Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Κουζίνα Θεάτρου [εργαστήρι για παιδιά]

Εργαστήρι θεάτρου στην αγγλική γλώσσα, για παιδιά 6-11 χρονών, από το θέατρο Ειδεκανού

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2014

Κατσαρόλες, μεταμόρφωση, χάρτινες και πλαστικές σακούλες, χαρακτήρες, φλιτζάνια και πιάτα, μακαρόνια και ρύζι, ενέργεια, ζάχαρη και καφές. Αυτές είναι οι έννοιες που θα "επικρατήσουν" στο παιδικό θεατρικό εργαστήρι που διοργανώνει το θέατρο Ειδεκανού.

 

Το θέατρο Ειδεκανού οργανώνει εργαστήρι Θεάτρου για παιδιά ηλικίας 6 με 11 χρονών το Σάββατο 25 Οκτωβρίου από τις 16:00 μέχρι τις 18:00 στο Πρακτορείο (Νικηταρά 19, Άγιοι Ομολογητές). Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, αλλά είναι ευπρόσδεκτα και παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε παιχνίδια ακολουθώντας απλές οδηγίες στα αγγλικά.

 

Δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικότητας αλλά και της συνεργασίας, τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο εργαστήρι θα κληθούν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών να δημιουργήσουν μία σύντομη θεατρική δράση που θα περιλαμβάνει στοιχεία και ιδέες από ένα πολύ οικείο χώρο του σπιτιού μας, την κουζίνα.

Με οδηγό το παιχνίδι που αποτελεί την φυσική γλώσσα των παιδιών, θα πειραματιστούμε με αντικείμενα (κατσαρολικά, σακούλες, δοχεία και άλλα μαγειρικά σκεύη και εργαλεία) καθώς και υλικά (π.χ. ζάχαρη, καφές, μακαρόνια) της κουζίνας, εντάσσοντάς τα στον κόσμο του θεάτρου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν ότι η θεατρική πράξη αλλά και κάθε μορφή τέχνης μπορεί να ξεκινά από "καθημερινές ρουτίνες" και "φτωχά" υλικά. 

 

Δραστηριότητες στην Κουζίνα Θεάτρου:

  • Πώς μεταμορφώνομαι σε λαχανικό;
  • Αυτοσχέδιες συνταγές
  • Ένα εργαλείο κουζίνας μεταμορφώνεται σε…;
  • Μάγειρες εκτός ελέγχου
  • Μουσική και ρυθμός από υλικά κουζίνας

 

Και όλα αυτά θα γίνουν υπό την καθοδήγηση των Έλενας Παυλίδου και Νικολέττας Βερύκιου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close