15 June 2015
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Θεατρικό έργο "Βήματα στην Άβυσσο"

To Θέατρο Κάρμα παρουσιάζει το επιτυχημένο θεατρικό έργο "Βήματα στην Άβυσσο" στη Λευκωσία, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2015

Το θέατρο Κάρμα ιδρύθηκε με σκοπό εκτός από την ψυχαγωγία να ευαισθητοποιεί και να προστατεύει τους νέους αλλά και όλη την οικογένεια μέσα από κοινωνικά έργα, από διάφορους κινδύνους που ελλοχεύουν. Αρχή κάνουν με το βραβευμένο έργο της προέδρου της εταιρείας κύπριων συγγραφέων αλλά και μέλος του τιμητικού συμβουλευτικού Σώματος του ΚΕΝΘΕΑ Τούλας Κακουλλή «Βήματα στην Άβυσσο».

Το έργο είναι βασισμένο στο νέο στάδιο της εξάρτησης ουσιών που περνά ο τόπος μας, τη μετά την απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη περίοδο, το πιο δύσκολο ίσως κομμάτι όπου η ευθύνη  του ατόμου συγκρούεται αλλά και συγκρίνεται με την κοινωνική ευθύνη! Παρακολουθώντας τα βήματα στην άβυσσο μπορεί ο θεατής να συνειδητοποιήσει την έκταση, τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις του προβλήματος των ναρκωτικών και να κατανοήσει τους τεράστιους κινδύνους που απειλούν όσους σύρονται και γίνονται χρήστες των ουσιών εξάρτησης. Μπορεί δηλαδή το έργο αυτό να λειτουργήσει ως ένα μήνυμα εγρήγορσης και συστράτευσης όλων μας , για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών και την σταδιακή εξάλειψη του σοβαρού αυτού προβλήματος του τόπου μας .

Τι θα δεις στη σκηνή...
Ηταν νέος , πλούσιος αλλά ένιωθε φτωχός. Είχε γονείς αλλά ουσιαστικά ήταν ορφανός. Η ζωή του έμοιαζε με καταιγίδα και τα βήματά του τον έσπρωχναν ανελέητα στην άβυσσο … Εκεί βίωσε την φρίκη της  … Μέσα στο σκοτάδι την ανυπαρξίας δοκίμασε να βρει το χαμένο του εγώ στις ουσίες εξάρτησης και έφτασε στο χείλος του θανάτου! Τότε ήταν που γνώρισε τη στοργή και στην συνέχεια την αγάπη και στάθηκε στα πόδια του. Μα η άβυσσος καραδοκούσε και τον ήθελε στα σκοτάδια της …Η μοίρα όμως στο μεταξύ είχε πάρει τις δικές της αποφάσεις …

Το έργο τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο. Το έργο είναι επίσης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η επίσημη πρεμιέρα του έργου ορίστηκε για τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 8.30 στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Σχοινιού. Παίζουν: Ζωή Ανθούλη, Μύρια Χώπλαρου, Ελισάβετ Μπλάκκη, Ιάσονας Λοϊζίδης και ο Κώστας Σχοινιού.

Ώρα: 20.30. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα 227151020, 96506440.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close