Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Ό,τι έμαθα για την Κριστιάνα Γεωργίου

Up, close and personal με την δημοφιλή ηθοποιό

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2015

23 λεπτά μιλούσαμε, βέβαια θα μπορούσαμε να μιλάμε ακόμα περισσότερο. Για την ακρίβεια θα μπορούσες να ξέρεις και εσύ περισσότερα για την Κριστιάνα αν δεν έσβηνα το αρχείο της ηχογράφησης. Τελικά, μείναμε με τον καφέ και με μια κούραση της ημέρας 
που δεν περιγράφεται. 
 
Την συνάντησα εδώ στα δικά μας τα λημέρια. Είχε μια κουραστική μέρα, αλλά η άτιμη έχει μια ζηλευτή ενέργεια. Σε κοιτάει πάντα μέσα στα μάτια. «Είμαι ανοιχτό βιβλίο δεν έχω μυστικά». Δεν θεωρεί τον εαυτό της μοιραία γυναίκα. Κακώς! Εμείς οι γυναίκες δεν 
ξέρουμε πραγματικά τι μας γίνεται. Δεν ξέρουμε να κοιτάμε στον καθρέφτη τον εαυτό μας. Η Κριστιάνα είναι μια όμορφη γυναίκα, με προσωπικότητα. Θέλει να ζήσει τον απόλυτο έρωτα, είναι πιστή, είναι αυτό που λένε «παραδοσιακός τύπος». Θέλει να είναι η Ωραία Ελένη του ανθρώπου στον οποίον θα εμπνεύσει έρωτα. Έχει γίνει βέβαια, άσχετα αν αυτή δεν το παραδέχεται. Ο σκοπός που τη συνάντησα είναι μια θεατρική παράσταση το «Ποια Ελένη» των Ρέππα -Παπαθανασίου που κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Δομετίου, αλλά και μια περιέργειά που έχω για αυτό το πλάσμα. Αυτό το αερικό! Για αυτή την πραγματικά ταλαντούχα ηθοποιό, που δεν θέλει να πιαστεί σε ρόλους μανιέρες και αναζητά την πρόκληση, Αναζητά μια Έντα Γκάμπλερ, θέλει μια Νατάσα από τις 3 αδερφές, πεθαίνει για μια Μήδεια. Κόντρα ρόλοι σε μια σχετικά …κόντρα ζωή!
 
 
1η Κόντρα: Κατάγεται από την Αμμόχωστο και από τους δύο γονείς, μετά τον πόλεμο βρέθηκαν οικογενειακώς στην Στοκχόλμη, έμειναν μέχρι η Κριστιάνα να γίνει 9 ετών. Αξέχαστα χρόνια ονειρικά όπως μου είπε και η ίδια. Εκπαιδευτικό σύστημα τέλειο, βιωτικό επίπεδο υψηλό και μάλιστα την δεκαετία του 80. 
 
2η Κόντρα: Επιστροφή στην Κύπρο, νέα ζωή, νέοι φίλοι. Αυτή πάντα η ψυχή της παρέας. Όποιος ερχόταν στο σπίτι για επίσκεψη, έδινε και μια μικρή παράσταση. Έτσι γεννήθηκε η αγάπη για το σανίδι. 
 
3η Κόντρα: Αντί να σπουδάσει υποκριτική, σπουδάζει... ξενοδοχειακά! Εργάζεται για πέντε χρόνια μαζεύει χρήματα και φεύγει για Αθήνα. Δίνει εξετάσεις στο Υπουργείο και πηγαίνει στην δραματική σχολή Ίασμος. 
 
4η Κόντρα: Παίζει σε θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα ώσπου γνωρίζει τον έρωτα στη... Σαντορίνη
 
5η Κόντρα: Από την Αθήνα και τη Σαντορίνη ξαφνικά βρίσκεται για τρία χρόνια στο Εδιμβούργο, όπου παίζει και εκεί θέατρο κάνοντας αρχή με το έργο Noises Off  του Michael Frayn.
 
6η κόντρα: Το καλοκαίρι του 2008 έρχεται στην Κύπρο για διακοπές. Περνάει από audition και βρίσκεται στην παιδική σκηνή του ΘΟΚ. Απο τότε παίζει, γνωρίζει, αγαπά, χωρίζει, γελάει, κλαίει …όλα τα συναισθήματα στο φουλ. Η Κριστιάνα είναι ένας απλός άνθρωπος, μέσα στην πολυπλοκότητά της. Δεν είναι Πευκίδα.Αυτός είναι ο ρόλος της στο «Ποια Ελένη».  Η Πευκίδα είναι πρόκληση για αυτήν, δεν υπήρξε κακιά και ζηλιάρα σαν την Πευκίδα. Δεν υπήρξε αντιπαθής. Και αυτά τα λέω εγώ. Στην παράσταση «Ποια Ελένη», χορεύει τραγουδά και νιώθει ποθητή και σε αυτό το σημείο του έργου δεν υπάρχει κόντρα ρόλος. Βρίσκεται ανάμεσα σε φίλους. Ναι περνάει καλά στις πρόβες και ναι έχει άγχος για την πρεμιέρα. Στο κάτω-κάτω γυναίκες είμαστε και που και που μας αρέσουν και τα κλισέ! 
 
 
Ποια Ελένη 
 
Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος
 
Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
 
Ενορχηστρώσεις: Νικόλας Ντίμας
 
Χορογραφίες: Έλια Ιωαννίδου
 
Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
 
Μουσική Διδασκαλία: Μικαέλλα Χατζηεφραίμ
 
Μακιγιάζ: Λίτσα Ιωαννίδου
 
Περούκες / Κομμώσεις: Βίκυ Ευσταθίου
 
Video Art: Γιώργος Αλεξάνδρου
 
Ήχος/Φώτα: Κώστας Χαραλάμπους
 
Ερμηνεύουν:
 
Αντώνης Λαπιθιώτης, Έλια Ιωαννίδου, Κρίστιανα Γεωργίου, Ξένια Προδρόμου, Θανάσης Δρακόπουλος, Χριστιάνα Λάρκου, Μαρία Φιακά, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Αστέρω Κυπριανού, Πέτρος Κονομου, Θέμις Ππόλου, Χρυστάλλα Σκόρδου, Χάρης Αριστείδου, Παναγιώτης Γρηγορίου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Αναστασία Χατζηγεωργίου 
 
 
Παραστάσεις
 
Λευκωσία κάθε Παρασκευή ,Σάββατο και Κυριακή 8.30μμ
 
Δημοτικό Θέατρο Αγίου Δομετίου (Μέσα στο Δημαρχείο) 
 
Πρεμιέρα: 17 Απριλίου 2015
 
18,19,24,25 & 26 Απριλίου 
 
1,2,3,8,9,10,15,16,17,22,23,24,29,30 & 31 Μάιου 
 
5,6,7, 11, 19,20,21,26,27 & 28 Ιουνίου
 
Πάφος / Μαρκίδειο Θέατρο: 12,13 & 14 Μαΐου 
 
Παραλίμνι / ΞΕΝΙΟΝ Θέατρο: 3 & 4 Ιουνίου
 
Λεμεσός / Κηποθέατρο: 9&10 ΙΟΥΝΙΟΥ
 
Λάρνακα / Δημοτικό Θέατρο: 12,13 & 14 Ιουνίου
 
Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8.30μ.μ.
 
http://www.soldoutticketbox.com/poiaeleni/
 
Tηλ. 77777181
 
Τιμή εισιτηρίων € 15

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close