Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2014
21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το επιτυχημένο μυθιστόρημα της Lois Lowry ‘The Giver’ (με πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων διεθνώς) μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Philip Noyce (‘Salt’), με τους Jeff Bridges και Meryl Streep (με κατάλευκο μαλλί) να συμμετέχουν στο cast και να ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας.
Βρισκόμαστε στο μέλλον, σε έναν ουτοπικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν πια πόλεμοι, ασθένειες, πείνα και ρατσισμός και που κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένο ρόλο στην κοινωνία. Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο νεαρός Jonas (Brenton Thwaites), του οποίου θα ανατεθεί ο ρόλος του ‘Προστάτη της Μνήμης’. Σύντομα όμως θα αρχίσει να ανακαλύπτει τα σκοτεινά και πολύπλοκα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη φαινομενικά τέλεια κοινωνία που ζει... Ο προκάτοχός του (Jeff Bridges) θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.
O Jonas θέλει να ξεφύγει απ’ αυτόν τον προστατευμένο κόσμο προκειμένου να σωθεί ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του – κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ κατά το παρελθόν.
Στην ταινία (που μας θυμίζει κάτι από ‘The Hunger Games’, κάτι από ‘Snowpiercer’ και κάτι από ‘Divergent’) συμμετέχουν ακόμα οι Katie Holmes, Alexander Skarsgard και Taylor Swift.
-
Κ-Cineplex 1-5 Λεμεσός
24 Οκτωβρίου - 30 Οκτωβρίου 2014
Σχετικά
Ο Τζέιμς Κάμερον μιλάει για το μέλλον του «Avatar»
Μετά τη σαρωτική αλλά πιο συγκρατημένη εμπορικά πορεία του «Avatar: Φωτιά και Στάχτη», ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτεται να ολοκληρώσει τα επόμενα φιλμ πιο γρήγορα και με μικρότερο κόστος.
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Το «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3» φέρνει μια νέα εποχή για τη Μία Θερμόπολις
Η Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφει ως βασίλισσα της Τζενοβίας και, σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια Αντέλ Λιμ, οι fans μπορούν να περιμένουν «πολλές απολαυστικές επιστροφές» από το original cast.
Αρχίζει απόψε το Φεστιβάλ των Καννών: 22 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα -Οι ελληνικές συμμετοχές
Με τη φιλόδοξη κωμωδία εποχής του Πιερ Σαλβαντορί, «La Vénus électrique», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο