Things to Do , Εκδηλώσεις

Μαθήματα χορού στη Στέγη Χορού Λεμεσού [για επαγγελματίες και μη]

Στο πλαίσιο του προγράμματος MOVING THE NEW επιμορφωτικών φιλοξενιών

Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2015

Το πρόγραμμα MOVING THE NEW παρουσιάζει εκπαιδευτικές φιλοξενίες σε μορφή μαθημάτων στο χώρο της Στέγης Χορού Λεμεσού, για όσους ενδιαφέρονται για σωματικές, τεχνικές και εναλλακτικούς τρόπους κίνησης.

Οι δύο τεχνικές χορού Contact Improvisation και Hip Hop, αν και πολύ διαφορετικές, έχουν κοινές ρίζες στην ιστορία. Και οι δύο ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1970 στις ΗΠΑ. Είναι επηρεασμένες και αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της δεδομένης χρονικής στιγμής. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα επίκαιρες και ζωντανές για τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, δεδομένου ότι προωθούν μια δημοκρατική προσέγγιση στο φυσικό σώμα (όσον αφορά το φύλο, τη φυλή, την εθνικότητα, την κατάρτιση), μια ανάγκη του ατόμου που είναι αυτο-ρυθμιζόμενο για να εκφράζεται, και προσφέρουν ένα ουσιαστικό τρόπο διαπραγμάτευσης των πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων.

Contact Improvisation με τον Hamilton Monteiro
Ο Hamilton διδάσκει αυτήν την ιδιαίτερη τεχνική χορού ως μια αλληγορία μιας φιλοσοφίας ζωής που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την εγρήγορση, και την ισορροπία. Η ιδεολογία του βασίζεται στην έννοια της αποτελεσματική χρήσης της αναπνοής ως οδηγό. Μέσα από το contact improvisation, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τη φυσική ευθύνη για το σώμα τους, καθώς και για το σώμα του συντρόφου τους. Σε αυτό το ασφαλές περιβάλλον, οι αυτοσχεδιαστές ενθαρρύνονται να επικοινωνούν εσωτερικά και εξωτερικά μέσω του μυικού συστήματος με τον εαυτό τους και με την ομάδα που τους περιβάλλει. Ο απώτερος στόχος του μαθήματος θα είναι η δημιουργία ενός Contact Improvisation jam - μια σωματική εμπειρία διασκέδασης της κοινότητας!
Ο Hamilton θα προσφέρει στους χορευτές, διαφορετικών εκπαιδευτικών προελεύσεων και εμπειριών, την ευκαιρία να μυηθούν στο Contact Improvisation  ή ακόμη να θυμηθούν τα βασικά για το είδος.
Τα Σάββατα θα διδάξει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό μάθημα για τα μέλη της κοινότητας που ίσως να μην έχουν εκπαίδευση χορού, αλλά θέλουν να ξεκινήσουν μια φυσική/σωματική περιπέτεια εξερεύνησης του βάρους και της εμπιστοσύνης τους αλλά και του συντρόφου τους.

Contact Improvisation με τον Hamilton Monteiro για χορευτές
Τρίτη και Παρασκευή 9.00-10.30 π.μ
Τιμή μαθημάτων 3 ευρώ
Έναρξη 5 Μαίου

Contact Improvisation Basics για αρχάριους
Σάββατο 18.30-20.00 μ.μ
Τιμή μαθημάτων 25 ευρώ τον μήνα
Έναρξη 2 Μαίου
Δηλώστε συμμετοχή τηλεφωνώντας στο 25340618 (8.00-13.00 καθημερινά)  ή στο info@dancehouselemesos.com

 

Hip hop με την Ελίζα Καποδίστρια
Οι Hip hop τάξεις της Ελίζας Καποδίστρια χαρακτηρίζονται από μεταδοτική διασκέδαση. Με ένα στυλ έντονης ενέργειας και ενθουσιασμού, θα φέρει την ιδιαίτερη γεύση του χιπ-χοπ σε αυτή την εκπαιδευτική φιλοξενία. Ο κύριος στόχος της Ελίζας είναι να ερμηνεύσει την πολυπλοκότητα του ρυθμού μέσα από την κίνηση και εξάσκηση συντονισμού. Οι χορογραφημένοι συνδυασμοί θα χρησιμεύσουν ως εργαλείο για τη μουσική εξερεύνηση και θα επιτρέψουν στους χορευτές να έχουν μια παιχνιδιάρικη αλληλεπίδραση. Η Ελίζα ενθαρρύνει έντονα κάθε συμμετέχοντα να εξερευνήσει τη σωματικότητα του μέσα από το προσωπικό του στυλ και να ανακαλύψει την ελευθερία μέσα σε αυτό. Εκτός από τους χορογραφημένους συνδυασμούς η κάθε τάξη θα τελειώνει με ένα free style αυτοσχεδιαστικό μέρος, που είναι ένα βασικό στοιχείο του χορού χιπ χοπ  προκειμένου να ενθαρρύνει την προσωπική έκφραση σε συνδυασμό με την κατανόηση της συγκεκριμένης τεχνικής.

Hip Hop με την Ελίζα Καποδίστρια για χορευτές
Τετάρτη 9.30-11.00 π.μ.

Τιμή μαθημάτων 3 ευρώ
Έναρξη 6 Μαίου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close