Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2026
Ένα από τα πιο συναρπαστικά ψυχολογικά θρίλερ του 20ού αιώνα. Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ, το εμβληματικό έργο της Patricia Highsmith, συνεχίζει να γοητεύει το κοινό με την ατμόσφαιρα, την ένταση και τη βαθιά ψυχολογική του διάσταση, εξερευνώντας την ταυτότητα, την εμμονή και τα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης φιλοδοξίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Τομ Ρίπλεϊ, ένας νεαρός άντρας με χαρισματική ευφυΐα και αινιγματική προσωπικότητα. Η επιθυμία του για μια ζωή γεμάτη προνόμια, λάμψη και κοινωνική αποδοχή τον οδηγεί σε έναν επικίνδυνο κόσμο όπου τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την πραγματική και την επινοημένη ταυτότητα, αρχίζουν να θολώνουν. Η Highsmith δημιουργεί έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους αντιήρωες της λογοτεχνίας, έναν χαρακτήρα που προκαλεί, γοητεύει και ταυτόχρονα ανησυχεί.

To έργο έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο με μεγάλη απήχηση κοινό. Το 1960 με τον Alain Delon και το 1999 με τους Matt Damon, Jude Law και Gwyneth Paltrow, που έδωσε νέα πνοή στο έργο και το έκανε παγκόσμια γνωστό. Ενώ πρόσφατα έχει μεταφερθεί ως σειρά στην πλατφόρμα Netflix.

Η διαχρονικότητα του έργου, η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και η αριστοτεχνική αφήγηση το καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα ψυχολογικά θρίλερ της σύγχρονης λογοτεχνίας — ένα έργο που συνεχίζει να εμπνέει, να προβληματίζει και να συναρπάζει.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/ σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντρέας Γεωργίου
Σκηνικά/ κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Καλλιτέχνης πολυμέσων: Κυριάκος Κυριάκου
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος
Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Martin Meason
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής
Χειρισμός φωτισμού/ ήχου/ projector: Άντρη Σιακαλλή
Κομμώσεις: Βίκυ Ευσταθίου
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου
Παίζουν (αλφαβητικά): Αντρέας Γεωργίου, Δημήτρης Γιωρκάτζης, Έλενα Δημητρίου, Ιωάννα Κεραυνού, Μανώλης Μιχαηλίδης, Αντώνης Παρχαρίδης, Γιώργος Τζωρτζής
Τακτικές παραστάσεις: κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00
Αρχοντικό Αξιοθέας: 10, 11, 12 Ιουλίου στις 20:30
Εισιτήρια: Ticketmaster.cy
Πληροφορίες: 22348203
*Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω 18
Σχετικά
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς» επιστρέφουν για τα 10χρονα του Θεάτρου ΑντίΛογος
Το κυπριακό λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, για έξι κυριακάτικα ραντεβού με μικρούς και μεγάλους.
«Το Εσωτερικό»: Μια ανείπωτη αλήθεια στη σκηνή του Σατιρικού
Η ομάδα Teatro Angelico παρουσιάζει το έργο του Maurice Maeterlinck σε σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη, καλώντας το κοινό να πάρει θέση απέναντι στη σιωπή και την ευθύνη.
«Πλούτωνος 71»: Δύο υπερπλήρεις παραστάσεις, μια γειτονιά γεμάτη μνήμες και συγκίνηση!
Φεστιβάλ Μαχαλάρτ, Λάρνακα 2030 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς»: H πρώτη παραγωγή της παιδικής σκηνής του Θεάτρου ΑντίΛογος
Ένα παραδοσιακό παραμύθι σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου
«Το Ψέμα»: Ένα δείπνο, δύο ζευγάρια και ένα μυστικό στο Σατιρικό Θέατρο
Η κωμωδία του Φλοριάν Ζελέρ κάνει πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, με τους Μάρα Κωνσταντίνου, Ανδρέα Τσέλεπο, Σίμο Τσιάκκα και Ιωάννα Λαμπροπούλου.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο στο Παττίχειο Λεμεσού
«Ξέρω για τον έρωτα τα λίγα που με έμαθαν τα μάτια που με αγάπησαν.»
Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ανακοινώνει το Third Space Project
Μια σύμπραξη για εφήβους και νέους που φέρνει το θέατρο, τις τέχνες και την πόλη σε δημιουργικό διάλογο