Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2015
Σαν βγεις στον πηγαιμό για Πάφο, σημείωσε με bold χαρακτήρες τον κολοσσό των value for money steakhouses, το Colosseum. Εύκολα προσβάσιμο -μια ανάσα μακριά από τα ξενοδοχεία Avanti και το ολότελα νέο Olympic Lagoon (πρώην Amathus)– σε προσκαλεί να ανεβείς τα σκαλοπάτια του, αποθανατίζοντας ευθύς αμέσως με τη φωτογραφική σου μηχανή την πανέμορφη, προικισμένη με λουλούδια, αγάλματα και σιντριβάνια, βεράντα, παρμένη από Τοσκανικό, ρομαντικό σκηνικό.
Σαν λοιπόν φτάσεις στην πόρτα του θα σε υποδεχθεί ο καταξιωμένος σεφ, αλλά και sommelier Νίκος Χαραλάμπους, ο οποίος ευθύς εξαρχής θα σου προτείνει ποικίλα προδόρπια διλήμματα, με πρωταγωνιστές τα prosecco και τους καμπανίτες, τα οποία θα βρουν το γαστριμαργικό τους εταίρο στο όνομα ενός δροσιστικού prosciutto con melone ή στο θελκτικό Funghi al forno.

Βάλε στα υπόψη, πριν πλοηγηθείς στην ιταλική, με διεθνείς τάσεις κάρτα εδεσμάτων, την απίστευτα value for money πρόταση για ένα χορταστικό 3-course dinner (μόνο €15), με εσένα και τους γαστρονόμους εταίρους σου να επιλέγετε μέσα από μια γκάμα 15 ορεκτικών, κυρίως και επιδορπίων προτάσεων, τα πιάτα της αρεσκείας σας, συνοδευόμενα από ένα κερασμένο από το εστιατόριο, ποτήρι κρασί. Αν τουναντίον επιθυμείς να εντρυφήσεις στην boutique λίστα βοδινών φιλέτων, σε μια bistecca alla fiorentina ή σε ένα θρυλικό, τεραστίων διαστάσεων Porterhouse (ο βασιλιάς των T-Bone steaks με μόνο €15 το άτομο), τότε δεν έχεις παρά να ενημερώσεις τον chef για τον τρόπο ψησίματός του και τα συνοδευτικά της επιθυμίας σου.

Όσο για τους λάτρεις των ζυμαρικών, των ψαρικών και πουλερικών, τα δεδομένα είναι εξίσου ευχάριστα εφόσον οι Pappardelle Amatriciana, οι σκορδοντοματένιες γαρίδες και το αποπλανητικό κοτόπουλο με passion fruit, θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο ανήσυχους ουρανίσκους.
Αναμένοντας τις γαστρονομικές σου ατραξιόν, ξεναγήσου με την ησυχία σου στην περίοπτη walk in κάβα του εστιατορίου, θαύμασε την 600 ετικετών, συλλογή από κυπριακές και διεθνείς ετικέτες κρασιών, μα στείλε αναμφίβολα τα εύσημά σου στον ιδιοκτήτη για τη σπανιότατη συλλογή του με Barolo και Barbaresco οίνους με χρονιές από το 1965, μέχρι και σήμερα. Οι γλυκοαλχημιστές της παρέας οφείλουν τέλος να πουν το ύστατο ‘si’ σε μια ολόδροση Panna Cotta ή σε μια ολόφρεσκη μηλόπιτα με παγωτό βανίλια, θεϊκά συνδυασμένα με ένα από τα μοναδικά dessert wines της κάβας του Colosseum.
Colosseum Ristorante & Wine lounge (26962415) Δανάης 101 (Olympian Complex), Πάφος. Τρ. Σ 18.00-24.00. Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες.

Σχετικά
Το Pokéloha παρουσιάζει τα νέα Power & Nutrition Poké Bowls
Πέντε νέα bowls που συνδυάζουν εξαιρετική γεύση, ποιοτικά υλικά και σαφή διατροφική πληροφόρηση
Τα Σάββατα στο Reserva 52 Lounge γυρίζουν τον χρόνο πίσω, με retro επιτυχίες, dinner και cocktails
Tα Retro Dinner Nights δίνουν στα Σαββατόβραδα της πόλης το δικό τους ξεχωριστό soundtrack
Οι Παρασκευές του Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία, έχουν μουσική, dinner και πολύ ωραία ατμόσφαιρα
Το RESERVA 52 LOUNGE στο κέντρο της πρωτεύουσας σού δίνει ακόμα περισσότερους λόγους να το επισκεφθείς
Μια Κυριακή στη φάρμα με πλούσιο μπουφέ και λαχταριστό Οφτό Κλέφτικο
Τα Sunday Buffet της φάρμας επιστρέφουν δυναμικά με Οφτό Κλέφτικο!
Το The Somm’s Table του Vino Cultura ξεκινά με το «Cyprus Whites vs The World»
Μια νέα σειρά συμμετοχικών οινικών εμπειριών από το Vino Cultura και τον Ανδρέα Κυπριανού αρχίζει την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026
Για ένα βράδυ, ο Σταυρής γίνεται… ελληνικό στέκι
Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, αγαπημένα πιάτα και ένα set menu για δύο που φτιάχτηκε για sharing
Το γνωστό γαλλικό εστιατόριο της Λευκωσίας μετακόμισε σε νέο χώρο και τοποθεσία
Το εστιατόριο μάς υποδέχεται πλέον σε μια ατμοσφαιρική γωνιά με αυθεντικές γαλλικές γεύσεις, εκλεκτά κρασιά και παριζιάνικη θαλπωρή.
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό του Τροόδους
Tο Alley επιστρέφει στο Αστεροσκοπείο Τροόδους για μια μαγική βραδιά κάτω από τα αστέρια
Ένα δείπνο στο Columbia Steak House με σκοπό
An Evening with Purpose στο Columbia Steak House: Ένα ξεχωριστό φιλανθρωπικό δείπνο στις 24 Σεπτεμβρίου στηρίζοντας το «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Ένα πανέμορφο πέτρινο σπίτι στο χωριό έγινε το νέο ιταλικό στέκι του νησιού
Ένα νέο γαστρονομικό στέκι λίγα λεπτά έξω από τη Λάρνακα, με αυθεντική αρχιτεκτονική, homemade δημιουργίες και πίτσες που αξίζει να δοκιμάσεις
Το εστιατόριο του Χριστάκη: Μια γωνιά της παλιάς Λευκωσίας που άντεξε στον χρόνο
Μια σπάνια φωτογραφία από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 μάς μεταφέρει στην περιοχή του σημερινού σταθμού λεωφορείων, δίπλα στην Πλατεία Σολωμού, εκεί όπου ένα ιστορικό εστιατόριο συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί κομμάτι της πόλης.
Ελληνική αλυσίδα εστίασης ετοιμάζει νέο κατάστημα στη (δυτική) Λεμεσό
Η αλυσίδα Mailo's - The Pasta Project διαθέτει δίκτυο 50 καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Λίβανο και Καναδά