Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φάγαμε σε ένα νόστιμο ταβερνάκι στο βουνό!

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη...

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2016

Βρεθήκαμε βράδυ Παρασκευής στο χωριό Καλοπαναγιώτης και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε το αγαπημένο "Παλιό Σινεμά" για καλό μεζέ με καλή παρέα! Εξάλλου, κάτι τέτοια μαγαζιά σαν αυτό δεν σου αφήνουν μόνο την υπέροχη γεύση του φαγητού τους στον ουρανίσκο αλλά και μια αίσθηση νοσταλγίας για όμορφα χρόνια περασμένα!

Σ' αυτό συντελεί και η διακόσμησή του η οποία στους τοίχους φιλοξενεί ασπρόμαυρες φωτογραφίες αγαπημένων ηθοποιών από ταινίες περασμένων χρόνων... Mην ξεχνάς άλλωστε ότι το 1890  συγκέντρωνε στο χώρο του, τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, μια και λειτουργούσε ως κινηματογράφος! 

Σήμερα, ωστόσο, αποτελεί σημείο συγκέντρωσης καλοφαγάδων-λάτρεων της κυπριακής κουζίνας, φροντίζοντας συνάμα να μυούν στον πεντανόστιμο κόσμο τους οποιονδήποτε αναζητά ποιοτικές γεύσεις και επιθυμεί να ξεφύγει από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, σε έναν προσεγμένο και γεμάτο θαλπωρή χώρο, μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης!

Με το που μπήκαμε στον καθ' όλα ζεστό χώρο τους και οδηγηθήκαμε στο τραπέζι μας, κοντά μας έφτασε αμέσως μια πολύ ευγενική κυρία, η οποία μας έδωσε το μενού και μας άφησε να κάνουμε τις επιλογές μας! 

Ανάμεσα στο μεζέ της Κυριακής, στο φουλ μεζέ και στο μεζέ κρεατικών, επιλέξαμε το μεζέ κρεατικών (ο οποίος μάλιστα τιμάται μόλις στα €13.50 το άτομο), δίνοντας έτσι το έναυσμα για έναν καταιγισμό πιάτων.

Η αρχή έγινε με σαλάτα, η οποία ήταν φτιαγμένη με τα πιο φρέσκα λαχανικά. Τόσο που μοίρεζε περιβόλι... Μαζί της έφτασαν και φρέσκο χωμί φρυγανιά, αλλά και μια καράφα από βαρελίσιο κόκκινο κρασί, το οποίο συνόδευσε ιδανικά το δείπνο μας!

Ακολούθησαν το δροσερό τζατζίκι, το καλοχτυπημένο ταχίνι, παντζάρι, λουκάνικα και παστουρμάς υπέροχα.

Με σωστή σειρά και το κυριότερο σε σωστό χρόνο έφτασαν τα χαλούμι μυρωδάτο, μανιτάρια, σπανάκι με αβγά και πατάτες τηγανητές, πριν αφιχθεί το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών, αποτελούμενο από κοτόπουλο σχάρας, παϊδάκια και φυσικά πεντανόστιμα σουβλάκια και σεφταλιές! 

Φαγητό φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι...  που μας χόρτασε και με το παραπάνω!

Προτού ζητήσουμε το λογαριασμό, ήρθαν κερασμένα από το κατάστημα χαλβαδάκια πεντανόστιμα που έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή μας εκεί! Ο δε λογαριασμός, μας ξάφνιασε ευχάριστα και το ίδιο θα κάνει και σε σένα! 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close