Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2016

Μία περιήγηση στα στενά δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας είναι αρκετή για να αντιληφθείς από τη μία την ομορφιά που κρύβει στα σπλάχνα της αυτή η πόλη και από την άλλη για να ανακαλύψεις μικρά, άγνωστα μαγαζάκια-διαμαντάκια όπως ακριβώς αυτό που πετύχαμε σε μία βραδινή βόλτα στην οδό Αριάδνης ακριβώς απέναντι από την είσοδο του δημοτικού πάρκινγκ στο τέρμα της Λήδρας.
Ο Mr. Jo θυμίζει τα παλιά μαγαζάκια και καφενεία περασμένων δεκαετιών της Λευκωσίας με την ρετρό vintage λευκή πόρτα με το τζάμι και το ψηλοτάβανο εσωτερικό με το μαρμάρινο πάτωμα. Από εδώ θα φας σε πραγματικά πολύ χαμηλές τιμές νόστιμες και χορταστικές μερίδες.
Το μενού του περιλαμβάνει είδη σχάρας όπως σουβλάκι χοιρινό καλαμάκι (€0.85), κυπριακή μιξ στην πίτα (€3.95), πίτα με σιεφταλιές (€4.50) αλλά και διάφορα είδη μπέργκερ χοιρινό, κοτόπουλο, με τυρί, διπλό και την αποκάλυψη του καταστήματος το μπέργκερ γίγαντας που περιλαμβάνει τρία μπιφτέκια, αυγό και πατάτες μόνο με €4.95. Φοβερό! Όλα είναι φτιαγμένα από το κατάστημα, τα μπιφτάκια, τα φραντζολάκια και οι πατάτες είναι φρέσκες. Ο Jo σου φτιάχνει και πρόγευμα με μπέικον, δύο αυγά, χαλούμι, ντομάτα, λουκάνικα και τοστ με μόνο €6.50 και διάφορα κρύα και ζεστά σάντουιτς.
Αν πεθύμησες και γλυκάκι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από διάφορες γεύσεις muffins, carrot cake, κέικ σοκολάτας, μικρές κρέπες και μπισκότα.

Το μπέργκερ γίγαντας

Σχετικά
Ο θρυλικός Billy Walker στην Κύπρο για δύο μοναδικά GlenAllachie Whisky Masterclasses
Δύο events που απευθύνονται τόσο στους αφοσιωμένους λάτρεις του whisky και στους επαγγελματίες του χώρου όσο και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βάθος τη φιλοσοφία πίσω από ένα από τα πιο δυναμικά ανεξάρτητα ονόματα του σημερινού Scotch whisky.
Ανακαλύψαμε μια (απάχικη) κρυμμένη αυλή στη Λευκωσία, που σερβίρει καλοφτιαγμένο μεζέ με €18
Μια μικρή όαση στον Στρόβολο, με δέντρα, λουλούδια και τραπέζια στρωμένα με καρό τραμεζομάντιλα
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ παρουσιάζουν το «Πες Αλεύρι!»
Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δημοτικά σχολεία
Οι 12 πιο "δυνατές" γαστρονομικές αφίξεις που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Οι πιο hot εστιατορικές αφίξεις του καλοκαιριού στην Κύπρο, που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Vino Cultura Daily: Το καθημερινό food concept του Vino Cultura
Φρέσκο, χειροποίητο φαγητό, φτιαγμένο καθημερινά με έμφαση στην ποιότητα των υλικών.
Το Ιστορικόν: Μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στην παραδοσιακή ταβέρνα, με έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη και τα cosy φθινοπωρινά πιάτα
Το ταβερνείο που τα έχει όλα: ατμόσφαιρα, αυθεντική γεύση και δροσιά!
Δημοφιλές burgerάδικο επέστρεψε στο χωριό μετά από έξι χρόνια!
Το Παλιομέτοχο τρώει ξανά μπέργκερ από τον Burger Guy
Royal Ris - Margarita: Πενήντα χρόνια γεύσης στην καρδιά των Φοινικούδων
Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια στον πολυσύχναστο δρόμο των Φοινικούδων, που αξίζει να επισκεφθείς
Ο Αδάμος έβαλε το Λιοπέτρι στον χάρτη του American-style burger
Ένα food truck που ξεκίνησε από την πλατεία του Λιοπετρίου και φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετά χιλιόμετρα να διανύσει.
Το ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ συνεχίζει να γράφει το δικό του κεφάλαιο στο Fig Tree Bay
Με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Fig Tree Bay, το εστιατόριο συνδυάζει αυθεντικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και κυπριακή φιλοξενία, σε ένα περιβάλλον που ταιριάζει εξίσου σε ένα χαλαρό μεσημεριανό ή σε μια βραδινή έξοδο
Το Fogo BBQ ξαναστήνει τη φουκού στο κέντρο για δύο steak nights
Ο διάσημος chef Jeffrey Hoffens, που έχει κάνει τάση το ψήσιμο στη φωτιά σε εξωτερικό χώρο, επιστρέφει στη Λευκωσία