Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2016
Ένα σημερινό δημοσίευμα μας χαροποίησε ιδιαίτερα αφού πληροφορηθήκαμε πως ένα τεράστιο πάρκο περιπέτειας προγραμματίζεται να φτιαχτεί στο Τρόοδος. Ευχόμαστε βέβαια το συγκεκριμένο πάρκο να σεβαστεί τη φυσική ομορφιά και το περιβάλλον χωρίς να αλλοιώσει τη δασική έκταση.
Η είδηση προέρχεται από τον Φιλελεύθερο και αναφέρει πως το ύψος του ενοικίου προκαθορίστηκε στις €3.000 το χρόνο. Εκτενή ενημέρωση για τη συμφωνία έγινε από τον υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη στη Βουλή, μετά από απαίτηση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη.
Σύμφωνα με τον Νίκο Κουγιάλη, η εταιρεία Interday Enterprises Ltd που εδρεύει στη Λεμεσό, με επιστολή της προς τον διευθυντή του Τμήματος Δασών ζήτησε εκμίσθωση δασικής γης, μέρους του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, έκτασης 40.000 τ.μ. για σκοπούς δημιουργίας «Adventure Park».
Η εταιρεία Interday Enterprises Ltd, πληροφόρησε το Τμήμα Δασών ότι έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για εξασφάλιση των αναγκαίων αδειών, συμπεριλαμβανομένης πολεοδομικής άδειας και άδειας από την ΑΗΚ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο πάρκο, ενώ ετοιμάζεται και η μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον.
Σχετικά

Καιρός: Μικρή ανάσα μετά τον καύσωνα - Ισχυροί άνεμοι το απόγευμα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Ένα vεολιθικό χωριό στην καρδιά του Πρωταρά
Ανοιχτός από σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουλίου για εξερεύνηση




Κίτρινη προειδοποίηση με 41 βαθμούς σήμερα- Έρχεται νέα πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Tα 12 μέτρα στήριξης μετά τις φονικές πυρκαγιές που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
“Εκ μέρους της Πολιτείας απολογούμαι”.

Ένας οδηγός με τα 11+ καταδυτικά σημεία του Πρωταρά
Ένας οδηγός καταδυτικών εμπειριών από τον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας

Πότε θα γίνει η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών – Σκοτάδι στη Γη για 7 λεπτά
Tην Κυριακή, 16 Ιουλίου, του … 2186, ο πλανήτης μας θα ζήσει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη ηλίου των τελευταίων 10.000 ετών

Τα 7 αρχαία μνημεία που υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά στην ορεινή Λεμεσού
Αυτοψία σε 62 χώρους από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ποια παρέμειναν άθικτα

10 συγκλονιστικές εικόνες από τη φονική πυρκαγιά της Λεμεσού
Όπως την "αποτύπωσε" ο Μιχάλης Μιχαήλ