Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Το Τρίπτυχο, μέρος ΙΙ H4WHAT ανοίγει στο Παλιό Ξυδάδικο

Η νέα παραγωγή από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζεται στις 8, 9, 10 11 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουνίου 2015

Ο σκηνοθέτης και performer Λούκας Βαλέβσκι μετά την επιτυχία της θεατρικής παράστασης “Το Πλοίο των Τρελών", που υλοποιήθηκε μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμά “Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου”, συνεχίζει την συνεργασία του με την δραματουργό Κωνσταντίνα Πήτερ, στρέφοντας το ενδιαφέρον προς εσωτερικά ανθρώπινα ζητήματα μέσα από το Τρίπτυχο.

 

Το Τρίπτυχο είναι μια σειρά από τρεις σόλο performance οι οποίες αφορούν στη σχέση του  ανθρώπου ως προς το περιβάλλον και την προσωπική του ανάπτυξη. Αναζητούν πως το κοινωνικό πλαίσιο και οι προσωπικές επιθυμίες μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία. Πως η αυστηρά προσωπική θεματολογία μπορεί να εκφραστεί επί σκηνής, μέσα σε άχρονες και άτοπες συνθήκες.

 

Οι παραστάσεις αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης: το πρώτο μέρος με τίτλο Η2011 διαπραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον  (ολοκληρώθηκε στις 11, 12, 13, 14 Μαίου 2015) , τo δεύτερο μέρος H4WHAT παρουσιάζει τον άνθρωπο σε μια πάλη με τα όνειρα του και η τρίτη παράσταση της τριλογίας Η4NOTHING, ο άνθρωπος βρίσκεται  στην τελική προσπάθεια για να υλοποιήσει το όνειρο του ή ακόμα για να κατορθώσει να πορευτεί στην ζωή του ανάμεσα σε κοινωνικούς περιορισμούς.

 

 

Το H4WHAT, πρωτοπαρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2013 και είναι εμπνευσμένο από τρία προσωπικά όνειρα του Lukasz Walewski, μία συνάντηση με τον εαυτό, μία συνάντηση με ένα αγαπημένο πρόσωπο και μια τρίτη συνάντηση με τον εφιάλτη.  Η τελετουργία και η αφοσίωση θρησκευόμενων της Ρωσίας από το έργο Bells from the Deep (1993) του ντοκυμαντερίστα Werner Herzog, επηρέασε ως προς την τοποθέτηση και την ακολουθεία των προσωπικών ονείρων σε αυτή τη performance.

Η δράση της παράστασης εκτυλίσσεται ως μια διαδρομή ενός ονείρου, με προβολή σκέψεων, λέξεων, ήχων και συμβόλων, μέσα από μια σειρά εικόνων της ανθρώπινης φιγούρας. Μέσα από μια σειρά προβληματισμών. Αν η κατάσταση του ανθρώπου βρίσκεται μέσα σε ένα πολιτισμό που καταρρέει, πόσο χώρο έχει το προσωπικό όνειρο. Πόσο αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι πρέπει να είμαστε, ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για αυτό.

Σκηνοθεσία/ μουσική/ performer: Λούκας Βαλέβσκι , Δραματουργία: Κωνσταντίνα Peter, Εικαστική Επιμέλεια: Λούκας Βαλέβσκι- Κωνσταντίνα Peter

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close