Things to Do , Top Stories

6ος Φιλανθρωπικός Βιενέζικος Χορός

Μια πραγματικά ευχάριστη περιπέτεια

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2016

Η εταιρεία «Fly-in-dance (Vienna Ball)» με την υποστήριξη του Δημαρχείου της Βιέννης και τη συνεργασία του Πρέσβη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Κύπρο κ. Μιούλερ Καρλ και του Πρέσβη της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Κύπρο κ. Γκουμενιούκ Μπορίς, αλλά και του Πρέσβη Πολιτισμού Ειρήνης 2016 κ. Μακάρενκο Γκέρμαν (με Αποστολή την Ειρήνη στη Γη), διοργανώνουν τον 6ο Φιλανθρωπικό Βιενέζικο Χορό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου 2016 στο Ξενοδοχείο Hilton – Λευκωσία, από τις 19:00 – 02:00.

Έχει επικρατήσει η άποψη πως οι Βιενέζικοι Χοροί αποτελούν κλειστού τύπου εκδηλώσεις, όπου με προσωπική πρόσκληση μπορούν να παρευρεθούν μόνο τα μέλη της ανώτερης κοινωνικής τάξης. Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια! Οι Βιενέζικοι χοροί είναι ιδιαίτερα δημοκρατικοί. Οποιοσδήποτε παρόμοιος «επαγγελματικός χορός» είναι ανοικτός για όλους όσοι το επιθυμούν ασχέτως του στάτους τους. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι να αποκτήσει ένα εισιτήριο, να ντυθεί σύμφωνα με το dress code και μπορεί να απολαύσει τη γιορτή με την ιδιαίτερα ευγενή ατμόσφαιρα που τη χαρακτηρίζει.

Ο Βιενέζικος Χορός που διεξάγεται στη Λευκωσία μία φορά τον χρόνο από το 2010, δεν αποτελεί απλώς κοσμικό γεγονός, αλλά κυρίως ένα πολιτισμικό και κοινωνικό γεγονός διεθνούς επιπέδου.

Οι φιλοξενούμενοι του «Βιενέζικού Χορού 2016» μπορούν να απολαύσουν ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Kiev-Classic» και των καλλιτεχνών του Εθνικού θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου Ουκρανίας υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και βραβευμένου Καλλιτέχνη Γκέρμαν Μακάρενκο. Στο πρόγραμμα θα ακουστούν διάσημοι και αγαπημένοι χοροί της εποχής των αυλικών χορών, ενώ θα υπάρξουν και σεμινάρια χορού από την υπεύθυνη της Χοροεσπερίδας Τατιάνα Ζενέβιτς. Επίσης, θα σερβιριστεί Δείπνο υπό το φως των κεριών ενώ θα δοθούν και δώρα από το Δημαρχείο της Βιέννης (Αυστρία).


Η συμμετοχή στον Βιενέζικο χορό μπορεί να μετατραπεί σε μια πραγματικά ευχάριστη περιπέτεια, με την αμφίεση, τις απρόσμενες συναντήσεις, νέες ωφέλιμες γνωριμίες και απίστευτες ανακαλύψεις. Και φυσικά, πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα ρομαντικό βράδυ, το οποίο θα σας αφήσει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις.


Το πλέον χαρακτηριστικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στον Βιενέζικο Χορό είναι η καθιερωμένη πλέον συμμετοχή σε αυτόν νέων και δεσποινίδων ντεμπιτάντ, για τους οποίους αυτό είναι το πρώτο τους κοσμικό γεγονός. Κατά τη διάρκεια τριών μηνών διδάσκονται την εθιμοτυπία στη σχολή επαγγελματικού χορού «Fly-in-dance» (στη Λευκωσία) από την υπεύθυνη της χοροεσπερίδας, μπαλαρίνα και διευθύντρια της Επιτροπής Ballroom Χορών στην Κύπρο Τατιάνα Ζενέβιτς. Σύμφωνα με την παράδοση, οι ντεμπιτάντ εισέρχονται στην αίθουσα υπό της ήχους της Polonaise, την οποία διέρχονται σύμφωνα με το κλασσικό χορευτικό σχήμα. Μετά την Polonaise, ο πρώτος τους χορός είναι ένα βαλς, το οποίο προηγείται της έναρξης του Βιενέζικου Χορού. Ακολούθως, στον χορό εισέρχονται και οι καλεσμένοι, οι οποίοι θα χορέψουν μέχρι και τα μεσάνυχτα Βαλς, Πόλκα και Gallop, μετά τον διάσημο ρωσικό μεσονύκτιο χορό Cadril, Ταγκό, Foxtrot, Jive, Quick-Step, Cha – cha – cha και Ρούμπα.
Στον Χορό αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 400 καλεσμένους, εκπρόσωποι επιχειρηματικών κύκλων από διάφορες χώρες του κόσμου, πολιτικοί, διπλωμάτες και καλλιτέχνες.
Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στον 6ο Φιλανθρωπικό Βιενέζικο Χορό που διεξάγεται στις 5 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία. Φέτος, τα έσοδα από τον Χορό θα διατεθούν στις ακόλουθες φιλανθρωπικές οργανώσεις: Σύνδεσμος για παιδιά με αυτισμό και Ταμείο Στήριξης νεαρών ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Πρόγραμμα:
19:00-20:30 Άφιξη και εγγραφή καλεσμένων. Σαμπάνια και κοκτέιλ
20:30-20:50 Έναρξη του Χορού από τους ντεμπιτάντ – Polonaise, υπό τους ήχους της ορχήστρας «Kiev-Classic» και των καλλιτεχνών του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου Ουκρανίας υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και βραβευμένου καλλιτέχνη της Ουκρανίας, Πρέσβη Πολιτισμού Ειρήνης κ. Μακάρενκο Γκέρμαν
«Διάδρομος Χορού» - Παρουσίαση επίτιμων προσκεκλημένων και χορηγών του Χορού
20:50-20:55 Επίσημη έναρξη του Χορού από τον Πρέσβη της Αυστρίας κ. Καρλ Μιούλλερ
20:55-21:05 Χαιρετισμός από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Ballroom Χορών Βιέννης και Κύπρου
21:05-21:30 Χαιρετισμός από τον Πρέσβη της Ουκρανίας κ. Γκουμενιούκ Μπορίς
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου Ουκρανίας. Χορεύει η πρίμα μπαλαρίνα Τετιάνα Λιόζεβα και τραγουδά η Πρώτη Σοπράνο Ζόγια Ροζόκ.
Βαλς από τους ντεμπιτάντ – «Γαλάζιος Δούναβης» (Strauss)
21:30-22:00 Gala Δείπνο
22:00-22:30 Η πίστα του Χορού ανοίγει για όλους τους καλεσμένους
22:30-23:00  Μεσονύκτιο Cadril, Πόλκα και Gallop – Σεμινάριο για τους καλεσμένους από την Υπεύθυνη της Χοροεσπερίδας Τατιάνα Ζενέβιτς
23:00-00:00 Επιλογή του βασιλιά και της βασίλισσας του Χορού
Ζωντανή μουσική: Εθνική Ορχήστρα Όπερας και Μπαλέτου Ουκρανίας
00:00-02:00 Χορός
02:00 Λήξη Χορού

Τιμές Εισιτηρίων
VIP+Εισιτήριο: 150 ευρώ – Πρώτη θέση, τραπέζι για 6 άτομα, Gala δείπνο υπό το φως των κεριών, ποτά χωρίς περιορισμό, δώρα, πίστα χορού
VIP Εισιτήριο: 100 ευρώ – Πρώτη πλαϊνή σειρά και δεύτερη σειρά, τραπέζι για 8 άτομα, Gala δείπνο υπό το φως των κεριών, ποτά χωρίς περιορισμό, δώρα, πίστα χορού
Εισιτήριο Κοκτέιλ: 60 ευρώ – Τρίτη και τέταρτη σειρά, τραπέζι για 8-10 άτομα, μενού κοκτέιλ, περιορισμένα ποτά, δώρα και πίστα χορού
Εισιτήριο εισόδου: 30 ευρώ – Πέμπτη και έκτη σειρά, δύο μπουκάλια σαμπάνια, δώρα και πίστα χορού.

Dress Code: Μακρύ βραδινό φόρεμα ή επίσημο φόρεμα Χορού, φράκο, σμόκιν ή αντρικό κοστούμι.
Διοργανωτής Βιενέζικου Χορού στην Κύπρο:   «Fly-in-dance (Vienna Ball) Ltd»
www.viennaball-cyprus.com

Σχετικά

Ατζέντα
September 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close