Wine Guide , Εστιατόρια

Κρασί: Λίγη πολυτέλεια δεν βλάπτει!

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε το κρασί είναι πάντα μια πολύ καλή και ευπρόσδεκτη λύση ευζωίας και επιλογής δώρου

Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2014

Μπαίνουμε πλέον και σε άλλο mood, πιο γιορτινό. Αλλαγή καιρού, ώρας, αλλαγή των συνηθειών μας και αλλαγή γενικά και στο κρασί μας. Σε φόντο ερυθρό λοιπόν αρχίζουμε τη γευστολογική μας περιπέτεια με εκπληκτικά newcomers από τον κόσμο της μόδας.

 

2011 Cavalli Tenuta Degli Dei Le Redini, Toscana IGT, Ιταλία (Διανομείς Acqua Zoe)

Κρασιά με τη σφραγίδα των θεών όπως μεταφράζεται στα Ελληνικά. Ο Tommaso, ο μεγαλύτερος γιος του Roberto Cavalli φαίνεται να προτιμά τον υπομονετικό και ήσυχο κόσμο του κρασιού παρά τη φρενήρη ζωή της μόδας στο φημισμένο οίκο του πατέρα του. Το Le Redini είναι χαρμάνι Μερλό (90%) και Αλικάντε (10%). Οίνος με βαθύ πορφυρό χρώμα, ωριμάζει περίπου 10 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια. Ένα πολύπλοκο και μεστό ερυθρό κρασί που είναι ιδιαίτερα φιλικό λόγω της ιδιαίτερα ζεστής χρονιάς της εσοδείας του. Όμορφα τυπικά αρώματα και πλούσιες τανίνες ζωγραφίζουν την ποιοτική αυτή ετικέτα. Σύνθετο καθαρό άρωμα ώριμων, σκούρων φρούτων, καραμέλας, κέδρου και σοκολάτας που εναλλάσσονται με νότες γλυκών μπαχαρικών, σε ένα σύνολο απόλυτης γευστικής αρμονίας. Προτείνεται ανεπιφύλακτα… με καλή δυνατότητα παλαίωσης.

2009 Cavallu Tenuta Degli Dei, Toscana IGT, Ιταλία (Διανομείς Acqua Zoe)

Χαρμάνι από τρεις ποικιλίες -Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Petit Verdot. Εκλεκτή ετικέτα για τους φίλους των πλούσιων και σύνθετων ερυθρών κρασιών. Χαρακτηρίζεται από όμορφη αρωματική πολυπλοκότητα και τέλεια ισορροπία. Ενδείκνυται για μεγάλη παλαίωση. Χαρακτηρίζεται από όμορφη αρωματική πολυπλοκότητα και τέλεια ισορροπία. Η μύτη του μας κερδίζει με το δυνατό φρουτώδη χαρακτήρα του, αλλά και ζωικά αρώματα, ενώ στο στόμα ο χαρακτήρας γίνεται πολύ πιο φιλικός και οικείος. Ένα κρασί με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.

2011 Διάπορος Κυρ Γιάννη, Τ.Ο. Ημαθίας, Ελλάδα (Διανομείς Κάβα Διονύσιον)

Επιλεγμένη ερυθρή ετικέτα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη με συναισθηματική αξία για την οικογένεια Μπουτάρη, που αντικατοπτρίζεται στο όμορφο αυτό κρασί. Ένα πολύ καλό Ξινόμαυρο, που, με την προσθήκη μίας μικρής ποσότητας Syrah, αποκτά πικάντικο χαρακτήρα. Από το μπουκέτο που αναδύεται στο ποτήρι, ο γευσιγνώστης συνειδητοποιεί αμέσως τη διαφοροποίηση αυτού του Ξινόμαυρου: ώριμα μαύρα φρούτα σε ένα πολύπλοκο δέσιμο με αρώματα μαύρης σοκολάτας, ξανθού καπνού και πιπεριού, σημάδια των 20 μηνών παρουσίας της δρυός. Στο στόμα, λαμβάνει γενναιόδωρα τις καλά δομημένες, σμιλεμένες τανίνες που έχουν ριζώσει σε ένα στρώμα λιπαρότητας. Βελούδινο αλλά και ‘ζόρικο’ όπου χρειάζεται το κρασί αυτό προορίζεται για γευστικούς συνδυασμούς υψηλού επιπέδου. Η επίγευσή του κρατά για ώρα σε διέγερση τα αισθητήρια της γλώσσας.

2007 Οινοποιείο Μπουτάρη Legacy 1879, ΠΟΠ Νάουσα, Ελλάδα (Διανομείς Φώτος Φωτιάδης ΛΤΔ). Θα είναι διαθέσιμο σύντομα.

Το νέο premium Ξινόμαυρο της Boutari αποτείνει φόρο τιμής στη μακρά παράδοση της εταιρείας που ξεκινά το 1879. Από το μπουκέτο που αναδύεται στο ποτήρι, ο γευσιγνώστης συνειδητοποιεί αμέσως τη διαφοροποίηση αυτού του Cru Ξινόμαυρου από συγκεκριμένο αμπελοτόπι στο Τρίλοφο Νάουσας. Ώριμα μαύρα φρούτα σε ένα πολύπλοκο δέσιμο με αρώματα μαύρης σοκολάτας, ξανθού καπνού και πιπεριού, σημάδια των 12 μηνών παρουσίας της Γαλλικής δρυός. Στο στόμα, λαμβάνει γενναιόδωρα τις καλά δομημένες, σμιλεμένες τανίνες, που έχουν ριζώσει σε ένα στρώμα λιπαρότητας. Η επίγευσή του κρατά για ώρα σε διέγερση τα αισθητήρια της γλώσσας. Ένα εξαιρετικό κρασί από την περίφημη λίστα των ελίτ της Μπουτάρη, που έχει ως στόχο να προσφέρει στον καταναλωτή κρασιά εγγυημένης ποιότητας που καλύπτουν όλο το εύρος γεύσεων και προτιμήσεων σε άριστη σχέση ποιότητας-τιμής.

2010 Οινοποιείο Έζουσα, Syrah, Τ.Ο. Πάφου, Κύπρος (Διανομείς Όθων Γαλανός)

Χρώμα το οποίο οπτικά μαγνητίζει, απόλυτα διαυγές και λαμπερό, με βάθος και πορφυρές ανταύγειες. Η μύτη είναι το βαρύ πυροβολικό του κρασιού και η πρώτη υποψία για την ποιότητα με την οποία θα έρθουμε σε επαφή. Η έντασή της ζαλίζει, όπως και τα ώριμα μαύρα και κόκκινα φρούτα και ο γλυκός μπαχαρένιος χαρακτήρας που θυμίζει βανίλια, κανέλα και γαρίφαλο. Διάχυτη βοτανικότητα και νύξεις από σοκολάτα γάλακτοςκαι καραμέλα βουτύρου. Στο στόμα το κρασί έχει όγκο χωρίς όμως να είναι blockbuster, με το αλκοόλ να κρύβεται περίτεχνα και να ισορροπεί με φρούτο και οξύτητα. Τανίνες λεπτόκοκκες, στις οποίες η χρήση ενός μικρού ποσοστού Syrah στο χαρμάνι, δίνει μια μικρή ώθηση. Η Γαλλική Δρυς δίνει στο κρασί ισορροπημένα δρύινα αρωματικά χαρακτηριστικά, το φρούτο είναι πιο όξινο στο στόμα ενώ η επίγευση είναι μακριά σε διάρκεια, εξελίσσοντας τα αρχικά φρουτώδη χαρακτηριστικά σε αρωματικές νύξεις από μέλι, κηρήθρα και καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς.

2010 Ινό Chateau Zanatzia, ΕΤΚΟ, Τ.Ο. Λεμεσός

Γεμάτο και πλούσιο ερυθρό από Cabernet Sauvignon που θα ενθουσιάσει τους φίλους των πληθωρικών ερυθρών κρασιών. Τυπικά αρώματα, καλή επιρροή της δρυός του βαρελιού, αυστηρές τανίνες και καλή οξύτητα κάνουν το Cabernet Sauvignon της οικογένειας Χατζηπαύλου μία δυνατή επιλογή για μεγάλες κρεατοφαγίες. Βαθύ κόκκινο με καφετιές ανταύγειες. Έντονα και πυκνά αρώματα ώριμων φρούτων με νότες κέδρου, σοκολάτας και καπνού αρμονικά δεμένα με ένα πλούσιο μπουκέτο παλαίωσης. Δαμάσκηνα, μούρα κι άλλα φρούτα του δάσους συνυπάρχουν με ανταύγειες φρέσκιας μόκας δημιουργώντας αυτόν τον εξαιρετικά πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Στόμα πλούσιο, στρογγυλό με μακρά επίγευση.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close