Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2016
Το Σάββατο 7 Μαΐου 2016, οι πολυσύχναστες οδοί των Σαριπόλου και Αθηνών, στην παλιά πόλη της Λεμεσού, θα γεμίσουν και πάλι με 10.000 και πλέον επισκέπτες.
Προκαθορισμένοι τοίχοι κτηρίων και σπιτιών θα γίνουν καμβάς δημιουργικότητας και πηγή έμπνευσης για πολλούς street artists της Κύπρου και του εξωτερικού. Εντυπωσιακά και αυθεντικά graffiti με έντονα χρώματα, θα ομορφύνουν τα γραφικά αυτά δρομάκια, δίνοντάς τους ένα διαφορετικό πιο σύγχρονο χαρακτήρα.
Ο λόγος, το Street Life Festival που διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από τα Gift and Gadgets και The Copy Shop.
Εκτός από τα μοναδικά graffiti, που θα ζωγραφίσουν έκπληξη και ενθουσιασμό στα πρόσωπα των επισκεπτών, τη μοναδική εκδήλωση θα εμπλουτίσουν πολλές άλλες δραστηριότητες: Παζαράκι με διάφορες χειροτεχνίες, παιγνίδια, εντυπωσιακές χορογραφίες, καταπληκτικοί skateboarders, ζογκλέρ, body painters, street massage καθώς και δυνατή μουσική από τους ντόπιους DJ και συγκροτήματα.
Όλα αυτά, μαζί με την ξεχωριστή αίσθηση δημιουργικότητας και ευχάριστης διάθεσης όλων των παρευρισκομένων θα συντελέσουν για μια ακόμα αξέχαστη Street Life εμπειρία!
Φέτος φιλοξενούνται οι διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες του graffiti η απρόβλεπτη Zabou από την Γαλλία και ο Kiwie από την Λετονία. Μαζί τους οι καλύτερες 30 ομάδες της Κύπρου, μεταξύ τους οι Edmon 1419, Olak, Opsis, Rate, Paparazzi και Angel.
Για ακόμα μια φορά την διοργάνωση του street art έχουν αναλάβει οι 2c street και zograff στην οδό Ιφιγενείας.
Το Street Life Festival άρχισε το 2007, με σκοπό να δώσει ζωντάνια στην περιοχή με χρώματα και σχέδια, να εμπνεύσει την έκφραση, να δώσει μια πιο funky και alternative αίσθηση στην περιοχή καθώς και για να φέρει τον κόσμο πιο κοντά, προσφέροντάς τους μια ξεχωριστή διάθεση.
9 χρόνια αργότερα, το festival έγινε θεσμός και αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο festival που διοργανώνεται στην παλιά πόλη της Λεμεσού και που όλοι πλέον ανυπομονούν να ξαναζήσουν.
Σχετικά
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Το Κόκκινο Γράμμα» για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η παράσταση συνδυάζει θεατρική δράση, αρχειακό υλικό, γράμματα, ντοκουμέντα και τα μελοποιημένα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη
Η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» έρχεται στον πάγο σε 4 πόλεις της Κύπρου
Πατινάζ, εναέρια ακροβατικά και μουσική ζωντανεύουν το παραμύθι του Λιούις Κάρολ, από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου.
Ο «Καρυοθραύστης» φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων σε 3 πόλεις της Κύπρου
Το Grand International Classic Ballet παρουσιάζει το αγαπημένο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο
Ο Λουβαράς γίνεται χριστουγεννιάτικο χωριό για μια μέρα
Παιδική και μουσική σκηνή, χριστουγεννιάτικη αγορά, φαγητό και ποτό μάς περιμένουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.
Το Limassol Greens υποδέχεται το Movember με μια ξεχωριστή εκδήλωση στις 31 Οκτωβρίου
Γκολφ, ψυχαγωγία και δράσεις για καλό σκοπό, σε μια ανοικτή εκδήλωση αφιερωμένη στην υγεία των ανδρών
Ακυρώνεται η γιορτή για τα 12 χρόνια της Golden Donkeys Farm
Η ανακοίνωση των διοργανωτών
Accessibility Is the Aesthetic: Όταν η προσβασιμότητα γίνεται μέρος της τέχνης
Τρεις καλλιτεχνικές δημιουργίες από Κύπρο, Ελλάδα και Εσθονία παρουσιάζονται σε μια ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου P.A.I.R.
CYBERNESS: THE DARK WEB — Το Halloween καταλαμβάνει την Κόλλα, στη Λεμεσό
Για δύο ημέρες, η Κόλλα θα μεταμορφωθεί σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από το Halloween
Εκπαίδευση, αθλητική απόδοση και υγεία στο επίκεντρο του 3ου Παγκύπριου Επιστημονικού Συνεδρίου Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής
Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους επαγγελματίες του αθλητισμού και τους επιστήμονες υγείας
Μια δωρεάν βόλτα μάς συστήνει ξανά την παλιά Λευκωσία
Το «Γνωρίζω την πόλη μου» επιστρέφει στις 7 Νοεμβρίου με μια περιήγηση σε ιστορικά σημεία, μνημεία και γειτονιές εντός των τειχών.
Λόγια που Ανθίζουν στην Κάτω Μονή
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης, το γλέντι στις 22 Νοεμβρίου με παραδοσιακή μουσική και χορούς
Νοέμβριος στο Θέατρο Ριάλτο: Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεχωριστές μουσικές και θεατρικές προτάσεις, την έναρξη των προβολών NT Live και το Flash Festival