Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2014
21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το επιτυχημένο μυθιστόρημα της Lois Lowry ‘The Giver’ (με πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων διεθνώς) μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Philip Noyce (‘Salt’), με τους Jeff Bridges και Meryl Streep (με κατάλευκο μαλλί) να συμμετέχουν στο cast και να ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας.
Βρισκόμαστε στο μέλλον, σε έναν ουτοπικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν πια πόλεμοι, ασθένειες, πείνα και ρατσισμός και που κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένο ρόλο στην κοινωνία. Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο νεαρός Jonas (Brenton Thwaites), του οποίου θα ανατεθεί ο ρόλος του ‘Προστάτη της Μνήμης’. Σύντομα όμως θα αρχίσει να ανακαλύπτει τα σκοτεινά και πολύπλοκα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη φαινομενικά τέλεια κοινωνία που ζει... Ο προκάτοχός του (Jeff Bridges) θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.
O Jonas θέλει να ξεφύγει απ’ αυτόν τον προστατευμένο κόσμο προκειμένου να σωθεί ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του – κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ κατά το παρελθόν.
Στην ταινία (που μας θυμίζει κάτι από ‘The Hunger Games’, κάτι από ‘Snowpiercer’ και κάτι από ‘Divergent’) συμμετέχουν ακόμα οι Katie Holmes, Alexander Skarsgard και Taylor Swift.
-
Κ-Cineplex 1-5 Λεμεσός
24 Οκτωβρίου - 30 Οκτωβρίου 2014
Σχετικά
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους
Λίαμ Νίσον: Κινηματογραφική επιστροφή με το θρίλερ δράσης «Κωδικός Τεχεράνη»
Το κυνήγι του χρήματος οδηγεί σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή
4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους
Αγωνία σε ιλιγγιώδες ύψος, σκοτεινός Πινόκιο, προϊστορικές περιπέτειες και ένας σπουδαίος Willem Dafoe συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού
Στην όμορφη αυλή του Έρμα για θερινό σινέμα και τον Σεπτέμβριο
Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπέροχες ταινίες, με ελεύθερη είσοδο
EXPLICIT: Το νέο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Ριάλτο
Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2026 και θα περιλαμβάνει ταινίες που τόλμησαν να ανοίξουν νέους δρόμους στη γλώσσα του σινεμά
Tο σίκουελ του «Once Upon A Time in Hollywood» με τον Μπραντ Πιτ απέκτησε τίτλο και ημερομηνία πρεμιέρας
Ο Cliff Booth, ο θρυλικός κασκαντέρ και βετεράνος πολέμου που χάρισε στον Μπραντ Πιτ το πρώτο του Όσκαρ ερμηνείας στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη