Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2015
Το να φας από τα χέρια των σεφ της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου, δεν είναι λίγο πράγμα. Πόσω μάλλον όταν τα πιάτα που έχεις μπροστά σου είναι τα ίδια που είτε δοκίμασαν είτε θα απολαύσουν στο μέλλον κριτές και κοινό στην επόμενη μαγειρική αναμέτρηση της ομάδας μας στο εξωτερικό!
Η Εθνική μας Ομάδα μας προσκάλεσε την περασμένη Παρασκευή για ακόμη μία φορά στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό για να απολαύσουμε πιάτα αστέρων, βραβευμένες γεύσεις, αλλά και για να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που στηρίζουν τις προσπάθειές τους.
Η περήφανη Εθνική
Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής ιδρύθηκε το 2001 από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου. Αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας με βάση τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και είναι όλοι τους εθελοντές που αξιοποιούν τον ελεύθερό τους χρόνο σε όλες τις δραστηριότητες της ομάδας. Ως ο κατεξοχήν πρεσβευτής της χώρας στη γαστρονομία, απώτερος στόχος είναι η όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας σε κάθε μεγάλο γαστρονομικό συμβάν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η ομάδα έχει θέσει τον πήχη της κυπριακής γαστρονομίας πολύ ψηλά κερδίζοντας ένα χρυσό μετάλλιο και τρία αργυρά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στο Erfurt της Γερμανίας το 2008. Το 2010 στον Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο η Ομάδα μας κατάφερε να κατακτήσει δύο αργυρά μετάλλια και τον Οκτώβριο του 2012 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής η ομάδας μας κατάκτησε δύο χάλκινα μετάλλια. Τον περασμένο Νοέμβριο η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής απέσπασε δύο ασημένια μετάλλια και η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Νέων Κύπρου ένα χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.
Την Εθνική μας Ομάδα απαρτίζουν οι: Γιώργος Δαμιανού (Ανώτερος Διευθυντής), Παναγιώτης Χαραλάμπους, Νίκος Παπανικολάου, Σταύρος Χατζήκυριακος, Σταύρος Κακοφεγγίτης, Μάριος Κακόψητος, Σοφοκλής Ανδρέου, Νέαρχος Αριστείδου, Δημήτρης Γιάκος, Μάριος Ευσταθίου, Μάριος Κακόψητος, Νέαρχος Αριστείδου, Βαλεντίνος Μιχαήλ και Δημήτρης Σακαμπέτης.
Το μενού της βραδιάς
Το μενού περιελάβανε πιάτα πραγματικά απολαυστικά και γεύσεις που αξίζουν βράβευσης. Ξεκίνημα έγινε με σιγοψημένο σολομό με αρωματικά σερβιρισμένο με χτένια με ζελέ πράσινου μήλου. Ένα εξαίσιο πιάτο τιμπάλ σολομού με χτένια σε αβοκάντο, σαλάτα κινόα, μαγιονέζα με σάφρανο. Το κυρίως πιάτο ήταν μια τριλογία μοσχαριού που περιελάβανε ψηρό φιλέτο, κανελόνι από μάγουλα και άγρια μανιτάρια, μπρόκολο, αγκινάρες και σπανάκι σε φύλο κρούστας, γλυκάδια πανέ και εσπούμα μαϊντανόριζας. Τέλος, το επιδόρπιο έκλεψε την παράσταση. Ένα ντελικάτο μους άσπρης σοκολάτας με ζελέ από ρόδι και παντεσπάνι δυόσμου, χλιαρό κέικ πικρής σοκολάτας, με παγωτό γλυκανίσου και σάλτσα μάνγκο. Τα πιάτα ήταν συνοδευμένα από εξαιρετικούς εγχώριου οίνους. Το πρώτο πιάτο συνοδεύτηκε από Viogner 2014, Αργυρίδης, το κυρίως με Shiraz 2013, Βλασίδη και επιδόρπιο με Κουμανδαρία Τσιάκκας 2008.
Χορηγοί δείπνου
Ξενοδοχείο Four Seasons
Amaxulus LTD
OENUS LTD
E.A MALIOTIS
Σχετικά

Brunch με θέα στο χωριό: 20 μοναδικές επιλογές
Ανακαλύψτε τα πιο όμορφα χωριά για ένα χαλαρό και γευστικό brunch στην εξοχή

Πλούσιο μπουφέ την Κυριακή σε 10 οικογενειακά εστιατόρια στο χωριό
Πάμε εκδρομή στα ορεινά και κάνουμε στάση για νόστιμο φαγητό σε 10 καλά εστιατόρια που ξέρουν από καλό μπουφέ και φιλοξενία

Η Κύπρος στο ποτήρι: Εργαστήρι γευσιγνωσίας κυπριακού κρασιού στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Mε οδηγό τη συγγραφέα και εκπαιδεύτρια Φλωρεντία Κυθραιώτου

Πατέρας και γιος έκαναν ένα χωριό της Λεμεσού προορισμό για πίτσα
Ένα μοναδικό στο είδος του food truck, που λέγεται ab ovo, φέρνει στον χώρο σου την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Το πιο χαλαρό και ανεπιτήδευτο μπαράκι του νησιού, επιστρέφει!
Μοναδικό νησιώτικο σκηνικό, με δροσερά κοκτέιλ, ωραία μουσική και ατμόσφαιρα καλοκαιριού

Δημοφιλές ταβερνάκι της Λευκωσίας "πύρωσε" ξανά τους φούρνους του για το πρώτο οφτό της σεζόν
Ετοιμάσου να απολαύσεις ξανά το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού

Ταβερνείο Το Ιστορικόν: To success story ενός δημοφιλούς μαγαζιού της πρωτεύουσας (Podcast)
O Κύπρος Πολυκάρπου μοιράζεται στο 6ο επεισόδιο των "The Tasty Stories" όλα εκείνα τα μυστικά της δικής του επιτυχημένης πορείας μέσα από το δημοφιλές ταβερνείο του Αγίου Δομετίου

Η παγωταρία Pahit Ice στην Αγία Νάπα μετακομίζει σε νέα, ανανεωμένη τοποθεσία
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

Πρωινός καφές πλάι στο κύμα σε αγαπημένα στέκια της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
20 επιλογές που είναι must αυτό το καλοκαίρι

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί παγκόσμια έλλειψη φυστικιών
Οι παγκόσμιες τιμές των πυρήνων εκτοξεύονται κατά ένα τρίτο

20 νόστιμα εστιατόρια για μεσημέρι Κυριακής στο βουνό
Εξόρμηση και καλό φαγητό την Κυριακή

Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τούρτα Φρεζιέ στο Παρίσι
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Maison Heloise, διάσημο ζαχαροπλαστείο στην Αρζεντέιγ, βόρειο προάστιο του Παρισιού