Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2022
Ο Δήμος Παραλιμνίου κατέχει την πρωτιά στην Κύπρο, όσον αφορά στις βραβευμένες περιοχές νερών κολύμβησης με γαλάζια σημαία για το 2022 αφού βραβεύτηκαν 17 παραλίες του.
Ακολουθεί ο Δήμος της Αγίας Νάπας με 15 και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα με 7.
Συνολικά 74 περιοχές νερών κολύμβησης και οι μαρίνες Λεμεσού και Αγίας Νάπας βραβεύθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία 2022.
Μιλώντας χθες στην παγκύπρια τελετή βράβευσης των παραλιών με τη Γαλάζια Σημαία, που πραγματοποιήθηκε στην μαρίνα Αγίας Νάπας, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ανέφερε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μιας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία, είναι η εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης ενώ λαμβάνονται υπόψη άλλα 33 κριτήρια αξιολόγησης για τις ακτές και 38 για τις μαρίνες, που πιστοποιούν, ανάμεσα σε άλλα, την ασφάλεια των λουόμενων, την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των επισκεπτών, την καθαριότητα και οργάνωση της ακτής και του παράκτιου χώρου, την προστασία του φυσικού πλούτου και την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Στον Δήμο Παραλιμνίου βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία οι παραλίες Κάππαρη, Σκουταρόσπηλιοι, Αγία Τριάδα, Λούμα, Περνέρα, Ποτάμι, Βρυσί Γ, Βρυσί Β΄, Βρυσί Α΄, Πρωταράς, Βυζακιά, Βρυσούδια, Γλυκύ νερό, Μηνάς, Nissia Garden, Νησσιά και η Βάλη του Χατζηξενή.
Στην Αγία Νάπα βραβεύτηκα οι παραλίες Κόλπος Κόννος, Λιμνάρα, Άμμος του Καμπούρη, Γλυκύ νερό, Πανταχού, Λούκκος του Μάντη, Κατσαρκά, Περνέρα, Βαθειά γωνιά, Νησί, Νησί Μπέι, Λάντα, Μακρόνησσος, Ζιάτζι και Αγία Θέκλα.
Στην Βορόκλινη βραβεύτηκε η παραλία Γιαννάδες ενώ στον Δήμο Λάρνακας οι παραλίες στις Φοινικούδες, στην Καστέλλα και στο Μακένζι.
Στα Περβόλια το Φάρος Village, στο Ζύγι η παραλία στο Λιμανάκι ενώ στο Πεντάκωμο, η Κάλυμνος και η Ακτή του Κυβερνήτη.
Στον Πύργο οι παραλίες Αόρατοι και Παναγιές, η Παραλία της Παρεκκλησιάς ενώ στον Άγιο Τύχωνα οι παραλίες της Αγίας Βαρβάρας, Λούρες, Βούππα, Αφροδίτη, Αρμονία, Ονήσιλος και Καστέλλα.
Στη Γερμασόγεια η παραλία στο Δασούδι, στον Άγιο Αθανάσιο η παραλία Μιάμι ενώ στη Λεμεσό η Ακτή Ολυμπίων Α και Β.
Στην Επισκοπή βραβεύτηκε η παραλία του Κουρίου και η παραλία στο Πισσούρι.
Στην Γεροσκήπου βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία η λαϊκή παραλία, η δημοτική παραλία και η Παχύαμμος 2.
Στην Πάφο η παραλία Παχύαμμος, Βρυσούδια Α και Β, Αλυκές, Δημοτικά Μπάνια και παραλία Φάρος.
Στην Λέμπα γαλάζια σημαία πήρε η παραλία Κοτσιάς, στην Πέγεια οι παραλίες στον Κόλπο των Κοραλίων, Λαουρού και Καφίζης ενώ στο Νέο Χωριό οι παραλίες Ξισταρόκαμπος, Χάλαβρο και η Παραλία στο Σούλι.
Στην Πόλη Χρυσοχούς βραβεύτηκαν η δημοτική παραλία και το Δασούδι.
Σχετικά
Οι 20 νέες σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο στο Netflix
Το φθινόπωρο συνεχίζεται με νέες προσθήκες στην τηλεοπτική ατζέντα του streamer, από punk animation μέχρι δράματα εποχής και σύγχρονα horror
Η Φιλομίνα Κανκ βάζει στο στόχαστρο το σινεμά και επιστρέφει στο Netflix
Το «Cunk on Cinema» έρχεται στις 15 Νοεμβρίου, με την Ντιάν Μόργκαν να εξερευνά την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από αφοπλιστικά παράλογες ερωτήσεις και συνεντεύξεις γεμάτες αμηχανία.
Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ενισχύει το μήνυμα της πρόληψης μέσα από τη συλλογική συμμετοχή
31 εργαζόμενοι του Κέντρου, από διαφορετικές ειδικότητες και επαγγελματικούς ρόλους, μοιράστηκαν μέσα από σύντομα βίντεο τι συμβολίζει για τους ίδιους το ροζ χρώμα
Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο-Αλλάζει το σκηνικό από τη Δευτέρα
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Μεμονωμένες βροχές σήμερα – Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία
Το Σαββατοκύριακο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις
«Περηφάνια και Προκατάληψη»: Πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix με Έμα Κόριν και Τζακ Λόουντεν
Η νέα παραγωγή φιλοδοξεί να παραμείνει πιστή στο πνεύμα του μυθιστορήματος της Όστεν, που εκδόθηκε το 1813.
Πάνω από 5.000 επισκέπτες στο 3ο Cybersecurity for ALL Festival
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της κυβερνοασφάλειας μέσα από εκθεσιακά περίπτερα, δράσεις εικονικής πραγματικότητας, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, επιδείξεις και βιωματικές εμπειρίες
Αυτή η κυπριακή πόλη είναι ανάμεσα στους πιο οικονομικούς προορισμούς για city break στην Ευρώπη
Το συνολικό ημερήσιο κόστος για έναν επισκέπτη
6 παραμυθένιοι προορισμοί της Ευρώπης -Πύργοι, μεσαιωνικά τείχη και υπέροχη αρχιτεκτονική
Πόλεις που εντυπωσιάζουν με τα ατμοσφαιρικά σοκάκια τους, την μεσαιωνική αύρα τους και την ιστορία τους.
«Πάφος 2017–2027»: Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες με στήριξη έως €40.000 ανά έργο
Η πόλη ετοιμάζει το επετειακό της πρόγραμμα για το 2027 και δέχεται προτάσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.
Ryanair: Τι αλλάζει για τις αποσκευές από τις 10 Νοεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Η αλλαγή αφορά όλα τα αεροδρόμια του δικτύου της
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο