Eating News , Εστιατόρια

Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας από το Tokio Restaurant Bar

“Omakase journey” στις ασιατικές γεύσεις για τα media

Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2015

Ένα μοναδικό “Omakase journey” στις ασιατικές γεύσεις απόλαυσαν οι Εκπρόσωποι των ΜΜΕ σε γεύμα που παρέθεσε το Tokio Restaurant Bar στη Λεμεσό, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015.

Τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων κέρδισε αρχικά ο ζεστός και ατμοσφαιρικός χώρος του Tokio Restaurant Bar με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και chic διακόσμηση του… H κομψή και παραδοσιακή ιαπωνική τεχνοτροπία, οι σχεδιαστικές αναπαραστάσεις των πολεμιστών σαμουράι και των εξωτικών γκεϊσών στους τοίχους, εξήραν την φαντασία τους μεταφέροντας τους στην ομορφιά μιας άλλης εποχής…

Η περιπλάνηση όμως στο απόλυτο ταξίδι γευσιγνωσίας που ακολούθησε, εξέπληξε ευχάριστα ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο… Το special Omakase menu που ετοίμασε αποκλειστικά για εκείνη τη μέρα ο σεφ του εστιατορίου Στέφανος Χρυσάνθου, μάγεψε όσους είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την απόλυτη αυτή γαστριμαργική εμπειρία της αυθεντικής ιαπωνικής κουζίνας.

Το μενού των εδεσμάτων άρχισε με ταρτάρ σολομού με αβοκάντο και μάνγκο… ενώ ακολούθησε το γευστικότατο New Style Sashimi - λαβράκι με σκόρδο, τζίντζερ, σχοινόπρασο και σάλτσα yuzu-soy. Η γευστική απόλαυση συνεχίστηκε με τα εμπνευσμένα rolls του σεφ … Volcano roll  - τραγανές γαρίδες και καβούρια με πικάντικη σάλτσα, Spider crunchy roll  - μαλακό κέλυφος καβουριού, αβοκάντο και καβουρόψιχα, Spicy salmon roll - σολομός με πικάντικη σάλτσα και wasabi tobiko, Black dragon roll - τραγανές γαρίδες συνοδευόμενες από μαύρο χαβιάρι, κρέμα τυριού και τραγανή πέτσα σολομού.



O σεφ του εστιατορίου Στέφανος Χρυσάνθου 

Η πανδαισία που ακολούθησε υπερέβη κάθε φαντασία σε γεύση .. ιδιαίτερο Takoyaki -  μπάλες χταποδιού σε ιαπωνικό στυλ με νιφάδες παλαμίδας, δροσερή σαλάτα Ebi Avocado με γαρίδες, αβοκάντο, πράσινα φύλλα και ασιατική σάλτσα, λαχταριστά  Gyozas  - ζυμαρικά με γέμιση θαλασσινών και κοτόπουλου, νοστιμότατες γαρίδες τεμπούρα με τσίλι και αρωματισμένο αλάτι της θάλασσας.

Ευχάριστη έκπληξη για τον ουρανίσκο η τραγανή πάπια τυλιγμένη σε τηγανίτες με λεμονόχορτο και το κοτόπουλο τεπανγιάκι με μανιτάρια, udon noodles και σάλτσα τεριγιάκι. Το μωσαϊκό της απόλυτης γευστικής εμπειρίας, συμπλήρωσαν τα υπέροχα signatures cocktails, αρωματικά κρασιά, το παραδοσιακό sake, ενώ αποκορύφωμα της γαστρονομικής ηδονής αποτέλεσε το Limoncello Cheese cake. 

Το συναρπαστικό ταξίδι στη γευστική απόλαυση και την αισθητική του Tokio Restaurant Bar άφησε στους παρευρισκόμενους τις πιο όμορφες αναμνήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι το εστιατόριο  δεν κατέχει τυχαία μια ξεχωριστή θέση στο γαστρονομικό χάρτη της Κύπρου. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close