Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

H ΕΘΑΛ παρουσιάζει το έργο "Lonesome West"

Μία παράσταση του ιρλανδικής καταγωγής συγγραφέαMartin McDonagh

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2015

H ΕΘΑΛ ανοίγει τη νέα θεατρική της σεζόν με ένα έργο που καταπιάνεται με τις αλήθειες του καιρού μας από τον πολυβραβευμένο Ιρλανδό συγγραφέα Martin McDonagh. 


Το Lonesome West γνωστό και ως Μοναξιά στην Άγρια Δύση αποτελεί το τρίτο μέρος της πρώτης τριλογίας του Μακ Ντόνα (H Βασιλισσα της Ομορφιάς, Το Κρανίο της Κονεμάρα) που εμπνέεται από τη ζωή των ακτών της δυτικής Ιρλανδίας και γράφτηκε το 1997. Μαύρο χιούμορ, ωμότητα, σαρκασμός και πικρές αλήθειες συνθέτουν το τρισάθλιο τοπίο, αποκαλύπτοντας το απέραντο «μεγαλείο» της κοινωνικής ηθικής και της υποκρισίας των καιρών μας.


Το έργο
Δυο αδέρφια που ζουν κι αναπνέουν για να αλληλοβρίζονται, ένας αποτυχημένος ιερέας που βρίσκει παρηγοριά στο ποτό με τους «πιστούς» της ενορίας του να εγκαταλείπουν την επίγεια ζωή ή να κυλούν ο ένας μετά τον άλλο στο βούρκο της αμαρτίας και του εγκλήματος, και μια μικρή που άλλοτε πουλά λαθραίο ουίσκι κι άλλοτε, όπως ισχυρίζεται, το ίδιο το κορμί της. Το τοπίο φαιδρό. Μαυρίλα. Μια κηδεία που καταλήγει πάντα σ’ ένα γερό φαγοπότι και μια καθημερινότητα που ταλαντεύεται ανάμεσα στην κωμικότητα και την τραγικότητα της ανθρώπινης φύσης. Μια απέραντη μοναξιά, πασπαλισμένη με πολλή τρέλα, φλυαρία, βωμολοχίες, παράνοια και φόνο. Είναι άραγε τα φτηνά πατατάκια λόγος για να «καθαρίσει» κανείς τον αδελφό του; 
 
Συντελεστές
Μετάφραση: Πολύκαρπος Πολυκάρπου
Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη
Σκηνικά/Κουστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Καρολίνα Σπύρου
Μουσική επιμέλεια: Λέα Μαλένη, Αλέξανδρος Παρίσης
Πρωταγωνιστούν:  Αλέξανδρος Παρίσης, Θανάσης Ιωάννου, Βασίλης Χαραλάμπους και Μαριάννα Σάντη.

Πληροφορίες
Παραστάσεις: κάθε Τρίτη & Σάββατο στις 20-.30μμ και Κυριακή στις 18.30μμ (μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου) στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ στη Λεμεσό. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
Τηλ. 25877827.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close