Top Stories , Arts & Culture

Η Άννα Γιαγκιώζη απαντά σε 6 ερωτήσεις για την Μαντάμ Σουσού

"Η Μαντάμ Σουσού για μένα είναι η προσωποποίηση αυτού του ευγενούς αλλά και άστοχου ονείρου"

Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2015

Η Μαντάμ Σουσού, η εμβληματική ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή από την alpha square με πρωταγωνίστρια την Άννα Γιαγκιώζη. Η ταλαντούχα ηθοποιός αναμετράται με έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της και με μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες του Ελληνικού θεάτρου!

Πώς νιώθεις που υποδύεσαι τη Μαντάμ Σουσού;
Αισθάνομαι χαρά κι έχω τρελό άγχος να τα καταφέρω.

Τι συμβολίζει για σένα αυτός ο ρόλος;
Τα οποιαδήποτε όνειρα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Είτε αυτά είναι μεγάλα και άπιαστα είτε απλά.

Παρακολουθούσες την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά;
Φανατικά, ωστόσο ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα υποδυόμουν αυτό το ρόλο. Όταν μου το πρότεινε ο Ανδρέας Αραούζος, ο σκηνοθέτης της παράστασης, ξετρελάθηκα. Ήταν λες και κάποιος εκεί πάνω μου έκανε πλάκα.

Πώς αντιμετωπίζεις τον ρόλο σου αλλά και το έργο του Ψαθά;
Μιλάμε για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που γράφτηκε τη δεκαετία του ’40 από έναν ευφυέστατο άνθρωπο, ο οποίος εμπνεύστηκε το χαρακτήρα αυτό από υπαρκτό πρόσωπο. Σε μια Ελλάδα που προσπαθούσε να ανακάμψει από αλλεπάλληλους πολέμους, όπου οι άνθρωποι ήθελαν να ξεφύγουν από το βούρκο και τη φτώχεια, γεννήθηκε το σύνδρομο του Σουσουδισμού. Ημιμαθείς άνθρωποι, με λίγη έως και καθόλου μόρφωση, ονειρεύονταν ένα καλύτερο αύριο, που στη βαθιά ταξική κοινωνία του ’40 ερμηνευόταν ως απόκτηση μιας θέσης στην υψηλή κοινωνία του Κολωνακίου.

Ποια είναι τελικά αυτή η κυρία;
Η Μαντάμ Σουσού είναι η προσωποποίηση αυτού του ευγενούς αλλά και άστοχου ονείρου. Είναι ο πόνος και η καρικατούρα της εποχής μαζί, μια γυναίκα με λίγα ‘γαλλικούλια’, ένα ‘φασαμάν’  στο χέρι και μια ιδέα από savior vivre που γίνεται η Πυργοδέσποινα του Μπύθουλα. Το ενδιαφέρον στο έργο είναι πως κάτω από αυτή την αστεία φιγούρα, με τα τσακισμένα φτερά στο μαλλί και τα ξύφτια ταγεράκια, υπάρχει μια υπέροχη, αληθινή ψυχή που πονά πραγματικά γιατί δεν μπορεί να ζήσει το όνειρο που θεωρεί πως της αξίζει.

Ποιες προκλήσεις έχει για σένα αυτός ο ρόλος;
Να μην υποκύψω σε ευκολίες. Είναι ένας δραματικός ρόλος μιας γυναίκας που ζει στη δική της πραγματικότητα και όλοι οι άλλοι την περνούν για τρελή. Δεν είναι. Είναι μια καλόψυχη, γενναιόδωρη και αθώα γυναίκα που τολμά να αμφισβητήσει τις κοινωνικές συμβάσεις. Επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της ως αριστοκράτισσα και αυτό είναι η δική της επανάσταση. Μπορεί να είναι μια ξεκάθαρα άστοχη και ξεκαρδιστικά κωμική επανάσταση, αλλά για την ίδια είναι βαθύτατα αληθινή. Αυτή την αλήθεια θέλω να βρω. Αυτή είναι η πρόκλησή μου.

Info: Η Μαντάμ Σουσού σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου ανεβαίνει από την alpha square στο Θέατρο Παλλάς μέχρι τις 8 Νοε και με μία έξτρα παράσταση στις 13 Νοε. (πληρ. www.tickethour.com.cy). Στις 14/11 θα παρουσιαστεί στο θέατρο Ριάλτο (πληρ. www.rialto.com.cy). 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close