Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2026
Το κρασοχώρι Μαλλιά της επαρχίας Λεμεσού έχει μακρά παράδοση στην αμπελουργία και συνδέεται στενά με τις γιορτές του κρασιού και του σταφυλιού.
Εξ ου και φέτος, για άλλη μία χρονιά, ετοιμάζεται να γιορτάσει τον πλούτο της κυπριακής αμπελουργικής παράδοσης, με τη Γιορτή Οίνου & Σταφυλιού να προσκαλεί ντόπιους και επισκέπτες σε ένα όμορφο διήμερο γεμάτο κρασί, γεύσεις, μουσική και διασκέδαση.
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026, με την έναρξη και τις δύο ημέρες να δίνεται στις 17:00, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για ένα φθινοπωρινό αντάμωμα στην κυπριακή ύπαιθρο.
Στο επίκεντρο θα βρίσκονται φυσικά τα κυπριακά κρασιά και τα προϊόντα του σταφυλιού, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά προϊόντα, μέσα από μια γιορτή που αναδεικνύει τις γεύσεις και την παραγωγή του τόπου.
Το πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και χορό, ενώ δεν θα λείψουν οι δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ώστε η γιορτή να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για όλη την οικογένεια.
Με σύνθημα «Γεύση • Παράδοση • Μουσική • Χαρά!», η Μαλλιά ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον κόσμο για ένα διήμερο αφιερωμένο στο κρασί, το σταφύλι και την κυπριακή παράδοση.
Τη διοργάνωση αναλαμβάνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαλλιάς, με τη στήριξη του Συνδέσμου Αποδήμων και Φίλων Μαλλιάς.
>> Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026, Μαλλιά, επ. Λεμεσού, 17:00.
Σχετικά
31 παραδοσιακά φεστιβάλ και μη μάς βγάζουν στους δρόμους, στα πάρκα και στα χωριά αυτό το σαββατοκύριακο
Κρασί στο Όμοδος, μήλα στην Κυπερούντα, street food στο Παλαιχώρι και γιορτές με μουσική και παράδοση, από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου.
Το Παραμάλι ανακοίνωσε το πρόγραμμα για το Φεστιβάλ Αιωνόβιας Ελιάς
30 εκθέτες, παραδοσιακή μουσική από το σχήμ του Μιχάλη Χατζημιχαήλ,
Η Λεμεσός μπαίνει σε φεστιβαλικό ρυθμό: Πρεμιέρα για το 16ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Μια τελετή αφιερωμένη στις ιδέες, πέντε ταινίες και ένα πάρτι στην Πλατεία Ηρώων ανοίγουν τη διοργάνωση το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
Τρώμε ζεστό παλουζέ σε 10 φεστιβάλ στην κυπριακή ύπαιθρο
Αν είσαι από χωριό σίγουρα θα εκτιμάς τον ζεστό και καλό παλουζέ
Όλα όσα θα γίνουν και θα δοκιμάσουμε στο Φεστιβάλ Σταφυλιού και Κυπριακών Εδεσμάτων Αγ. Γεωργίου Σιλίκου
Πάτημα σταφυλιών, δωρεάν παλουζές, δημιουργικά εργαστήρια και παραδοσιακό μαχαλεπί από τη Χρύσω Λέφου
Το Street Food & Art Festival επιστρέφει, ανανεωμένο και δυνατότερο!
Το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου… όλοι πάμε Παλαιχώρι!
Το Πελένδρι μάς κερνά παράδοση στο Φεστιβάλ Ζιβανίας
Στις 7 και 8 Νοεμβρίου, δίνουμε ραντεβού στο Πολιτιστικό Κέντρο Πελενδρίου για ένα διήμερο αφιερωμένο στη ζιβανία.
Το Μονάγρι γιορτάζει τον παλουζέ, τον σιουσιούκκο και την κουμανδαρία
Μια γιορτή αφιερωμένη στις παραδοσιακές γεύσεις της Κύπρου, με δωρεάν είσοδο, μουσική, χορό, εργαστήρια και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Όλα όσα θα γίνουν στο 8ο Φεστιβάλ Μοσφίλου
Το 8ο Φεστιβάλ Μοσφίλου έρχεται με ζωντανή μουσική, παραδοσιακό γλέντι και τοπικά εδέσματα
Δάχτυλα, καττιμέρκα, ρέσι, πισίες, ξεροτήανα κ.ά. σε ένα παραδοσιακό φεστιβάλ στο χωριό
Οι άνθρωποι του χωριού Κελοκέδαρα κρατούν την παράδοση ζωντανή!
Πάμε Επισκοπειό για το Φεστιβάλ Λεμονιού και Λαϊκών Τεχνών Λαπήθου
Μια Κυριακή αφιερωμένη στα αρώματα και τις παραδόσεις της Λαπήθου
Παράλληλες Δράσεις & Ειδικές Προβολές στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Για επτά μέρες, στη Λεμεσό το σινεμά δεν το βλέπεις μόνο. Το συζητάς, το μοιράζεσαι, το φτιάχνεις