Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Για brunch... στη Λευκωσία [πού θα φας το καλύτερο]

Τα spots που μας φτιάχνουν τη μέρα αλλά και το καλύτερο brunch!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2015

Όταν τα σαββατοκύριακα ξυπνάς κάπως αργά και το στομάχι σου ψάχνει ένα πλούσιο πρόγευμα ή ένα ελαφρύ γεύμα για να ηρεμήσει, τότε το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το brunch. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε όμορφα μέρη που προφέρουν εύγευστα εδέσματα για ένα απολαυστικό 'προγευματομεσημεριανό'.

 

1900 Οίνου Μέλαθρον Bistrot
Το φρεσκο-ανακαινισμένο εστιατόριο με τη φινετσάτη διακόσμηση και την πλούσια κάβα προσφέρει τα σαββατοκύριακα, γύρω στις 13.00, ένα σπιτικό, ιταλικό pasta menu με φρέσκια πάστα που φτιάχνουν οι ίδιοι. Πρώτο πράγμα στο στομάχι μας μακαρονάδα; Ναι, και οι Ιταλοί προγευματίζουν πολλές φορές με μακαρονάδες. Αυτό έκανε άλλωστε τακτικά και η Σοφία Λόρεν. Απόλαυσε δημιουργικά πιάτα όπως γεμιστό κνιόκι με μοτσαρέλα και πέστο φουντουκιού, ταλιολίνι με ψίχα βασιλικού κάβουρα, ραβιόλι γεμιστό με ριγκότα και παπαρδέλες με ελαφριά σάλτσα ντομάτας. Συνδύασέ τα με σαλάτα (αγαπημένη η ρόκα με σάλτσα από ζεστό κατσικίσιο τυρί) και platters τυριών και αλλαντικών που θα βρεις στο κανονικό βραδινό μενού.
(22667668) Πασικράτους 11-13, Πλατεία Ελευθερίας.

 


Aperitivo
Οι Κυριακές σου αποκτούν από νωρίς trendy νόημα αφού το δημοφιλές lounge bar διαθέτει ένα εξαιρετικό brunch buffet. Η γκάμα του συμπεριλαμβάνει διάφορα ελαφριά σνακ, εύγευστες σαλάτες με εξαιρετικές σάλτσες και διάφορα άλλα συνοδευτικά, φρούτα και γλυκά που σε χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν.
(22100990) Λεωφόρος Κένεντι.

 



Au Bon Plaisir
Η γαλλική κουζίνα έχει αφήσει το στίγμα της στις γκουρμέ δημιουργίες. Πόσω μάλλον όταν αυτές τις απολαμβάνεις από το πρωί σε ένα γαλλικό εστιατόριο. Αυτό το μέρος που σου ανοίγει κυριολεκτικά την όρεξη συμπεριλαμβάνει στο γαστρονομικό κυριακάτικο brunch μενού του από σπιτικό πατέ μέχρι αβγά benedict με σάλτσα, quiche, κρουασάν, σαλάτες, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, καφέ και διάφορα άλλα.
(96755111) Λεωφ. Λάρνακος 87, Παλλουριώτισσα.

 

 



D.O.T.
Στο D.O.T. τα φαγητά δεν βάζουν απλά τελεία αλλά παίρνουν ένα μεγάλο θαυμαστικό! Άρα και το brunch του τα σαββατοκύριακα ακροβατεί στα ίδια θαυμαστά επίπεδα. Οι επιλογές ποικίλουν με πρωταγωνιστές τα benedict eggs, ομελέτες με καπνιστό σολομό ή μπέικον, μπιφτέκι από φαλάφελ, μπιφτέκι κανονικό, pancakes και άλλα.
(22101228) Αθηνάς 6A, Πύλη Αμμοχώστου.

 

 



Μουσών
Καθισμένος σ' ένα από τα στενά σοκάκια της παλιάς Λευκωσίας και με θέα ένα από τα πιο ιστορικά και καλαίσθητα κτίρια της παλιάς πόλης, όπως είναι το Γυμνάσιο Φανερωμένης, τα σαββατοκύριακα από νωρίς (γύρω στις 11.00-16.00) στο Μουσών απολαμβάνεις ένα περιποιημένο brunch με αβγά benedict, American pancakes, κυπριακό πρόγευμα με αβγά, λουκάνικο και χαλούμι, croque-monsieur και croque-madame. Ακόμα θα γευτείς σάντουιτς με τόνο, εύγευστες σαλάτες, burger και κοτόπουλο harissa.
(22664444) Μουσών 14, παλιά Λευκωσία.

 

Market Company
Στο στιλάτο Market θα φας καλά και πλουσιοπάροχα κάθε μέρα, αφού διαθέτει κάθε πρωί από τις 10.00 μέχρι τις 13.00 ένα brunch menu που συμπεριλαμβάνει από αβγά, ομελέτα και bacon, μέχρι διάφορα γεμιστά bagels και άλλα. Και μην ξεχνάς πως το περιποιημένο platter τυριών και αλλαντικών του, το πατέ του και το χαλούμι σε φύλλο με σάλτσα σύκου που συνδυάζεται ιδανικά με το πατέ, αποτελούν θεσπέσια εδέσματα ή συμπληρώματα για brunch time επιλογές.
(22270504) Πύθωνος 8, παλιά Λευκωσία.

 

Olives and Burgers Healthy cafe
Το Olives and Burgers είναι υγιεινό, πολύ νόστιμο και αγαπητό! Τόσο που το καφεστιατόριο αυτό με τα θερμιδομετρημένα και οργανικά εδέσματα αλλάζει, ανανεώνει το χώρο, το μενού και το ωράριό του και θα είναι κοντά μας πλέον από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το βράδυ (Δ-Τρ 11.00-17.00 & Τετ-Σ 11.00-22.30) για να σερβίρει το υγιεινά σνακ, τα συνοδευτικά και τις σαλάτες του κάθε στιγμή της ημέρας. Τα Σάββατα ωστόσο μπορείς να απολαμβάνεις λίγο πιο νωρίς, μεταξύ άλλων, τα βιολογικά του platters, τα δημιουργικά του σάντουιτς και τα σπιτικά του burgers.
(77777447) Προδρόμου 37Δ.

 


Παλιά Ηλεκτρική
Το ambiance του εστιατορίου, μέσα κι έξω, σε κερδίζει με την ηρεμία, την κλασική του υποδομή και το ζεστό του design. Γι' αυτό και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να βγεις από το σπίτι νωρίς το Σάββατο ή την Κυριακή, να πιεις τον καφέ σου στα χαλαρά και να ευχαριστηθείς νοστιμιές τύπου brunch. Το ίδιο εξαιρετική είναι και η κάρτα επιλογών του, που περιλαμβάνει αβγά τηγανητά με χαλούμι και bacon, μια απολαυστική τάρτα με τυριά, bacon και αβγό, επίσης αβγά benedict και από φαγητά, μπιφτέκια, φιλέτα, σολομό, σουβλάκι κοτόπουλο και άλλα.
(22432559) Τεμπών 3, παλιά Λευκωσία.

 



Sabai
Το Sabai κάθε Σάββατο δίνει απεριόριστες επιλογές και παίρνει καρδιές! Το brunch μπουφέ του αρχίζει από τις 10.30 αραδιάζοντας μπροστά σου 6-7 είδη δημητριακών, porridge, oats, διάφορα είδη μαγειρεμένων αβγών, 12 είδη διαφορετικών αρτοποιημάτων όπως μπαγκέτες, κρουασάν, ντόνατς, pancakes, scones, waffles με τις σάλτσες τους, muffins και άλλα, επίσης μπέικον, λουκάνικα, τυριά, French toast και σαλάτες, ενώ κατά τις 12.30 προστίθενται στη γαστρονομική 'συμμορία' 4 ζεστά φαγητά, όπως πάστα, 3 κρεατικά και ψητά λαχανικά. Μάθε επίσης πως το επιδόρπιο δεν λείπει από τη 'συγκέντρωση'.
(97771912) Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού.

 


Silver Pot
Αν θες κάτι σπιτικό, ξεχωριστό και με δημιουργική άποψη, τότε το 'Silver Pot' είναι το λημέρι σου. Όσο για το brunch του τα Σάββατα είναι μια θεσπέσια λύση για να κατευνάσεις την πείνα σου από το ξενύχτι της Παρασκευής. Τι θα έλεγες για μια ομελέτα του φούρνου, ένα green ή blueberry pancake, ένα French toast, ή ένα βαρβάτο, τρίπατο silver pot 'blt' sandwich με μαρούλι, τηγανητό αβγό, ψητές ντομάτες, μπέικον, χαλούμι και ψητά λαχανικά;
(22101722) Θεμιστοκλή Δέρβη 3Ε.

 

State
Το 'State' κάνει και πάλι το statement του και στη γαστρονομία του brunch philosophy, σερβίροντας την επίλεκτη πελατεία του τα σαββατοκύριακα ένα ευυπόληπτο μπουφέ με διάφορα pastries, ψωμιά, τυριά, αβγά, σούπες, ομελέτες, a la carte πιάτα, το μοναδικό steak and eggs, διάφορους χυμούς και καφέ.
(22255111) Αλκαίου 23, Έγκωμη.

 

 



The Boys
Στα 'Αγόρια' το πρόγευμα και το brunch είναι καθημερινά αθλήματα. Τις καθημερινές (εκτός Δευτέρας) σερβίρεται από τις 09.00 μέχρι τις 15.30 ενώ τα σαββατοκύριακα αρχίζει από τις 10.00 και τελειώνει στις 16.00. Η κάρτα τους συμπεριλαμβάνει δημιουργικά πιάτα όπως scrambled ή poached eggs με σολομό και μπέικον, green poached eggs με αβοκάντο, σπανάκι πάνω σε χωριάτικο ψωμί, omeleurger δηλαδή burger ομελέτας με σπανάκι, τυρί, τραγανό μπέικον και ντομάτα, και το 360, με τηγανητό αβγό, prosciutto και παλαιωμένο τυρί cheddar.
(99304425) Θεμιστοκλή Δέρβη 5.

 

 



The Gym
Ένας περίπατος στην πλακόστρωτη Ονασαγόρου θα σου ανοίξει την όρεξη για brunch! Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο γουστόζικο The Gym. Το ψαγμένο και εναλλακτικό αυτό lounge/cafŽ-bar διαθέτει τα σαββατοκύριακα brunch μενού που εσωκλείει στη λίστα του επιλογές από σαλάτες, ομελέτες, αβγά scrambled, pancakes με επικεφαλής αυτό με τηγανητό αβγό, καραμελωμένο μπέικον και σπιτική μαγιονέζα. Οι διάφοροι φρέσκοι χυμοί τους αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό.
(22002001) Ονασαγόρου 87-89.

 


Verve café bistro
Το Verve cafŽ-bistro σερβίρει τα σαββατοκύριακα, από τις 11.00-15.00, ένα υπέροχο και δημιουργικό brunch μενού. Μερικές από τις λιχουδιές που μας κίνησαν το ενδιαφέρον είναι τα bagels με pumpkin cheese, broccoli cheese και cream cheese. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης και η καρύδα με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα του δάσους, το French toast με φρούτα, ξηρούς καρπούς και maple syrup και η γαλλική ομελέτα με καπνιστό χαμ και τυρί scamorza.
(22515515) Καλλιπόλεως & Ιφιγενείας 48.
 

 

Zest
Στο 'χορό' των brunch μπήκε και το νεοεμφανιζόμενο Zest, το χαριτωμένο καφενεδάκι που σερβίρει υγιεινά εδέσματα! Εδώ κάθε σαββατοκύριακο από τις 10.00 μέχρι τις 17.00 θα απολαύσεις πλούσιο brunch με αρκετές προτάσεις, με τη βιολογική granola με γιαούρτι, φρούτα και maple syrup, τη φρέσκια φρουτοσαλάτα, τα σπιτικά cinnamon buns με butterscotch glazing, τα ανοικτά σάντουιτς με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό, ή με αβοκάντο και μπαχαρικά, τα ψητά αβγά με φρέσκο σπανάκι και τυριά και το blt sandwich με bagel, να σε κατακτούν ανεπανόρθωτα. Τις Κυριακές μάλιστα το μενού συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ακόμα πιο "δυνατά" πιάτα όπως quiche, fajitas, κοτόπουλο κ.ά.
(22314344) Βασιλίσσης Φρειδερίκης 13.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close