Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Δύο νέες παραγωγές από το Σατιρικό Θέατρο

Παρουσιάζει "Φλαντρώ" του Παντελή Χορν και "Παπουτσωμένο γάτο" του Σαρλ Περώ

Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2015

Το Σατιρικό Θέατρο μπαίνει δυναμικά στη νέα χρονιά με δύο διαχρονικά και δημοφιλή θεατρικά έργα στην Κεντρική και Παιδική του σκηνή.

“Φλαντρώ” του Παντελή Χορν
Πρεμιέρα: 6 Φεβρουαρίου 2016  

Πιστό στην αξία του ελληνικού θεατρικού έργου το Σατιρικό παρουσιάζει φέτος το αριστούργημα του Παντελή Χορν “Φλαντρώ” σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους και στον πρωταγωνιστικό ρόλο την Μαριάννα Καυκαρίδου που θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου 2016. Έργο του Παντελή Χορν ανέβασε το Σατιρικό Θέατρο και το 1984 “Το Φιντανάκι”, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Υπόθεση
Κεντρική ηρωίδα είναι η αρχόντισσα “Φλαντρώ”, χήρα με δυο κόρες από διαφορετικούς γάμους. Παρόλο που το όνομά της σημαίνει «εκείνη που αγαπάει τον άντρα», η Φλαντρώ είναι μια γυναίκα που ζει για χρόνια καταπιεσμένη και στερημένη από έρωτα. Με την εμφάνιση ενός νεαρού άντρα, τα μυστικά και τα απωθημένα της ανέραστης ζωής της, σκιάζουν την ψυχή και το σπίτι της. Για να τα ξορκίσει, αποφασίζει να δώσει τον νεαρό άντρα στη μεγάλη της κόρη, ελπίζοντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα τον κρατήσει κοντά της και συγχρόνως θα τον απομακρύνει από τη δεύτερη κόρη της, την οποία ζηλεύει και ανταγωνίζεται. Οι ενέργειές της, όμως, θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπροστά στο αδιέξοδο θα επιλέξει την πιο ακραία και επώδυνη λύση. 





Συντελεστές
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνογραφίες: Χάρης Καυκαρίδης -Μελίτα Κούτα
Μουσική επιμέλεια: Νεοκλής Νεοκλέους-Μαριάννα Καυκαρίδου
Φωτισμοί: Βικέντιος Χριστιανίδης
Ηθοποιοί: Μαριάννα Καυκαρίδου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Μιχάλης Κορναράκης, Βασιλική Ανδρέου, Χρυστάλλα Καλλένου, Μαρίνα Δημητρίου

O παπουτσωμένος γάτος” ή ένα γατο-μιούζικαλ του Σαρλ Περώ
Πρεμιέρα: 10 Ιανουαρίου 2016

Οι άθλοι και τα κατορθώματα του γνωστού σε όλους μας "Παπουτσωμένου γάτου" του γίνονται πραγματικότητα σε μια μαγική παράσταση με ήρωες πάνω από το ανθρώπινο μέτρο, όπου οι υπερφυσικές δυνάμεις βρίσκονται στην υπηρεσία των αδύναμων, των ευάλωτων και των τρυφερών. Μια γοητευτική ιστορία που εξυμνεί την έννοια της πραγματικής φιλίας! Η αλήθεια και  το ψέμα, το Δίκαιο και το άδικο. η αιώνια πάλη του καλού και του κακού.

Η Παιδική Σκηνή του Σατιρικού ξεδιπλώνει όλο τον πλούσιο τεχνικό εξοπλισμό της από σταγκόνια, καταπακτές, περιστροφική σκηνή και φωτισμούς για να μας μεταφέρει σε ένα παραμυθένιο κόσμο, όπου οι άνθρωποι πετούν, τα ζώα μιλούν και ένα τρελό παιχνίδι μεταμφιέσεων ξεκινά! Με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, ο κόσμος του παραμυθιού συναντά τον κόσμο του musical παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε ένα γοητευτικό ταξίδι  στον κόσμο της φαντασίας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσια- διασκευή: Μάριος Κακουλλής
Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Σκηνογραφία : Χάρης Καυκαρίδης
Μουσική: Στέλιος Γερασίμου
Video art / animation: Γιώργπς Αλεξάνδρου
Φωτισμοί: Βικέντιος Χριστιανίδης
Παίζουν: Άντονυ Παπαμιχαήλ, Ειρήνη Ανδρονίκου, Γιάννης Μίνως, Νάτια Μουάφη, Αντώνης Κλεάνθους, Ανδρέας Δανιήλ και οι μουσικοί: Στέλιος Γεαρασίμου – πιάνο, Γιάννης Μίνως – σαξόφωνο, Μάρκος Ιωάννου - ντραμς.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close