Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2022
Όταν πρωτοσυναντάμε την Αμίνα, λυγίζει σίδερα. Αυτή είναι η δουλειά της. Αφαιρεί από τα τεράστια λάστιχα των φορτηγών το εσωτερικό μέταλλο και το σμιλεύει σε καλάθια, που μετέπειτα πουλάει στους δρόμους. Έτσι μεγάλωσε την έφηβη πλέον κόρη της. Έτσι επιβίωσε από τη στιγμή που η οικογένειά της την αποκήρυξε και την έδιωξε – όταν έμεινε έγκυος από τον άντρα που αγαπούσε, τον άντρα που την παράτησε.
Από τότε η Αμίνα λυγίζει σίδερα. Δεν δέχεται την πρόταση γάμου του πολύ μεγαλύτερού της γείτονα, που δεν χάνει ευκαιρία να της θυμίσει ότι χρειάζεται ένα αρσενικό να την προστατεύει και να της βγάλει την ρετσινιά της "εύκολης" γυναίκας, της ανύπαντρης μητέρας. Αλλά η Αμίνα δεν λυγίζει, λυγίζει σίδερα. Ζει για την κόρη της. Μόνο που η κόρη μοιάζει ότι ακολουθεί την μοίρα της μητέρας της: μένει έγκυος στα 15 της χρόνια. Το κορίτσι θέλει να κάνει έκτρωση, κάτι κοινωνικά και θρησκευτικά απαγορευμένο στη χώρα τους.
Τι θα επικρατήσει; Ο δεσμός μητέρας-κόρης, ή οι θρησκευτικοί δεσμοί που θέλουν τις γυναίκες για πάντα υποδεέστερες, για πάντα εξαρτημένες;
Το "Lingui" του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Mahamat Saleh Haroun, μια δραματική κοινωνική ταινία, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, που μας έρχεται από το αφρικανικό Τσαντ και απέσπασε πολύ καλές κριτικές, θα προβληθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 20.30, στο Θερινό σινεμά στο Μουσείο Πιερίδη στη Λάρνακα, από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου.
Σχετικά
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει στα 90 του με νέα ταινία στη Μαδρίτη
Στα 90 του χρόνια, ο Γούντι Αλεν ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω από την κάμερα με ένα φιλόδοξο νέο πρότζεκτ, γυρισμένο στην Ισπανία και για πρώτη φορά στη Μαδρίτη.
Η ταινία που απειλεί να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ
Οι «Αμαρτωλοί» του Ράιαν Κούγκλερ φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία στα Όσκαρ 2026, διεκδικώντας έως και 15 υποψηφιότητες
O Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες
Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.
3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Παραλίμνι
Το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ομάδας SYNOΨIS του Π.Σ. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ έρχεται και φέτος τον Μάρτιο 2026 με ξεχωριστές βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμo
Χρυσές Σφαίρες 2026: Όλοι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Σάρωσαν το «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και «Adolescence»
Τιμητική βράβευση των Έλεν Μίρεν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ από τις Χρυσές Σφαίρες
Σε μια συγκινητική τελετή όπου έδωσε το «παρών» η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δύο ηθοποιοί σύμβολα της εποχής τους, σε σινεμά και τηλεόραση, έλαβαν την αρμόζουσα διάκριση.
Actor Awards: Ρεκόρ για την ταινία «Μια Μάχη μετά την Άλλη» με 7 υποψηφιότητες
Πέντε υποψηφιότητες στη σειρά «The Studio». Η τελετή απονομής των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών SAG-AFTRA θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στις κυπριακές αίθουσες
Oι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στους κινηματογράφους
Το «Avatar: Fire and Ash» ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε 18 ημέρες
Η νέα ταινία του franchise έσπασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο box office
Zootopia 2: H ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Με 1,46 δισεκατομμύρια δολάρια κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε το «Frozen» από το 2019.
Τις Παρασκευές βλέπουμε δωρεάν κυπριακό κινηματογράφο στα Λύμπια
Μια δυνατή κινηματογραφική εμπειρία με κυπριακή υπογραφή