Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2026
Μια ξεχωριστή παράσταση Θεάτρου Σκιών και βιωματικό εργαστήρι που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στην καρδιά της κυπριακής παράδοσης. Το «Κύπρος: Ταξίδι στην Παράδοσή μας» ζωντανεύει, μέσα από την τρυφερή αφήγηση του παππού Στέλιου, εικόνες από μια Κύπρο γεμάτη μνήμες, ήχους και έθιμα: τη σπορά και τον θερισμό, το κέντημα, τη βρύση του χωριού, τον παραδοσιακό κυπριακό γάμο και τις γειτονιές που έσφυζαν από ζωή.
Χειροποίητες φιγούρες Θεάτρου Σκιών, ζωντανή μουσική, αγαπημένα κυπριακά τραγούδια και αυθεντικοί ήχοι της υπαίθρου δημιουργούν μια πολυαισθητηριακή εμπειρία που ξυπνά αναμνήσεις στους μεγαλύτερους και γνωρίζει στα παιδιά τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα βιωματικό εργαστήρι, όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους φιγούρα Θεάτρου Σκιών, ανακαλύπτοντας με δημιουργικό τρόπο μια από τις πιο αγαπημένες μορφές της λαϊκής μας παράδοσης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ελένη Παπαχριστοφόρου (σύλληψη, σενάριο και φιγουροπαίκτρια Θεάτρου Σκιών), Ιάκωβος Κουσιάππας (ζωντανή μουσική, μουσική επιμέλεια, σύνθεση, ηχοληψία και φωτισμός) και Παύλος Κουσιάππας (βοηθός φιγουροπαίκτης, κατασκευή φιγούρων Θεάτρου Σκιών και τεχνική υποστήριξη).
ΧΩΡΟΣ ΚΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Πέρα Πεδί
Κοινοτικό Πάρκο
12.8.2026 | 20:00
Φλάσου
Καφενείο
13.8.2026 | 18:30
Μονιάτης
Θεατράκι
19.8.2026 | 20:00
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τ: 99485477
Σχετικά
Τα πιο μαγικά Χριστούγεννα πάνω στη θάλασσα
Ελάτε να γιορτάσουμε τη λάμψη της μαγείας των Χριστουγέννων στη Μαρίνα Λεμεσού, στις 21 Νοεμβρίου 2026!
Το Mall of Cyprus στήνει χριστουγεννιάτικη αγορά για τις βόλτες του Σαββατοκύριακου
Από τις 21 Νοεμβρίου, το Christmas Market φέρνει δώρα, γιορτινές λιχουδιές και δραστηριότητες για παιδιά στον χώρο στάθμευσης του 1ου ορόφου.
Week Agenda: 11 πολύ καλές προτάσεις για να βγεις αυτή την εβδομάδα
Θέατρο, φλαμένκο, μουσικές βραδιές, λογοτεχνικές συναντήσεις και πίτσα με την παρέα γεμίζουν τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.
Οι Κυβίδες ετοιμάζουν και φέτος Χριστουγεννιάτικο χωριό
Ανακοίνωσαν ημερομηνίες και μία μεγάλη συναυλία
Weekend Agenda: 40 μοναδικές προτάσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο βόλτες, θέατρο και Halloween
Από τις γιορτές παλουζέ και κρασιού στα χωριά μέχρι τις συναυλίες, τις παραστάσεις και τα Halloween parties, όσα ξεχωρίσαμε για τις 30 Οκτωβρίου–1 Νοεμβρίου.
Χριστουγεννιάτικη Αγορά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στη Σωτήρα
Στόχος των διοργανωτών να προωθήσουν το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
30 Χρόνια Pokémon: Το POW! The Shop διοργανώνει δύο μοναδικά events.
Τα Pokémon γιορτάζουν 30 χρόνια με δύο μεγάλες εκδηλώσεις για συλλέκτες στην Κύπρο.
Το πιο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ανακοίνωσε το πρόγραμμά του
Ο Καλοπαναγιώτης φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τα Χριστούγεννα
Μία υπέροχη Λεωφόρος Χριστουγέννων, θα στηθεί και φέτος στο χωριό
Η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» στην Ορμήδεια ετοιμάζεται και πάλι για να ανοίξει τις πύλες της για τους μικρούς και μεγάλους της φίλους
Let’s Do It! Cyprus 2026: Η μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού ολοκληρώνεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας!
Την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, το Together Cyprus προσκαλεί όλους τους πολίτες στην Τελετή Λήξης της Παγκύπριας Εκστρατείας Καθαρισμού
Το The One MOM Show... πάει Λεμεσό
Μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία, η Κρίσταλ δίνει ραντεβού με το κοινό της Λεμεσού
«Αναγνώστες από Κούνια»: Ραντεβού με τα βιβλία για τους μικρότερους αναγνώστες
Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου επιστρέφει στις 31 Οκτωβρίου για βρέφη από 4 μηνών έως 2,5 ετών και τους συνοδούς τους.