πολύ καλό φαγητό.

 

Φωτογραφία: Ναθαναήλ Αντρέου

 

Γιατί να τον επισκεφτείς: Διαθέτει παραδοσιακή αρχιτεκτονική, και καταπράσινες κοιλάδες. Οι κεραμιδένιες σκεπές, τα θαυμάσια μπαλκόνια, οι ήσυχες αυλές, τα πλακόστρωτα δρομάκια και οι παλιές εκκλησίες συμβάλλουν όλα στο όμορφο τοπίο. Ο ποταμός Σέτραχος, σε συνδυασμό με πολλούς νερόμυλους και φυσικές πηγές, προσφέρουν μια ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα.

 



Φωτογραφία: Ανδρούλα Γεωργιάδου

Ακολούθησε το ποτάμι που οδηγεί στο νερόμυλο του Κύκκου. Άγιες ημέρες είναι, καλό θα ήταν να επισκεφτείς το Μοναστήρι του Ιωάννη του Λαμπαδιστή -μεγάλη η χάρη του- που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού. Ανεκτίμητης αξίας τοιχογραφίες, εικονίσματα και ξυλόγλυπτες πόρτες με μοναδικής τεχνοτροπίας τέμπλο. Υπέροχη θέα, θα βγάλεις και τέλειες selfie!

Τι να δοκιμάσεις/αγοράσεις: Δοκίμασε σουτζούκο και επισκέψου τη φάρμα πέστροφας δίπλα στο φράγμα του Καλοπαναγιώτη, όπου επιτρέπεται το ψάρεμα.

 


Που να φας: Μα φυσικά στην αγαπημένη μας ταβερνούλα Παλιό Σινεμά (99130275) που τη Δευτέρα του Πάσχα θα ψήνει από νωρίς το πρωί σούβλα κοτόπουλο (€10), χοιρινό (€11) και ρίφι (€12) ενώ στον φούρνο του θα σιγοψήνεται εξαίσιο κλέφτικο (€9) που αυτή την περίοδο αρχίζει η εποχή του. Αν όμως δεν θέλεις σούβλα και κλέφτικο μπορείς να πάρεις τους νοστιμότατους μεζέδες του μαγαζιού (€18) με παγωμένη μπύρα ή κρασάκι. Τι καλύτερο! 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close