27-28 March 2016
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Η παράσταση "Χοντροί άντρες με φούστες" ανεβαίνει στη Λεμεσό

Για δύο τελευταίες παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2016

Η Θεατρική Ομάδα Persona παρουσιάζει τις δύο τελευταίες της παραστάσεις για το έργο «Χοντροί Άντρες με Φούστες». Η μαύρη κωμωδία του Nicky Silver είναι σε σκηνοθεσία Χρίστου Νικολάου, σκηνικά/κοστούμια Κωνσταντίνας Ανδρέου, μουσική Μιχάλη Κουτσουμπίδη, σχεδιασμό Φωτισμού Σταύρου Τάρταρη με πρωταγωνιστές τους Λέα Μαλένη, Μάριο Μεττή, Αλέξανδρο Παρίση και Χριστίνα Κωνσταντίνου.

Η παράσταση έτυχε θερμής υποδοχής στη Λευκωσία με το κοινό να κατακλύζει τη θεατρική αίθουσα του Σατιρικού Θεάτρου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και εισπράττοντας εγκωμιαστικά σχόλια.

Τι πραγματεύεται το έργο
Ενας πανηδονιστής σκηνοθέτης,  μια επιτηδευμένα αφελής σύζυγος, μια φιλόδοξη –πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών- ερωμένη κι ένα παιδί –θ(α)ύμα και θύτης συγχρόνως ξετυλίγουν με χιούμορ και σαρκασμό το κουβάρι της τρέλας, του έρωτα και του τρόμου! Ενα ταξίδι στην Ιταλία που δεν έγινε ποτέ,  μια μοιραία συντριβή ενός αεροπλάνου, ένα ερημικό νησί, δύο επιζώντες, πολλά  κραγιόν, δημοφιλείς ταινίες, ακριβά παπούτσια και πτώματα τριγύρω...

Μια μαύρη κωμωδία, για την ακρίβεια μια σπαρακτική κωμωδία, που ξεγυμνώνει επί σκηνής τον άνθρωπο και τα όρια του! Οταν η ανάγκη για επιβιώση είναι η μόνη επιλογή, πόσο ηθικοί μπορούμε να είμαστε; Λογική και παράλογο, σεξ, βία, καννιβαλισμός, αιμομιξία μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι απρόσμενων σχέσεων και συμβάντων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα: Ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα!

Η οικογένεια Χόγκαν θα μπορούσε να ήταν μια παραδοσιακή οικογένεια και να θαφτεί με αξιοπρέπεια στα ληξιαρχικά βιβλία του κράτους, περνώντας σιγά-σιγά στη λήθη... Δεν είναι όμως! Είναι ζωντανή για να θυμίζει όλα τα κρυφά κι ανομολόγητα πάθη και λάθη κάθε οικογένειας...κάθε άνθρωπου.

Υπόθεση του έργου
Η Φίλις Χόγκαν και ο γιος της, Μπίσοπ, είναι οι μοναδικοί επιζώντες επιβάτες ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Αποκλεισμένοι σε ένα ερημικό νησί, όπου το προσωρινό γίνεται όλο και πιο μόνιμο, προκειμένου να επιβιώσουν τρώνε για ορεκτικό τα κραγιόν της Φίλις και για κυρίως πιάτο τους επιβάτες του αεροπλάνου.. Ως επιδόρπιο κρατάνε ο ένας το σώμα του άλλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.. Πίσω τους αφήνουν το σκηνοθέτη, σύζυγο της Φίλις και πατέρα του Μπίσοπ, Χάουαρντ Χόγκαν, ο οποίος ξαναρχίζει τη ζωή του με τη φιλόδοξη νεαρή «ηθοποιό» Παμ.

Όταν μετά από χρόνια τους εντοπίζουν, επιστρέφουν στον «πολιτισμό». Ανήμποροι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, η Φίλις και ο Μπίσοπ επιβάλλουν του δικούς τους κανόνες και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα...

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Nicky Silver
Σκηνοθεσία: Χρήστος Νικολάου
Μετάφραση: Χρήστος Νικολάου και οι ηθοποιοί της ομάδας
Σκηνικά/Κοστούμια: Κωνσταντίνα Αντρέου
Μουσική: Μιχάλης Κουτσουπίδης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Πρωταγωνιστούν οι Λέα Μαλένη, Αλέξανδρος Παρίσης, , Μάριος Μεττής, Χριστίνα Κωνσταντίνου

27 Μαρτίου στις 21.00 και 28 Μαρτίου στις 20.30. Πληροφορίες και κρατήσεις: 70000138.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close