Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2026
Με ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών – Κουρδάλων, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε δράσεις που συνδυάζουν τον πολιτισμό, την παράδοση, τον αθλητισμό, την κοινωνική προσφορά και την ψυχαγωγία.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου στις κοινότητες Σπήλια και Κούρδαλι, με την έναρξη να γίνεται την Κυριακή 2 Αυγούστου με το ετήσιο μνημόσυνο δασκάλων και ιερέων των δύο κοινοτήτων.
Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει ο 38ος Γύρος των Σπηλιών, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Αυγούστου, με τη συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών και τη συνεργασία του Σωματείου Δρομέων «Περικλής Δημητρίου». Το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στα Κούρδαλι.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην κοινωνική προσφορά, καθώς την Κυριακή 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια αιμοδοσία, αφιερωμένη στη μνήμη συγχωριανών που έφυγαν από τη ζωή.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη ενημερωτική διάλεξη για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και ακραίων καιρικών φαινομένων, δύο βραδιές τόμπολας, προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους, διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά, καθώς και τη μουσική εκδήλωση «Μουσικές Στιγμές στα Σπήλια», με ζωντανή μουσική και ελεύθερη είσοδο.
Για τους μικρούς φίλους έχει προγραμματιστεί και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, ενώ στις 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 23 Αυγούστου με τη Γιορτή της Παναγίας Σπηλιώτισσας, όπου ο Σύνδεσμος θα προσφέρει πρόγευμα στους πιστούς μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί θερινές κατηχητικές συναντήσεις για παιδιά, καθώς και εκδηλώσεις του Αθλητικού Συλλόγου ΑΡΗΣ Σπηλιών – Κουρδάλων.
Με ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών – Κουρδάλων φιλοδοξεί να προσφέρει ένα ζωντανό και δημιουργικό καλοκαίρι, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά των δύο ορεινών κοινοτήτων.
Σχετικά
Το Παναϊρίν του Χωρκού έρκεται στον Καλοπαναγιώτη!
Ένα χωρκό, δυο κοινότητες και μια μεγάλη γιορτή που φέρνει τον κόσμο κοντά.
Μια βραδιά Αστρονομίας με τηλεσκόπια, Astro Quiz και έναν κορυφαίο Κύπριο αστροφυσικό
Mια ξεχωριστή βραδιά Αστρονομίας στο κέντρο της Λεμεσού, με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, τηλεσκόπια, παρατήρηση του ουρανού και ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων.
World Cleanup Day στην Κύπρο: Τρεις μεγάλες δράσεις καθαρισμού με το City Friends Club
Το City Friends Club καλεί εθελοντές να βοηθήσουν στον καθαρισμό της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Πάφου για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού.
Οι Πάνω Αρόδες ετοιμάζονται (από τώρα) για τα Χριστούγεννα
19–20 Δεκεμβρίου είναι η στιγμή να επισκεφτείτε τις Πάνω Αρόδες. Γιατί;
Ο βρακάς πήρε (και φέτος) τη θέση του
Αρχίζουν οι προετοιμασίες για τη Γιορτή του Κρασιού
Pilates με θέα την ανατολή του ήλιου στον Πρωταρά
Μια διαφορετική εμπειρία ευεξίας περιμένει όσους αγαπούν το Pilates, τη φύση και τα πρωινά που ξεκινούν λίγο πριν ξημερώσει.
Η παράδοση ζωντανεύει σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Γέρι
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση, τη μουσική και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
21 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτήν την εβδομάδα στην Κύπρο
Η ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσα μπορείς να δεις, να κάνεις και να ακούσεις
Τα «Σπιτάκια με Οθόνες» εμφανίζονται στους δρόμους των Αγίων Ομολογητών
Για μία μέρα, οι δρόμοι των Αγίων Ομολογητών κλείνουν για τα αυτοκίνητα και ανοίγουν για περπάτημα, ποδήλατα, παιχνίδια, αγορές, φαγητό, εργαστήρια, μουσική και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες
Τον Οκτώβριο θα πάμε για παλουζέ, τραχανά, χαρουπόμελο, σουτζούκο και ζιβανία στον Κάτω Δρυ
Αναβιώνουμε την πολιτιστική κληρονομιά του Κάτω Δρυ σε μια ξεχωριστή γιορτή
Το ArtCargo Festival επιστρέφει στην Κύπρο τον Οκτώβριο για την πρώτη του διοργάνωση στη Λευκωσία
Περισσότεροι καλλιτέχνες. Περισσότερες συναντήσεις. Περισσότερο “φορτίο” για ξεφόρτωμα
Μια Yoga Αλλιώτικη
Μια ξεχωριστή εμπειρία ευεξίας με τον διεθνούς φήμης αρπιστή Victor Espínola στο Mediterranean Beach Hotel