Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου μετά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, στήνει ακόμα μια μεγάλη γιορτή, τη "Γιορτή του Ππαλουζέ" την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 3:30 μ.μ. στην αυλή του δημοτικού σχολείου Λόφου, και μας προσκαλεί για ακόμα μια φορά στο χωριό.
Σκοποί του φεστιβάλ είναι αφενός μεν η προβολή της κυπριακής αγροτικής παράδοσης της υπαίθρου και αφετέρου η αναζωογόνηση και στήριξη της κοινότητας μας.
Το φετινό φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο και ιδίατερα πλούσιο καλλιτεχνικά.
Συγκεκριμένα, η δημοτική χορωδία Ύψωνα θα εγκαινιάσει πρώτη το καλλιτεχνικό μέρος του φεστιβάλ με τραγούδια της κυπριακής παράδοσης. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν το μουσικό σχήμα «Αντάμα» και ο «Λαογραφικός όμιλος Αβκορίτισσα Φωνή», οι οποίοι θα προβάλουν μουσικά και χορευτικά την κυπριακή παράδοση. Θα διεξαχθεί επίσης διαγωνισμός τόμπολας με πλούσια δώρα.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα διεξαχθεί και το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών. Θα υπάρχουν επίσης λαϊκοί τεχνίτες όπως καλαθοπλέκτες, ξυλογλύπτες κ.ά., οι οποίοι θα εκθέτουν επί τόπου τα παραδοσιακά αυτά επαγγέλματα. Επιπλέον, η παιδική γωνιά αναμένεται να προσελκύσει τους μικρούς μας φίλους και να ξεκουράσει τους ενήλικες γονείς τους. Ιδιαίτερη χαρά θα δώσει στα παιδιά και η βόλτα με τα γαϊδουράκια.
Σημειώνεται βέβαια ότι θα προσφέρεται δωρεάν ππαλουζές στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν ακόμη να αγοράσουν ππαλουζέ για να τον μεταφέρουν στα σπίτια τους.
Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Λόφου.

Σχετικά
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Το Κόκκινο Γράμμα» για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η παράσταση συνδυάζει θεατρική δράση, αρχειακό υλικό, γράμματα, ντοκουμέντα και τα μελοποιημένα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη
Η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» έρχεται στον πάγο σε 4 πόλεις της Κύπρου
Πατινάζ, εναέρια ακροβατικά και μουσική ζωντανεύουν το παραμύθι του Λιούις Κάρολ, από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου.
Ο «Καρυοθραύστης» φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων σε 3 πόλεις της Κύπρου
Το Grand International Classic Ballet παρουσιάζει το αγαπημένο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο
Ο Λουβαράς γίνεται χριστουγεννιάτικο χωριό για μια μέρα
Παιδική και μουσική σκηνή, χριστουγεννιάτικη αγορά, φαγητό και ποτό μάς περιμένουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.
Το Limassol Greens υποδέχεται το Movember με μια ξεχωριστή εκδήλωση στις 31 Οκτωβρίου
Γκολφ, ψυχαγωγία και δράσεις για καλό σκοπό, σε μια ανοικτή εκδήλωση αφιερωμένη στην υγεία των ανδρών
Ακυρώνεται η γιορτή για τα 12 χρόνια της Golden Donkeys Farm
Η ανακοίνωση των διοργανωτών
Accessibility Is the Aesthetic: Όταν η προσβασιμότητα γίνεται μέρος της τέχνης
Τρεις καλλιτεχνικές δημιουργίες από Κύπρο, Ελλάδα και Εσθονία παρουσιάζονται σε μια ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου P.A.I.R.
CYBERNESS: THE DARK WEB — Το Halloween καταλαμβάνει την Κόλλα, στη Λεμεσό
Για δύο ημέρες, η Κόλλα θα μεταμορφωθεί σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από το Halloween
Εκπαίδευση, αθλητική απόδοση και υγεία στο επίκεντρο του 3ου Παγκύπριου Επιστημονικού Συνεδρίου Αθλητικής Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής
Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους επαγγελματίες του αθλητισμού και τους επιστήμονες υγείας
Μια δωρεάν βόλτα μάς συστήνει ξανά την παλιά Λευκωσία
Το «Γνωρίζω την πόλη μου» επιστρέφει στις 7 Νοεμβρίου με μια περιήγηση σε ιστορικά σημεία, μνημεία και γειτονιές εντός των τειχών.
Λόγια που Ανθίζουν στην Κάτω Μονή
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης, το γλέντι στις 22 Νοεμβρίου με παραδοσιακή μουσική και χορούς
Νοέμβριος στο Θέατρο Ριάλτο: Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεχωριστές μουσικές και θεατρικές προτάσεις, την έναρξη των προβολών NT Live και το Flash Festival