25 January 2015
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Μια παιδική παράσταση κατά του ρατσισμού [στον ΘΟΚ]

To "Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί" του Volker Ludwig είναι η νέα παράσταση της Σκηνής 018 του ΘΟΚ που κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα βάλει ο μικρός Σύριος την Πακιστανούλα να πλύνει το αμάξι του Παπαδάκη; Πώς ο Γιάννης και η Δώρα θα μάθουν στην Αϊσέ να ονειρεύεται στα Ελληνικά;

Και πώς θα τους μάθει ο Σαμίρ να παίζουν τον κυπριακό Ζίζιρο στα Αραβικά; Μπορούν δυο μπαμπάδες και τέσσερα πιτσιρίκια να περάσουν καλά όλοι μαζί στο κάμπινγκ; Να γίνουν φίλοι μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο;  Μα δε μιλούν την ίδια γλώσσα! Μπορείς να γιορτάσεις μαζί τους; Μα σου φάγανε την αγαπημένη σου θέση!

Να παίξεις και να τραγουδήσεις παρέα με "ενοχλητικούς γείτονες" που σου χαλούν τις διακοπές σου; Μα αυτοί βάζουν τη μουσική στη διαπασών!

 

Κι οι άλλοι εισβάλλουν στη σκηνή σου νυχτιάτικα! Πώς θα τα βάλουν ο Κύπριος κι ο Σύριος με το διευθυντή; Μαζί! Και πώς θα συνεννοηθούν με τόσες διαφορετικές γλώσσες; Θα σου πουν τα παιδιά!

 

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει το έργο του Φόλκερ Λούντβιχ "Μια γιορτή στου Αλ- Νουρί". Μια ανατρεπτική κωμωδία για το ρατσισμό και την πολιτισμική συμφιλίωση που απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών –και όλων των ηλικιών!

 

Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου -δημιουργοί του πρωτοποριακού παιδικού έργου "ο Μορμόλης". Στη Γερμανική εκδοχή με τίτλο "Μια Γιορτή στου Παπαδάκη",  η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες!

 

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Φώτης Γεωργίδης (Τάρεκ Αλ-Νουρί), Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος (Σαμίρ), Άντρη Αγγελίδου (Δώρα), Τζούλιο Φιλίππο Ντ’Ερρίκο (Γιάννης), Μιχάλης Σοφοκλέους (Τάκης Παπαδάκης), Άντρια Ζένιου (Αμπίρα).

Ώρα: 10.30. Είσοδος: €6. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 77772717.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close