Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2014
Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο μεγάλες ενότητες:
Η πρώτη ενότητα με τίτλο "Εικόνες της Καθημερινότητας – Εικόνες της Τέχνης" και με 20 έργα, αποτελείται απο τις εξής υποενότητες:
- Καρουσέλ (Carousel) – Τρίπτυχο
- Άνεμος και Βροχή (Wind and Rain) – Τρίπτυχο
- Παιδιά και Χαρταετοί (Kids and Kites) – Τρίπτυχο
- Παιδιά και Μπαλόνια (Kids and Balloons) – Τρίπτυχο
- Άλματα (Jumps) – Τρίπτυχο
- Σαπουνόφουσκες (Bubbles)
- Παιδια στο Πάρκο (Kids at the Park) – Ενωμένο Τρίπτυχο
- Άλματα (Jumps) – Ενωμένο Τρίπτυχο
Η δεύτερη ενότητα με τίτλο: "Ψηφιδωτά εμπνευσμένα από την Παλιά Λευκωσία", αποτελείται απο 8 έργα με συνδυασμους μοτίβων απο την Παλιά Λευκωσία και αφηρημένους σχηματισμούς σε μοναδικές συνθέσεις.
Η Ελένη Μελή σπούδασε Art and Art Education στην Αμερική. Πήρε το Β.Α. degree (Bachelor of Arts in Art and Art Education) από το Westfield State College, Westfield, Massachusetts, U.S.A., το M.A.T. (Master of Arts in Teaching) from the University of Massachusetts, Amherst, Massachusetts, U.S.A. (Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στην Αμερική) και το PhD in “Teacher Development and Educational Change” από το University of London. Μετά τις σπουδές της στην Αμερική, είχε διδάξει στο “Art Department” του George Walter Vincent Smith Art Museum in Springfield, Massachusetts.
Έχει διατελέσει καθηγήτρια Τέχνης και Βοηθός Διευθύντρια σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης από το 1979. Σήμερα είναι Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης στην Διευθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ. Έχει συγγράψει βοηθήματα στη διδασκαλία της Τέχνης για τους καθηγητές Τέχνης της Μέσης Εκπαίδευσης, έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια, σε σεμινάρια για τη διδασκαλία της Τέχνης και συμμετείχε σε επιτροπές ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων για την Τέχνη στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει διδάξει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το μάθημα: "Διδακτική της Τέχνης" στα πλαίσια της Προϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών, όπως επίσης και Αισθητική Εκτίμηση Έργων Τέχνης σε ενήλικες στα Επιμορφωτικά μαθήματα του ΥΠΠ. Έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αμερική και στην Κύπρο. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Αμερική (Maliotis Cultural Center in Boston), Αγγλία, Ελλάδα και Κύπρο (2 έργα στην κρατική συλλογή του ΥΠΠ και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές).
Η έκθεση σκοπό έχει να παρουσιάσει δημιουργία, να επικοινωνήσει, να ευχαριστήσει, να ενθουσιάσει αλλά και ταυτόχρονα να προβληματίσει μέσα από την ανακάλυψη. Δεν προσφέρει απλά ένα οπτικό αποτέλεσμα.
-
Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
06 Δεκεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου 2014
Σχετικά
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη "Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο"
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του Χριστόφορου Σάββα
Oι φωτογραφίες και τα κείμενα του Ανδρέα Γρηγορά στο Έρμα
Μία έκθεση με τίτλο “Φωτογραφίες Τζιαι Λέξεις ή το Αντίθετο”
Πάμε στο Πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα για την πρώτη εντυπωσιακή έκθεση έργων «The Archive» των φοιτητών του πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Mε αφίσες, τυπογραφικές συνθέσεις, fashion collections, βίντεο, μικρού μήκους ταινίες, διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές και websites
Women in Focus: Η γυναίκα του 20ού αιώνα μέσα από το βλέμμα των μεγαλύτερων φωτογράφων της ιστορίας
Μια Εμβληματική Έκθεση Φωτογραφίας που θα καθηλώσει
Θάλασσα, Ουρανός και Γη: Έκθεση του Πόλυ Γερολεμίδη στη Λεμεσό
Η έκθεση συγκροτείται ως ένα στοχαστικό εικαστικό σύνολο, όπου το τοπίο δεν λειτουργεί απλώς ως εικόνα, αλλά ως πεδίο εμπειρίας και εσωτερικής παρατήρησης
Διεθνή ονόματα της σύγχρονης τέχνης σε έκθεση Λεμεσό από την Kapopoulos Fine Arts
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής
Οι Θαλασσοψυχισμοί της Ρένας Αρτεμίου στην Γκαλερί Αποκάλυψη
Η ζωγράφος αποδίδει το θέμα της μέσα από χρωματική και συνθετική αρτιότητα
Νέα εικαστική έκθεση με έργα από πενάκι εμπνευσμένα από το σινεμά
Η έκθεση προσκαλεί το κοινό να προσεγγίσει τα έργα ως χώρους συναισθημάτων και ιστοριών
Μαρτυρίες ενός αθέατου χρόνου: Αναδρομική έκθεση Ανδρέα Παρασκευά
Η έκθεση λειτουργεί ως μια συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν του καλλιτέχνη
Η γκαλερί Γκλόρια φιλοξενεί την έκθεση του Ρήνου Στεφανή
Με τίτλο «Ο Άνθρωπος που κουβαλά τρύπες»
CHROMA by Her: Μια εικαστική συνάντηση δέκα γυναικών ζωγράφων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Την έκθεση του Κωνσταντίνου Μάσσου, με τίτλο «Liminal Spaces», πρέπει να τη δεις
Στην γκαλερί Stand In Line στη Λευκωσία θα θαυμάσεις τα έργα ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη