Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2014
21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το επιτυχημένο μυθιστόρημα της Lois Lowry ‘The Giver’ (με πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων διεθνώς) μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Philip Noyce (‘Salt’), με τους Jeff Bridges και Meryl Streep (με κατάλευκο μαλλί) να συμμετέχουν στο cast και να ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας.
Βρισκόμαστε στο μέλλον, σε έναν ουτοπικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν πια πόλεμοι, ασθένειες, πείνα και ρατσισμός και που κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένο ρόλο στην κοινωνία. Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο νεαρός Jonas (Brenton Thwaites), του οποίου θα ανατεθεί ο ρόλος του ‘Προστάτη της Μνήμης’. Σύντομα όμως θα αρχίσει να ανακαλύπτει τα σκοτεινά και πολύπλοκα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη φαινομενικά τέλεια κοινωνία που ζει... Ο προκάτοχός του (Jeff Bridges) θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.
O Jonas θέλει να ξεφύγει απ’ αυτόν τον προστατευμένο κόσμο προκειμένου να σωθεί ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του – κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ κατά το παρελθόν.
Στην ταινία (που μας θυμίζει κάτι από ‘The Hunger Games’, κάτι από ‘Snowpiercer’ και κάτι από ‘Divergent’) συμμετέχουν ακόμα οι Katie Holmes, Alexander Skarsgard και Taylor Swift.
-
Κ-Cineplex 1-5 Λεμεσός
24 Οκτωβρίου - 30 Οκτωβρίου 2014
Σχετικά

Προβολή της ταινίας "Η Ωραία της Ημέρας" στο Πάνθεον
Η πρώτη από τις 5 ταινίες του προγράμματος προβολών "Η Αγάπη είναι Παράξενη"


Ρεκόρ για το Bridget Jones 4 στη Βρετανία
Η rom-com ταινία με τη Ρενέ Ζελβέγκερ πέρασε ακόμη και το άνοιγμα του «Oppenheimer».

Ο Ματ Ντέιμον στην πρώτη φωτογραφία ως Οδυσσέας στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν
Ο διάσημος σκηνοθέτης ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή της «Οδύσσειας» του Ομήρου

Νεκρή στο σπίτι της βρέθηκε η Νοτιοκορεάτισσα ηθοποιός Κιμ Σαε-ρον
Το 2022, η καριέρα της επλήγη από ένα περιστατικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, για το οποίο της επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο

Βραβεία Bafta: Τα βρετανικά Όσκαρ απονεμήθηκαν στο Royal Festival Hall του Λονδίνου
Οι μεγάλοι νικητές και οι εκπλήξεις

Η υποψήφια ταινία για 13 Όσκαρ και η 4η ταινία Bridget Jones ανάμεσα στις πρεμιέρες της βδομάδας
Τι νέο παίζει στις κυπριακές αίθουσες


Στους κινηματογράφους η κυπριακής παραγωγής ταινία ANIMAL
Υποψήφια στις πέντε ταινίες του Ευρωπαϊκού Βραβείου Κοινού LUX - Το κοινό καλείται να ψηφίσει την καλύτερη ταινία

Ο Μίκης Θεοδωράκης γίνεται ταινία από τη σκηνοθέτρια της Φόνισσας
Λίγους μήνες αφότου το 2025 ανακοινώθηκε ως «Αφιερωματικό Έτος Μίκη Θεοδωράκη», έρχεται ταινία για τον θρυλικό μας συνθέτη.

«Κόβει» την ανάσα το νέο τρέιλερ του «Mission: Impossible -The Final Reckoning»
Πότε κάνει πρεμιέρα [βίντεο]

Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με θρίλερ και πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν
Ένα ακόμη, νέο πρότζεκτ στα σκαριά.