Things to Do , Εκδηλώσεις

Όλα έτοιμα για τη Γιορτή του Κρασιού [στη Λεμεσό]

Από τις 27 Αυγούστου μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου το κρασί στη Λεμεσό θα ρέει άφθονο!

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2015

Με σύνθημα "Πίνε κρασί, να σιεις ζωήν" διοργανώνεται και φέτος η καθιερωμένη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό. Εξάλλου, Όλοι έχουμε πάει στη Γιορτή του Κρασιού. Όλοι έχουμε ζήσει στιγμές που μας θυμίζουν τις οικογενειακές βόλτες στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού.


Άλλωστε, η γιορτή είναι σήμα κατατεθέν της Κύπρου, αφού μια χώρα που βγάζει τόσο καλό κρασί, δεν μπορεί να μην το γιορτάζει. Εισιτήρια πωλού νται σε κάθε μια από τις τρεις εισόδους. Μπαίνοντας στη γιορτή από την κύρια είσοδο, στα νότια, μπορεί κανείς να δει τη γιγαντιαία φιγούρα ενός Κύπριου αμπελουργού με παραδοσιακή τοπική ενδυμασία. Ο Βρακάς που παραμένει το έμβλημα της Γιορτής του Κρασιού από το 1961, βρίσκεται ήδη τοποθετημένος στη θέση του και είναι έτοιμος και φέτος να υποδεχθεί τους επισκέπτες της γιορτής.

Στις δύο πλευρές της κύριας εισόδου υπάρχουν περίπτερα που ανήκουν στις οινοβιομηχανίες της Λεμεσού ΕΤΚΟ, ΚΕΟ. ΛΟΕΛ, ΣΟΔΑΠ και ΑΛΟΝΑ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν όλα τα είδη κρασιών. Όλα τα κρασιά προσφέρονται στους επισκέπτες δωρεάν και σε απεριόριστες ποσότητες.

Κάθε βράδυ χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τη Γιορτή για να απολαύσουν το κρασί, τους μεζέδες, αλλά και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια καθώς και θεατρικές παραστάσεις. Όσον αφορά στο πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης, αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τραγούδια από τους Γιωργαλλέττους, από την ομάδα Κυπρίων κανταδόρων και τη χορωδία Αρίωνες, παραδοσιακούς χορούς, ταχυδακτυλουργό, θεατρικές παραστάσεις και φυσικά την κατανάλωση άφθονου κρασιού και άλλων κυπριακών εδεσμάτων.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα της Γιορτής του Κρασιού, ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close