Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2026
Η Φύτη Πάφου φορά τα γιορτινά της και μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο γεμάτο παράδοση, μουσική, γεύσεις και δημιουργία, με αφορμή την 3η Γιορτή Φυθκιώτικου Υφαντού, στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2026.
Για δύο ημέρες, η πλατεία του χωριού και οι γύρω χώροι θα γεμίσουν ζωή, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00, με επίκεντρο φυσικά το περίφημο Φυθκιώτικο Υφαντό και την παραδοσιακή κυπριακή τέχνη.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη της υφαντικής μέσα από εργαστήρια Φυθκιώτικου Υφαντού, που θα πραγματοποιούνται στα ανοικτά σπίτια των υφαντριών του χωριού, στο Μουσείο και στο Πολιτιστικό Κτήριο. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται και εργαστήρια παρασκευής χαλουμιού, δίνοντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά κομμάτια της κυπριακής παράδοσης.
Η γιορτή θα έχει φυσικά και άφθονη μουσική, με ελληνική και κυπριακή ζωντανή μουσική και τραγούδι, αλλά και παρουσιάσεις κυπριακών χορών, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι.
Και οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δική τους θέση στη γιορτή, με παιδικές δραστηριότητες, φουσκωτό για μωρά, αλλά και ζωάκια φάρμας στην πλατεία, που αναμένεται να ενθουσιάσουν τα παιδιά. Στο Πολιτιστικό Κτήριο θα φιλοξενείται επίσης έκθεση ζωγραφικής από τη Nikis Art.
Φυσικά, από μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραδοσιακές γεύσεις. Φαγητό, ποτό, λουκουμάδες, πίττες με μέλι και άλλες αγαπημένες κυπριακές λιχουδιές θα συμπληρώνουν την εμπειρία, ενώ περίπτερα με κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα και χειροτεχνήματα θα δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να αγοράσουν τοπικά προϊόντα και δημιουργίες.
Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην παράδοση, την κυπριακή φιλοξενία και την τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Σωματείο Αποδήμων και Φίλων Φύτης – Το Φυτιώτικο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Φύτης.
Για πληροφορίες σχετικά με περίπτερα πώλησης προϊόντων: 96700339 (Γιώργος).
Μια όμορφη αφορμή για να επισκεφθείς τη Φύτη και να ζήσεις από κοντά ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο παράδοση, μουσική και κυπριακές γεύσεις.
>> Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, Πλατεία Φύτης, Πάφος, 10:00–22:00.
Σχετικά
Το Παραμάλι ανακοίνωσε το πρόγραμμα για το Φεστιβάλ Αιωνόβιας Ελιάς
30 εκθέτες, παραδοσιακή μουσική από το σχήμ του Μιχάλη Χατζημιχαήλ,
Η Λεμεσός μπαίνει σε φεστιβαλικό ρυθμό: Πρεμιέρα για το 16ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Μια τελετή αφιερωμένη στις ιδέες, πέντε ταινίες και ένα πάρτι στην Πλατεία Ηρώων ανοίγουν τη διοργάνωση το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
Τρώμε ζεστό παλουζέ σε 10 φεστιβάλ στην κυπριακή ύπαιθρο
Αν είσαι από χωριό σίγουρα θα εκτιμάς τον ζεστό και καλό παλουζέ
Όλα όσα θα γίνουν και θα δοκιμάσουμε στο Φεστιβάλ Σταφυλιού και Κυπριακών Εδεσμάτων Αγ. Γεωργίου Σιλίκου
Πάτημα σταφυλιών, δωρεάν παλουζές, δημιουργικά εργαστήρια και παραδοσιακό μαχαλεπί από τη Χρύσω Λέφου
Το Street Food & Art Festival επιστρέφει, ανανεωμένο και δυνατότερο!
Το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου… όλοι πάμε Παλαιχώρι!
Το Πελένδρι μάς κερνά παράδοση στο Φεστιβάλ Ζιβανίας
Στις 7 και 8 Νοεμβρίου, δίνουμε ραντεβού στο Πολιτιστικό Κέντρο Πελενδρίου για ένα διήμερο αφιερωμένο στη ζιβανία.
Το Μονάγρι γιορτάζει τον παλουζέ, τον σιουσιούκκο και την κουμανδαρία
Μια γιορτή αφιερωμένη στις παραδοσιακές γεύσεις της Κύπρου, με δωρεάν είσοδο, μουσική, χορό, εργαστήρια και πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Όλα όσα θα γίνουν στο 8ο Φεστιβάλ Μοσφίλου
Το 8ο Φεστιβάλ Μοσφίλου έρχεται με ζωντανή μουσική, παραδοσιακό γλέντι και τοπικά εδέσματα
Δάχτυλα, καττιμέρκα, ρέσι, πισίες, ξεροτήανα κ.ά. σε ένα παραδοσιακό φεστιβάλ στο χωριό
Οι άνθρωποι του χωριού Κελοκέδαρα κρατούν την παράδοση ζωντανή!
Πάμε Επισκοπειό για το Φεστιβάλ Λεμονιού και Λαϊκών Τεχνών Λαπήθου
Μια Κυριακή αφιερωμένη στα αρώματα και τις παραδόσεις της Λαπήθου
Παράλληλες Δράσεις & Ειδικές Προβολές στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Για επτά μέρες, στη Λεμεσό το σινεμά δεν το βλέπεις μόνο. Το συζητάς, το μοιράζεσαι, το φτιάχνεις
Η Πάφος στήνει μουσική γιορτή στο άλσος με δωρεάν είσοδο
Το Φεστιβάλ Νεολαίας Πάφου επιστρέφει στις 9 Οκτωβρίου με νέους καλλιτέχνες και live φινάλε από τους ON TOUR