Things to Do , Εκδηλώσεις

Time for tattoo [Quick chat με την Άνδρη Δρουσιώτη]

Αν το σκέφτεσαι, τώρα είναι η ώρα!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2015

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά με το σχεδιασμό τατουάζ;
Από παιδί αγαπούσα την τέχνη, γι' αυτό και σπούδασα ζωγραφική. 
Η τέχνη των τατουάζ ήταν κάτι που θαύμαζα από παλιά, όμως ποτέ δεν σκέφτηκα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό τον τομέα. Ήταν ιδέα του πατέρα μου!

Πού σπούδασες;

Σπούδασα Καλές Τέχνες στο University of the West of England και στη συνέχεια έκανα το μεταπτυχιακό μου στο University of Central Lancashire στη διακοσμητική εσωτερικού χώρου. Ακολούθως, πήρα το δίπλωμά μου στη τέχνη του Τατουάζ.

Σε κοιτούν περίεργα όταν τους λες με τι ασχολείσαι;
Τα άτομα πιο νεαρής ηλικίας αντιδρούν με ενθουσιασμό όταν ακούσουν το επάγγελμά μου. Υπάρχουν και περιπτώσεις φυσικά, που κάποια άτομα (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) αντιδρούν επιφυλακτικά.


Εσύ πόσα τατουάζ έχεις πάνω στο σώμα σου;
Έχω 16 τατουάζ.


Ποια είναι η καταλληλότερη περίοδος για να χτυπήσουμε ένα τατουάζ και πότε είναι καλύτερα να το αποφύγουμε;
Όποτε κι αν αποφασίσει κάποιος να κάνει ένα τατουάζ, σημασία έχει η φροντίδα του για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και η απο- φυγή της άμεσης επαφής του με τον ήλιο. Γι' αυτό και δεν συνιστάται η καλοκαιρινή περίοδος.

 


Δεν είναι μια επίπονη διαδικασία; Κάποια άτομα πονούν περισσότερο και κάποια λιγότερο. Εξαρτάται πάντα από το σημείο όπου θα χτυπηθεί το tattoo, αλλά και από το άτομο. Υπάρχουν όμως και οι τοπικές αναισθητικές κρέμες που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον πόνο.

 

Το... λάθος τατουάζ διορθώνεται;

Όταν κάποιος μετανιώσει για ένα tattoo, υπάρχει η μέθοδος του cover up, με την οποία γίνεται η επικάλυψη με άλλο τατουάζ αλλά και η μόνιμη αφαίρεση με τη μέθοδο laser.

Ποια σχέδια είναι πολύ δημο- φιλή στο κυπριακό κοινό; Τι σου ζητούν πιο συχνά;
Οι περισσότεροι πελάτες μου προτιμούν να γράφουν προσωπικά μηνύματα και quotes. Επίσης κάποια σχέδια τα οποία έχουν πολύ ζήτηση είναι τα πουλιά, το σύμβολο του απείρου, τα τριαντάφυλλα και γενικότερα τα λουλούδια. Πολλοί επίσης προτιμούν τα Maori για
μεγαλύτερα tattoo, συνήθως στα χέρια.

 

Το τατουάζ είναι τρεντ της επο- χής; Γιατί κάποιος πρέπει να μπει στη διαδικασία να χτυπήσει ένα μόνιμο σχέδιο πάνω στο σώμα του;

Θεωρώ πως τα τατουάζ δεν είναι τρεντ της εποχής, έχουν ιστορία 7000 χρόνων και κατά καιρούς έχουν εκφράσει διάφορους πολιτισμούς, κουλτούρες, θρησκείες κ.λπ. Η τέχνη τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα και κατά προσωπική μου άποψη θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

 

Πού μπορούμε να σε βρούμε;

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω της σελίδας μου στο Facebook (Andry Drousioty), όπου μπορεί επίσης να δει και μέρος της δουλειάς μου. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close