Eating News , Εστιατόρια

Αυθεντικός, εποχιακός μεζές στον "Σκουρουβίννο"

Η αγαπημένη ταβερνούλα της Λεμεσού στα καλύτερά της

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2016

Από τα μονίμως κατειλημμένα τραπέζια του, έχουν περάσει από πρόεδροι χωρών, μέχρι απλοί, λαϊκοί λάτρεις της κυπριακής κουζίνας και της μεζεδολαγνείας. Η συλλογή από τα Check In Eating Awards και τα ουκ ολίγα άρθρα που έχουν γραφτεί γι’ αυτό, θα τα δεις να στολίζουν υπέρλαμπρα την είσοδο της πετρόχτιστης, δομημένης στα 1890 και κάτι, ταβερνούλας, όμορφα διακοσμημένης με σπάνια θυμητάρια του παρελθόντος και τοιχογραφίες με θέματα από τη λαϊκή μας παράδοση και ηθογραφία.

Στην είσοδό του φυσικά, δίπλα από τον αναμμένο ξυλόφουρνο, θα συναντήσεις και τον άρχοντα, την ψυχή του μαγαζιού, τον Γιαννάκη Αγαθαγγέλου και τη σύζυγό του, που μετά την εγκάρδια υποδοχή τους, θα σε συνοδεύσουν σε ένα από τα στρωμένα με καρό τραπεζομάντιλα, τραπεζάκια της καταπράσινης αυλής ή σε μια γωνίτσα του γραφικού, προικισμένου με τζάκι, ενδοχώρου.


 

Το μήνυμα με το που μπήκες μέσα, να είσαι σίγουρος ότι έχει ήδη δοθεί στην κουζίνα, γι’ αυτό ανάμενε σχεδόν αμέσως την άφιξη της φρεσκοκομμένης σαλατούλας (τα πλείστα λαχανικά προέρχονται από το περιβόλι του Γιαννάκη στο Κελλάκι) πλαισιωμένης με σπιτική ταχίνι, τζατζίκι, κάππαρη και χωριάτικο χοιρομέρι. Ένα καραφάκι κρασί, μια μπυρίτσα ή ένα ουζάκι, εγγυημένα θα ενισχύσει γευστικά τα ουζομεθυσμένα σαλιγκαράκια και το υπέροχα ψημένο στη σχάρα βοδινό συκώτι, αλλά και θα παντρευτεί υπέροχα με τον άξιο βράβευσης αρνίσιο τταβά και κλέφτικο κατσικάκι,  τα οποία θα δεις ο ίδιος να ξεφουρνίζονται μπροστά σου από τον καυτό ξυλόφουρνο. Αυτή την περίοδο θα λατρέψεις τα πεντανόστιμα εποχιακά πιάτα με αγρέλια και μανιτάρια της αναθρήκας.

Η ζωντανή κιθάρα και το περήφανο μπουζούκι θα συνοδεύσουν μεγαλοπρεπώς τις επερχόμενες γευστικές εκπλήξεις, οι οποίες δεν είναι άλλες από τη φτιαγμένη στο μαγαζί, λούντζα, το υπέροχο χαλούμι σχάρας, τα οποία προηγούνται των θεσπέσιων κολοκυθοκεφτέδων και των χωριάτικων μακαρονιών, γαρνιρισμένων με αιγινό κεφαλάκι. Σουβλάκι με παναρισμένο χαλούμι και μελιτζάνα  στο πιάτο σου, φλαματζέρι για απαιτητικούς, σπανάκι με αυγά και αποτελειώνεσαι με πανδαισία σχάρας, με πρωταγωνιστές τα χοιρινά σουβλάκια και σιεφταλιές, το κοτοπουλένιο συκωτάκι και τα εξαίρετα, αρωματισμένα με χαρουπόμελο, χοιρινά παϊδάκια. Πριν φύγεις πες εύγε στην κουζίνα για τα σπιτικά της, γλυκά του κουταλιού, μα πρωτίστως για  την αναρή, που μπλέκεται με  μπανάνες, φράουλες και καρυδόψιχα,  και γλυκαίνεται με χαρουπόμελο και αγνό μέλι μέλισσας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close